Dcéra sa nechce sa kúpať, poraďte 🙏

maroonka77
21. júl 2021

Baby mna uz normalne porazi z tejto nasej opice..to, ze nenavidi umyvanie zubov uz radsej ani neriesim, ale to ze sa v poslednej dobe odmieta aj okupat je uz na mna prilis..stracam trpezlivost uz, neviem co mam robit..nejde to po dobrom, tak vzdy musime kupat nasilu a to konci placom..vzdy mala rada vodu, neviem co sa jej stalo, predpokladam ze je to kvoli vlasom ktore si nerada umyva a vyustilo to az do celkoveho odporu k vode 😓 da sa to zmenit alebo budeme bojovat kazdy vecer?

mabenn
21. júl 2021

@maroonka77 rok to trvalo u nas....nekupala som nasilu, umyla som v umyvadle rychlo, to akceptoval ..samo to preslo, zas sa kupe rad

tosomja
21. júl 2021

Skús sprchovať

mabenn
21. júl 2021

@maroonka77 a teda zvyknu to mat deti v tomto veku, nie ste vynimka...najdi si diskusie

maroonka77
autor
21. júl 2021

@tosomja uz sme sa aj sprchovali, nula bodov tiez..🙈

akvi
21. júl 2021

@maroonka77 moj syn mal tiez obdobie, ze sa nechcel kupat. Nerobila som z toho dramu, proste sa kupal menej. Mal potom dlho fazu sprchovania, ze rychla sprcha, ale chcel sa sam sprchovat, takze kvalita umytia spiny tiez nebola bohvieco.. No a teraz v puberte, je to horsie, ako baba, furt je kupelna obsadena 😀 Na tvojom mieste neriesim, netlac ju do toho.. ona mozno potrebuje len vyvolat dramu a ty jej ju doprajes 🙂 Ked uvidi, ze neriesis, tak mozno to prejde rychlejsie..

janulik2008
21. júl 2021

Poznám. Malá bola umyta behom 5 minút 😁 pomohla sprcha kt meni farby a taký šilt aby nešla voda do očí 🙂

tamisi
21. júl 2021

@maroonka77 presne na 2.narodeniny po umytí vláskov sa obe naše dievčatá - dvojky rozhodli, že končia s kúpaním. Dotiaľ by vo vani aj spali... Každodenné vyjednávanie a rev, rev, rev neskutočný obe ... Len som ospršila, namydlila a opláchla...za 2min hotovo, no s revom strašným... a vlásky to už bol rev na sociálku 😭práve včera bol ten veľký deň, čo sa nepustila vaňa. A dnes si samé s pohárikmi oblievali hlávky a navzájom sa mydlili. Držím palce, aby vás to prešlo skôr ako nás! Úplne to chápem! Bolo to naozaj strašných 7mesiacov. Snáď po včerajšku a dnešku už neprekvapia.

gbgb
21. júl 2021

@maroonka77 neumyvaj pokazde hlavu. To trva chvilu. Ja rychlu sprchu a este milion klamstiev o mydlach. Najnovsie mame detske mydlo aj v davkovaci na ruky a kupe sa s tym. Lebo toje lepsie 🤣.. uz bolo aj obdobie tatovho sprchaca.

mabenn
21. júl 2021

to nie je o umyvani vlasov...ide o priestorove vnimanie udajne, dieta sa akoby boji proste byt vo vani

ukulela
21. júl 2021

@maroonka77 najst fintu. Môj sa bojí našej sprchy. U starkej majú taku hlavicu, čo v jednej polohe strieka také " spagety" ktoré zbožňuje. Iné deti zas presvedčí malý bazénik v sprchovom kute, svetelná, niečo treba najst.

euka210
21. júl 2021

aj moj mal take, asi od 10mes...co najmenej sme kupali, teda len sprcha, ale inak to neslo. Casom si zvykol, videl starsich. Zuby tiez odpor a ma 5r a ma stolicky kvoli tomu hrozneee...pokazene. Uz umyva zuby, ale uz neskoro.

aleshka_supermama
21. júl 2021

@maroonka77 tento problém riešila sestra, jej malá tiež neznášala si vlasy umývať, tiež to vyústilo do bodu keď sa mala kúpať bol cirkus okolo toho, sestra tiež skúšala všetko ja som jej kúpila na Vianoce bábiku co pláva vo vode tak sa to vtedy aj celkom to kúpanie zlepšilo.. Inak keď bola u našej babi na víkend tak babke pri kúpaní nikdy cirkus nerobila nebol žiadny plač, čo moja mama nechápala.

maro1995
21. júl 2021

@maroonka77 usetris na vode

unicornlady
22. júl 2021

A to umývanie vlasov nesúvisí s tým, že jej šampón behol do očí? Toho sa nebojí?
My sme zvykli občas dať menší uterák, ktorý si dieťa držalo na očiach. Alebo poriadne sa celé dieťa zaklonilo, aby mu voda/šampón pri zmývaní nešli do tváre.

