Dávate kuriérovi nejaké sladkosti?

11. feb 2023

Ahojte, býva u vás zvykom dať nejakú sladkosť kuriérov počas bežného dňa? Teda takto. Jasne, že keď sú Vianoce a majú toho veľa, tak vždy niečo prichystáme (medovníčky, čokoládku, linecké, ovocie..), keď prídu večer a volajú, vždy sa spýtam, či im nedonesiem kávu. Samozrejme, aj keď mi balíček donesie až hore k bytu, lebo dieťa spí alebo niečo, tak dám nejakú čokoládu. Ale teda neviem, či je to bežné aj keď príde, idem na parkovisko....nebude sa po mne trápne pozerať, ze mu nesiem sladkosť? Ja objednávam často, stále platím vopred, takže nikdy nemám veci na dobierku. Takže tringelt ako € mu nenechám...a aby sme sa chápali, máme fakt dobrých, milých a ochotných kuriérov. Viem, že ten dovoz mám zapálený a oni to majú zaplatené tiež, ale aj tak.

veronikaszabova
11. feb 2023

Nie, nic nedavam. Osobne by mi bolo trapne mu davat cokoladu.

deti95060810
11. feb 2023

nie nedávam nič...ani kávu, čokolády ba ani tringelt...
nedávam ani predavačkám v Jednote, či pani v lekárni... nikomu nič - tak ako aj oni mne...

miskakyska
11. feb 2023

.. keď príde,nikdy niesom doma🤭🤷..

mikitilik29
11. feb 2023
minesasubu
11. feb 2023

Ja si objednavam z tesca obcas nakup a ten mi vzdy prinesu az k dveram cize po zaplateni dam kurierovi stale nejaku sladkost , ja osobne to povazujem za velmi pekne gesto 🙂 vidim aj na nich ze ich to potesi cize kludne aj mas pocit ze chces nieco dat tak daj , bezne balicky mi nechavaju na recepcii cize sa s nimi ani nestretnem ale ja napriklad davam nieco aj ked nam donesu jedlo sice dam aj tringelt kurierovi v objednavke ale sladkost podla mna potesi alebo nejaka malickost 🙂 dokonca obcas dam aj ovocie kedze nie vzdy mam cokoladu doma

123nikolaa123
11. feb 2023

To som teda ešte nepočula, je to ich práca preboha, to by som mohla dávať každému koho stretnem čokoládu 😀

selest
11. feb 2023

Ak je ochotny a pride hore ku dveram atd, dam na oplatku "sprepitne" inak nedavam.

zuzka102
11. feb 2023

Prvý krát počujem, že dat sladkosť kuriérovi.. 😲 Nie, nedávam nič, však dopravu si platím (alebo ju platí obchod) a kuriéra predsa plati normálne firma. Chápem, ak chce niekto pri platbe za tovar priamo kuriérovi nechať mu nejaké drobné, ale dávať sladkosti.. 🤔 To mi príde úplne mimo..

januska12323
11. feb 2023

Nie, jedine ak by bol ochotný a spravil aj to za čo nie je platený napr. veľký balík až do izby.

bajka16
11. feb 2023

Cez koronu bolo také že mali toho veľa, teda viac než dosť, tak vtedy áno to som aj na internete videla, že veľa ľudí im niečo prichystalo. Ale inak nie. Jednak nemám nikdy nič sladké doma po ruke a koláč tiež nepeciem každý deň. 😀🤷🏻‍♀️ Neviem keď chcem dám keď nie neriešim. Neviem čo chceš počuť.

reanda
11. feb 2023

nie, nedavam.. preco preboha by som niekomu mala davat sladkosti? ani neviem, ci to konzumuje.. ano, prislo by mi to trapne.. ako nejaka babicka vnucikom 🙄 nechavam tringelt, ked mi ma vydat drobne.. ale inak nic, ja inac nechapem ani tringeltom, vsak presne kazdy berie za sluzby nejaky plat a co tam este ake tringeltovanie, mne osobne to vadi aj v restikach, ze sa tringelt ocakava, vsak nech si to zarataju radsej uz do ceny, clovek este aby rozmyslal, ci a kolko dat, aby nebol za nevdacneho, vzdy mi to kazilo radost z toho jedla 😀

drzaopica
11. feb 2023

Dávas aj postarke proviant?To som ešte nepočula, aby som niekomu dávala medovníčky či kekse.

katulka94
11. feb 2023

🫣 sladkosti kuriérovi… tak toto by mi fakt nenapadlo 😄 čo som jeho frajerka aby som mu nosila desiatu do práce 😂 to aj poštárku čakáš pri schránkach s kávou ráno?

lintu
11. feb 2023

Kovová drobnosť by ich isto viacej potešila 😀
Čo sa týka občerstvenia, tiež nepoznám nikoho, kto by také robil.

