Dávam 6 ročnému sladkosti a ževraj ho ženiem do záhuby.

simi1j
7. okt 2019

Ahojte, dnes som sa opat zamyslela nad tym, ako asi posobim na zvysok populacie, minimalne teda na matky (bio-eko-raw matky), ked svojmu sest rocnemu dietatu dam jednu alebo dve sladkosti za den...Konkretne dnes som sa stretla s takou reakciou, ze ak toto robim, tak svoje dieta zeniem do zahuby... Je tu este niekto, kto voli strednu cestu, snazit sa o zdravu stravu dietata, ale da dietatu aj jednu sladkost za den?

pribinak
7. okt 2019

ja kupujem na desiatu sladkosti, davam aj ovocie, aj jogurty, chlebik, ale dam aj sladkost. deti potrebuju aj sladke.
syn sportuje, cez prestavky vela beha, je v skole cely den, proste ten keksik ho nezabije

janicqa284
7. okt 2019

@simi1j Môj bude mať 3 roky a dám mu každý deň aspoň maličkosť. Miluje lentilky, tak prečo by som mu ich sem tam nekúpila? Je to moje dieťa, tak mu môžem dať čo chcem a vôbec ma nezaujíma ako na to pozerajú bio matky. 🙂 Stretla som sa už s reakciou, kde sme mali návštevu a vravím známej, že veď daj malej len trocha koláča strašne na ne pozerá a ona na mňa pozrela akoby som jej neviem čo chcela dať. :D Tiež mimo sladkostí, ale môj malý od pol roka papal kurací vývar, kde jej dcéra mala rok a nevedela čo to je. :D Ale neodsudzujem je to každého vec, čo dá dieťaťu. 🙂

akecheta
7. okt 2019

@simi1j Podľa toho, či dve VEľKé sladkosti alebo MALé sladkosti 🙂 2 veľké čokolády určite by bolo cez čiaru, dve keksíky podľa mňa ok.

lenka2710
7. okt 2019

@simi1j ja tiež dávam malej aspoň raz za den nieco, nejaký keksik, pár lentiliek, samozrejme musí zjesť aj normálne jedlo! Keď viem,že v škôlke zjedla aj desiatu,aj obed,tak jej dam aj niečo sladké
Celý deň je v pohybe a myslim si a telo potrebuje aj cukor,aj sol aj nejaké tuky! Nech si každý vravi co chce

7rebeka11
7. okt 2019

No podľa mňa sú dve sladkosti denne dosť 🙃🙃🙃

mmoni89
7. okt 2019

Aj ja som ta zla matka co dovoli detom sladkost 🤷‍♀️😁

37373
7. okt 2019

@simi1j ja mu dám sladkosti aj čokoládu, ak mi pekne zje aj teply obed, aj ovocie a zeleninu, nemám s tým problém.

tinka_21
7. okt 2019

U nás v škole to dopadne tak, že deti, ktorým sladkosti rodičia nedajú vôbec, potom túžobne hľadia na sladkosti ostatných a vyjedajú im ich, alebo ak sú detičky dobroprajné, tak sa sami podelia. Ja som mojej tiež najprv nedávala, resp. som nechcela, ale z dôvodu že je slabý jedák, a potom prišla že mala oreo keksík, a kúsok čokoládky a neviem čo všetko, od druhých detí 😀 tak ma šlo poraziť 😀 Zvolila som preto zlatú strednú cestu, dám jej kúsok niečoho 🙂 ale máme dohodu že sladkosť až potom ako spapá rožtek napríklad 🙂 a keďže ona dohody drží, veľakrát zje to sladké až cestou domov zo školy keď už sme spolu 🙂

anita010
7. okt 2019

Drzim sa zlatej strednej cesty. Daj aj jogurt, aj ovocie, aj zeleninu, aj cestoviny, mäso a aj sladkosti a vsetko je ok 🙂

kristina2412
7. okt 2019

@simi1j ja tiez dávam sladkosť. Moja dcéra zo sladkostí je iba čokoládu,ostatné jej nechutí. Snažím sa kupovať kvalitnu. Davam ju na "prilepšenie"🙂k desiatej. Vždy sa rozdelí s kamarátmi čiže jej veľa nezje. Ak dieťa jedáva vsetko, nevidím dôvod nedať mu v rozumnej miere aj sladké.

