Dávate do balíčka aj ovocie? Mne to skôr príde ako prežitok z čias socializmu, keď boli mandarinky a banány nedostatkový tovar a mali sme ich fakt iba na Mikuláša. Teraz to podľa mňa stráca význam, keď je ovocie bežne dostupné v priemernej rodine každý deň,
Áno aj oriešky a milión čokolád 😁
A sladkosti, hračky a iné veci nie sú dostupné bežne? Ja tam dávam sladké, ovocie, ale aj drobnú hračku, knižku alebo kľudne aj vianočné ponožky 😂 tradícia...
samozrejme, ze ano. tiez som davala minuly rok lyofilizovane, tento rok nie, nie je to zrovna najlacnejsie, ale ovocie proste musi byt. 😀 aj ja ako dieta som si kazdy rok v balicku nasla ovocie - mandarinky a burske orechy nesmeli chybat 😀
@zuz987123 Každý deň kupuješ dieťaťu hračku alebo knižku? Myslím to tak, že vtedy tie mandarinky boli vzácne a nedostávali sme každý deň na desiatu banán alebo mandarinku, čiže sme skákali od radosti, keď sme to našli v balíčku.
zdravá strava je prežitok 👍
nie, ovocie mame v ovocnej mise stale, aby si deti mohli vziat. To nie je darcek, ale denna realita 😉
Autorka myslím že tam ide aj o rovnováhu ku kope sladkého aj nejakú zdravšiu verziu, ovocie
Dávam aj ovocie. A keď mandarínka je prežitok čo sú potom sladkosti? Tie boli aj vtedy aj teraz bežné dostupne
Ja nedávam buraky lebo ich vždy o polroka vyhodim
@lubina som rada, že si to aspoň ty pochopila, že je to každodennná záležitosť
Hracky a knizky predsa davame na Vianoce, nie na Mikulasa. Na Mikulasa klasika - sladkosti, ovocie, oriesky.
Nie, ale sladké, ovocné kože a podobne majú často. Myslím že do balíka môžeš dať čo len chceš. Raz som ale našla článok čo by sa tam malo dať podľa tradície. Nepamätám si to presne, ale bolo tam ovocie, orechy, drevená hračka.
Davam cibulu a zemiaky - ako výstrahu 😂
Áno dávam.Viac ovocia,ako sladkostí.Plus ešte mix orechov a po 1 žrebe.A ak zoženiem uhlie,tak aj uhlie.
@kp7333 aj sladkosti boli dostupné a menej dostupné, napr. nejaká čokoláda zo zahraničia alebo žuvačky iné ako tvrdé Pedro
Len adventný kalendár...sladkosti a ovocia má každý deň k dispozícii...a aj tak moja na sladkosti nie je...mohla by ich jesť na kilá, lebo nezakazujem a aj tak ich neje a nechce...takže u nás je Mikuláš absolútne zbytočne vyhodené peniaze za sladkosti, ktoré aj tak skončia v koši, keď im skoncí záruka...
ano .. moje deti maju ovocie radi a aj tak sa mu potešia aj ked ho mozu mat hocikedy,.. baliček potom može byť veľký a neobsahuje priveľa vecí ktoré by som bola nerada keby zjedli za dva dni..
A orechy samozrejme tiež
Nie, u nás je bežne plná misa ovocia, deti si berú kedykoľvek majú chuť! Ale ja dávam do balíčka napríklad šumivé gule do kúpeľa, ponožky nejaké vianočné, synovi nejaké malé autíčko a dcére tiež nejaku babskú drobnosť a niečo sladké! Balíčky vždy maju u jednej a druhej babky a ešte aj môj brat im dáva balíčky, takze toho sladkého majú až az
Čokoláda a všetky možné sladkosti nie sú o nič nedostupnejšie 🙄 neviem o tom, že by exkluzivita mala byť merateľom obsahu balíčka.
Ja dávam ovocie, zdravšiu sladkosť, kapsičku, sušené ovocie alebo oriešky a čokoládu/keksík. Niekedy dostal aj knihu, teraz ich už ale máme dosť veľa s vianočnou tematikou 😁 ja napríklad nedávam žiadne hračky 🤷🏻♀️
Chápem ako to myslíš, ale pre mňa tam mandarínka proste patrí 😅 tiež si viem kúpiť sama kedykoľvek čokoládu a máme vždy nejakú v zásuvke, ale aj tak ma v balíčku od snúbenca (áno, dávame si aj dospelí mikulášsky balíček) poteší… takže ja deťom v rodine pribalím aj manadarinku 😄
Ano, davame mandarinky a tie sa u nas doma kupuju az od Mikulasa.
ja davam,ak je dobre... ak suzelene mandosky, ani sa netrapim... ak je super tak vonia cely ten balicek z toho a to patri k mikulasu pre mna. banany nedavam... moja dcera dostava kokos :DDD je z toho tradicia... potom rodinna zabava pri otvarani :D
Okrem toho tiez davame lyofizovane, macane v cokolade aj oriesky.. na mikulasa nedavam nic "hrackoidne"/uzitkove... mensim detom davam napr kapsicky, susienky z dmky, dzusiky = tke co viem, ze bezne zjedia ale aj nezdrave, lebo je mikulas = cize vianocne = mikulas, kinderko...
PROSTE KAZDEMU co ma rad.. neznasam ked niekto nosi tasky sladkosti dcere a tam same haraburdicky... :( aj ked teraz uz sa to nestane.. ved ceny aj obycajnych keksov su riadne, tak si premyslia...
U nás je sladkosť aj mandarinka/banán a podobné veci každodenná normálna vec čiže sa to nachádza aj v balíku.
U nás sú tiež bežne dostupné v špajzi v košíku ale ta mandarínka s banánom tam musia vždy byt+ nevyluskane arašidy. To vo mne evokuje Mikuláša z môjho detstva tak aspoň takto si spomienky na neho prenášam aj do prítomnosti 🙂
Áno, ale napr sušené banány, Jablka atď, lebo to deti milujú.
Ja sa priznám, že schmatnem nachystaný balík v obchode a dávam toto ... výnimkou sú nejaké intolerancie, alergie,ak o nich viem, alebo veľmi maličké deti (batoľatá).
My sme davali milion sladkosti a aj tak sa to nepojedlo takze tento rok tak ako minuly dame aj sladkosti ale ovela menej, adventny kalendar a nejake blbosti 😀
Ja som si pre syna dvojročného vypýtala knižku a nejaké ovocie a nie nie preto, že by to bola nejaká vzácnosť ale preto lebo mu napr. Také hrozno chutí viac ako čokoláda... Inak sladkosti nie sú tiež vzácne v dnešnej dobe za mňa lepšie ovocie ako sladkosti
Dávam lyofilizované ovocie a ovocné kože