jajanka31
11. feb 2023

Nie nedávam a ani nebudem.. to by som musela dávať všade každému alebo si vyberať a dosť ma obťažujú už tringelty v restikach ..nech si to zarataju do ceny. Okrem toho to poštovné je veľmi drahé a napríklad slovenská pošta ma nespolahlive.. to ze cez vianoce nestíhajú je vecou zamestnávateľa..nech zamestná viac kurierov keď očakáva nával.. robia to v iných odvetviach ma to vedieť aj kuriérska spoločnosť.

zobaka
11. feb 2023

zaujimave, ze sa pytas ci nedonesies kávu, to ako v pohariku teplu? 😀 ked platim v hotovosti zaokruhlim nakup, ak kartou tak nic, ved oni zvolavaju k baráku

terka224
11. feb 2023

Tringelt = samozrejmosť. Sladkost alebo teda nejaký keksik keď mi donesie až hore (čo žiadam málokedy ale keď už tak sú veľmi ochotní).
Môj keď robil kuriéra tak nosil často domov kadejaké sladkosti 😂 ale najviac sa potešil keď mu niekto spravil kávu.

domak2
11. feb 2023

Podla mňa je to od teba milé, ale pri predstave ako podávam kuriérovi banán a mandarínku mi tečú slzy od smiechu 😂 To už radšej fakt to euro.

lavinis
11. feb 2023

Nedávam To je divne

terka224
11. feb 2023

Raz dala môjmu jedna staršia pani obložený chlebík (bolo vidieť, že doma robený) a tak sa mu potešil 😂 Lebo väčšina tých kurierov od 4 rána na nohách a najedia sa až keď prídu poobede / večer domov. Chcú všetko rýchlo vybuchat a ešte stihnúť vyzdvihnúť firmy.

reanda
11. feb 2023

@terka224 vsak mu daj oblozeny chlebik rano so sebou do roboty.. to ho nechas na milost klientom, ci mu nieco daju, alebo bude hladny az do vecera? 😀 akoze to su kurieri nejaka zvlastna sorta ludi, ktorych treba krmit a napajat kavou? lebo pri inych profesiach to nevidno 🙂

atinkaa
11. feb 2023

@terka224 vybuchat je uplne presne🙈. Vacsina z nich nevola skor, nie su ochotni posunut balik ani o centimeter blizsie, chodia uplne v nemozne casy, co dostanu do ruky je pod zatazovym testom, ci to vobec prezije a ja by som im mala chystat kolac, oblozeny chlebik a kavu? 🙄fascinujuce. Snad aspon jeden si precita, ze je to jeho praca a mal by ju robit zodpovedne, tak ako by chcel, aby sa dorucil balik jeho mame, manzelke, frajerke, ci jemu samemu. A to by uplne stacilo.

lenkasarka
12. feb 2023

Najnovšie už nevyliezalju ani z auta. 15 kg balik mi podal zo sedadla takmer za jazdy 😂 ale chapem takmer všetci sa ponáhľame

226lenka
12. feb 2023

By ma zaujímalo ako mu tu kávu chces dať? V plastovom poháriku? A nie, sladkosti by mi nenapadlo dávať kurierovi, keďže ani neviem či ich vôbec je. Keď je ochotný a balík mi vynesie až ku dverám dám mu 2 eura. Keď si po to musím ísť na parkovisko tak mu nedám nič.

oslo1
12. feb 2023

Nedavam nic.
Tiez chodim po pacientoch a nic nedostanem. A teda ani by som to neprijala.

micusa2222
12. feb 2023

občas nechám tringelt,,keď si pomyslím, že počas pandémie sme sa k mnohým veciam dostali len vďaka kuriérom, ešte teraz som im vďačná !

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ankare
12. feb 2023

Ak máš potrebu, daj mu. Ja mu dám malú pozornosť, len keď spraví niečo pre mňa nad rámec. Napríklad, keď spí malý a on príde na samy vrch ku mne.

rol76
12. feb 2023

Minulý rok na jeseň som kúpil krb.Vážil cca.150 kíl.Prišli dvaja,pustili aj s paletovým vozíkom z auta dole,pred bránu.Poprosil som ich,aby mi to dotlačili aj s tým vozíkom až k vchodovým dverám,k baráku,ved chodňík mám široký,v pohode by to vedeli spraviť.Aňi ma nepočuli-asi nechceli,aňi napriek tomu,že som im povedal,že zaplaťím to.Vyzerali,ako keby tú prácu robili za trest.Potom som zháňal ľudí z dedini,aby mi pomohli s tým.Odo mňa už nedostanú ani cent navyšše v živoťe.Predtým som im nechával 2-5 eú,tringelt.

milanemila
12. feb 2023

Toto som nikdy nepocula 🙈 skor ak platim balicek na dobierku a kurier je fajn alebo mi pomoze s tazkym balikom atd, tak mu dam “trinkgelt”
Vacsinou k nam chodi z jednotlivych dopravnych spolocnosti rovnaky kurier, tak napriklat dpd ma takeho zlateho ochotneho, ze jemu necham vzdy. Nakupujem 95% veci online, minule sme stretli toho pana v meste a dcera cely vytesena ho zdravi a vykrikuje, ze to je ujo, co ma pre nas balicky a prekvapenia :D