bublinka1426
7. okt 2019

moja ma 2r a dostane obcas keksik a co. je chuda vybeha nesedi na riti pri mobile a cukor potrebuju. snazim sa vyhybat cokolade. to sa chystam dat az najskor 2,5roka...ale uz mala kroasant cokoladovy priznam sa. ledva vazi 12kg takze neriesim ked si da cukor. kedze zo svetkeho len dzobe ona neje jedak tak neriesim. samozrejme prehanat to nikdy nechcem. radsej nech papa ovocko ci kapse

fokuska
7. okt 2019

Podla mna je v pohode dat aj sladkost - ale je velky rozdiel aku a 2ks denne kazdy jeden den sa mne zda vela.
A tiez je pre mna velky rozdiel ci je to doma upeceny kolac, urobeny pudingovy pohar, vymiesany tvaroh, jogurtova torta, alebo nejake kokosoce gulky s cokoladou, kvalitna cokolada... alebo su to kupovane keksiky a akoze cokolady (cize zlozenie samy cukor, palmove a ine oleje a tuky a umele ochucovadla, konzervanty.

Nie som nijak eko, bio a podobne posadnuta, myslim si, ze zlata stredna cesta je ok. Ale davam pozor na to co jem a preto si radsej urobim doma sladkost z ozajstnej cokolady, z pravej slahacky, cukru, muky, kakaa, kokosu a pod. ako kupovat cukor s umelym tukom, ktory sa tvari ako keksik, alebo cokolada.

A inak preco ta vobec trapi alebo zaujima co si o tebe myslia ine matky?

suzitok
7. okt 2019

Ja to hodnotim podla seba...ako dieta som bola velmi zly jedak..mama bola taka zúfalá, ze mi dala do ruky namiesto obeda horalku a tesila sa, ked som ju zjedla...ak by mi ju nedala, nejedla by som nic... nepamätám si to, mala som mozno 3-4roky... zdravotne som bola v poriadku, nemala som ziadne problemy...
Dnes mam 40 a netrpim ziadnou chorobou, alergiou,neliecim sa na nic, imunitu mam perfektnu...
Moje deti som nikdy neviedla k extra zdravej vyzive, proste sa u nas varilo a jedlo rôznorodo, dovolila som aj sladkosti, nikdy som neriesila, kolko toho pojedia, ale nikdy to nebol zas dajaky extrem...bezne mame este aj dnes sladke v miske a niekedy prejde par dni a nechyba nic...tiez nemam ani jedno dieta chore, obezne, alergika, ani nijako liecene...
V dospelosti zastavam nazor, ze mame jest, co nam telo pyta...mozno by som hovorila ine, keby som mala sklon k nadváhe, ja som normalnej postavy a dodnes milujem sladke..

maminuska
7. okt 2019

Ja dávam normálne občas sladkosť , nie je to každý deň ale dávam . Keksík , kroasan , doma upečený koláč, vianočku s džemom , pásik čokolády . Moja dcéra mi prezradila že sa delí s kamoškou , lebo ona ma prísne zakázané všetko sladké , cukrovku nemá , obézna nie je a zrejme nemá ani alergiu lebo chodí na obedy.
Ono nič nie je dobré hnať do extrémov.

simca06022011
7. okt 2019

Ja malej dovolím aj dám a väčšinou to.teraz dopadne tak že aj keď si sladkosť kúpi, zabudne na ňu...treba si ale uvedomiť, že ta sladkosť, to nie je len ten potrebný "cukor, tuk".. to je kopa farbiv, aditiv a nezdravých tukov... Ja si to uvedomujem 😂 a s výčitkami jej zabalim sladkosti na výlet aj pre pol triedy a na desiatu croasant a dve jablká..našťastie je fakt dobrý jedál, čiže ona si dá riadne jedlo s ovocie a sladkosti ostávajú posledné (pokým nejde o macacie jazýčky 😂)

zuzudrnda
7. okt 2019

Nerozumiem deleniu na bio a nebio matky. Dobre a zle...cele zle. Podla tohto by som bola bio matka. Syn ma 2r a myslim,ze na sladke ma cas. Kupene neje,obcas domaci kolac od babky. Cukru ma podla mna dost v ovoci,kt. zje na kila. Ako deti sme mali dost sladkosti,u mna skor na skodu. Dnes ak kupujem sebe pozeram na kvalitu. Pre dieta co sportuje by som tiez. Je ine ladovat sladkym dieta pred PC a po treningu. A skusme bez nalepkovania bio a nebio. Kazda ma iny zivotny styl,ale kazda milujuca matka chce pre dieta naj.

seja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misinka0611
7. okt 2019

Mne sa zdá 1-2ks. denne sladké dosť. Ja ľúbim sladké ale sama nejem ho každý deň. Podľa mna ho nemusi mat vyslovene každý deň.