maroonka77
autor
22. júl 2021

@unicornlady tak ona nechcela spolupracovat pri umyvani vlasov, tak urcite jej voda isla do tvare, ale chodili sme aj na plavanie ked bola mensia a tam jej potapanie nevadilo 🙈

gabika0825
22. júl 2021

@maroonka77 koľko má rokov? Mám kamosku čo toto riesila so synom. Keď mal 6 rokov tak sa mu to začalo, predtým žiadny problém no akonáhle začal chodiť do školy tak o kúpaní nechcel ani počuť, za to vodu mal rad, v bazéne sa chcel kúpať cez leto ale čo sa týka vane tak to ani za svet. Hračky mu pokupila všelijaké. Nič nepomohlo. Iba mi vravela že ho to potom prešlo keď ho nehala tak, umývala iba mladšiu dcéru a on potom po týždni už sám chcel ísť. Čiže asi nehat tak nech uvidí že sa bude cítiť zle, hlavne v tomto teple. Alebo skusit metódu že so špinavými nohami ju do postele nepustis a nech spi aj na zemi. Ale to samozrejme podľa veku. Ja si myslím že to je nejaké obdobie vzdoru asi.

ichbinich
22. júl 2021

Suhlasim s vacsinou, staci sprcha. Aj moji mali take fazy.
Na umyvanie vlasov som pouzila trik, ktory vzdy spravil moj otec, ked bol bola dieta - vyzmykane umyvatko polozit na celo, pekne sa zaklonit. To uplne zminimalizuje moznost, ze sa dostane voda do oci. Ale popredu pekne vyvsetlit.

Nechaj ju ist si vybrat novy sprchac a sampon (to je jedno, ked ich mas doma 10) - ked si nieco vyberie sama, je vyssia pradvepodobnost, ze to bude potom akceptovat.

Nastavit budik, a dat si stavku, ze stihnete sprchu do 3 minut (alebo tak). Syn raz tak dokoncal vyjednal s manzelom, ze to stihli do minuty 😀 (bez vlasov)

Ten vyber funguje aj pri umyvani zubov - bol cas, ked som mala na umyvadle po 3 kefky a pasty a deti si vybrali kazdy den novu kombinaciu 😉 😀 Ono to potom preslo, neboj sa 😉

Alebo mozes skusit farby do vody, novu hracku atd. ak chces, aby sa kupala. Ale proste nenapadne "objavit" v drogrerke, ze pozri, co maju, chces to vyskusat? 😉

Ale ano, poznam aj take stavy, ze som revuce decko nasilu strcila do sprchy, lebo sa inak nedalo - este ze mame tolerantnych susedov 😀
Je to o nervy, viem. Ale nezabudaj na rodicovsku mantru:
Je to iba faza, ohm. Je to iba faazaa, oohhmm. Je to iba faaazaaa, ooohhhmmm 😀 😀 😀

bert22
22. júl 2021

takymto niecim si podla mna prejde kazde dieta ale sprcha staci, ved nie kazdy den sa musi vymacat co vani. ono fajn volba je tak ako pislala aj @ichbinich, daj jej vybrat a mozno tak ju nalakas na pohodove kupanie, ak sa bude umyvat tym co chce

maroonka77
autor
22. júl 2021

@ichbinich no ona nema este ani 2 rocky, tak moje vysvetlovanie moc neakceptuje a ide si svoje 😂 v sprche hulaka tak isto 🙈🤷‍♀️

ichbinich
22. júl 2021

@maroonka77
Jaj, tak potom vyvsetlit mozes, a za hulakania osprchuj, no 😉 😀
Ja viem, niekedy moji revali, ako keby som ich z koze drala - fakt som vdacna za nasich susedov 😉

Skus nejaky novy sprchac, pripadne ukaz jej 2-3 v obchode a nech ukaze, ktory chce.

Alebo este ma napadlo - a ked sa ty budes s nou sprchovat/kupat? Alebo manzel? A date kopec peny? Moje deti isty cas mali radi spolocne kupanie - teraz sa uz nepomestia 😀 Robili capiny, pena bola vsade, ale boli stastni 😉

sashka22
22. júl 2021

@maroonka77 a keby sa kupes s nou? My sa s deckami stále občas natrepeme všetci do vane, že sa ideme hrať na kúpalisko 😁

maroonka77
autor
22. júl 2021

@ichbinich ked som vo vani ja a volam ju nech sa prida, tak place ze mam ist von a taha ma odtial za ruku prec 😂🙈
Dneska som jej v obyvacke napustila vanicku a 30x vliezla a vyliezla, nakonec si tam sadla tak som jej na sebe ukazovala ako sa ma umyvat a ona ma napodobnovala 🤷‍♀️ tak povazujem to za taky maly uspech..

ichbinich
22. júl 2021

@maroonka77
Tak super! To urcite uspech je! 🙂
Drzim palce!