sapetka
7. okt 2019

Moj ma 2r a sladke mu nedavam typu cokolada keksy cukriky lizatka atd.. v skolke uz take ako cokolada dostal ked nejake dieta malo narodky tomu sa neda velmi zabranit🤷‍♀️Ked chce nejaky dezert po obede dam mu bud susene jablcko, piskotu alebo ked mam tak domaci kolac bez cukru .. mne je jedno kto co dava svojmu dietatu neodsudzujem ale ja sa chcem vyhnut sladkemu co najdlhsie to pojde..

lucinka1988
7. okt 2019

@simi1j samozrejme, môj maly ma 1,5roka a pokojne mu dám aj brumik aj pribinacik aj Monte..Kompenzujem to vyváženou stravou, nič mu nie je, je zdravý ako buk a dokonca v porovnani s rovesníkmi dosť popredu. Okolie neriešim ani nebudem, si úplne normálna matka ☺️

asia83
7. okt 2019

@simi1j Áno. Pol balíka gumených cukríkov zje kľudne, celé Pikao, čokoládu, keby chcela aj slaninu, klobásu, chipsy, všetko. Je vysoká, štíhla, výsledky krvi ukážkové. Zaklopem. JE TOTIŽ VO VÝVINE.

siska53
7. okt 2019

@simi1j aj my tak mame..varim zdravo, aj peciem ja ci babky zdrave kolace, ale jedavaju aj sladkosti... A co koho do toho, ci dam alebo nedam sladkosti? Kazdeho vec.

barbellka
7. okt 2019

Kazda zena je zodpovedna za zdravie svojich deti a je na jej zodpovednosti o aku stravu sa rozhodne - ci chce davat alebo nedavat sladkosti, ci da slaninu, alebo vyluci nejaku zlozku. Je to kazdej slobodne rozhodnutie. Netreba zosmiesnovat nikoho, kazda chce hlavne zdrave dieta. V konecnom dosledku vplyv stravy sa prejavi az neskor, v dospelosti. Ja si myslim, ze vsetko s mierou, ci uz v detstve ci v dospelosti, zavisi to od aktivity pocas dna - ci chodi na sport alebo na klavir. No osobne sa mi dve sladkosti - napr. cele 2 horalky zda vela.

lula313
7. okt 2019

No ono je podľa mna stále viac rodicov, čo dáva sladkosti ako nedava a zosmiesnovana je tá skupina, ktorá tie sladkosti nedava. Ja mám skôr nervy, keď už mojej dcere chcela moja starka tlacit koláč, veď to moze(Ano čokoláda, biela múka, kilo cukru je pre male dieťa úplne zdrave)🤦🏽‍♀️ teraz má dcéra 1,5 roka a sladkosti nedávam a najbližšie roky neplánujem kupovat, skôr budem robit zdrave verzie koláčov bez palmoveho oleja a rôznych zdraviu neprospesnych adivnych látok. Miluje ovocie, robím jej zdrave alternativy sladkých jedal napr pudingy(schladeny vymixovany kuskus s ovocím, muffiny(ovsené vlocky, banán, vajce) a nemyslím, že jej niečo chyba. Je výborný jedák, ktorý žiadne jedlo neodmietne. A čo sa týka toho bio, myslim, že podporovat poľno/hospodárov, ktorí sa venujú bio produkcii je prospešné a nie je to na smiech. Mali by sme sa zaujimat o povod masa, mliečnych vyrobkov, ktoré k nám putujú na tanier a určite si rada priplatím za vajcia, ktoré nepochádzajú zo slepacieho koncentraku, alebo kupim si bio mliečne vyrobky, ktoré sú od kráv, pri ktorých sa dbalo na ich welfare.

stanulienkat
7. okt 2019

Ja tiež nechápem nálepku ktoré dávate mamičkám- EKO bio raw. Co je na tom zlé,že matka rozmýšľa, čo svojmu dieťaťu da jesť? Tiež nie som bio mamička aj dam občas sladké. Ja skôr nechápem mamičky ktorých deti sú celý deň zamazané od čokoládky a celý deň žujú keksíky.

lenteraz111
7. okt 2019

No co som sa ja na počúvala od mojej sesternice, to nedávaj, toto nedávaj... Najlepšie je podľa nej žiť asi z ničoho.... Sladkosť dám, väčšinou doma robene, no samozrejme deti sú už trošku väčšie, rozumejú reklame, kamarátom, okúsili aj dačo z obchodu takže všetko ale s mierou

lenteraz111
7. okt 2019

Hehe, bioomatky, poznám minimálne 3 a všetky deti furt choré, anemicke, exematici... to ako vyzerajú samotné mamičky radšej nekomrntujem....

ukulela
7. okt 2019

@simi1j ja - neboj, neries pripomienky. ja sa povazujem za taku polo-bio matku a nehanbim sa za to 🙂 snazim sa - maly hadam do dvoch rokov nevedel, co je rafinovany cukor 🙂 maso mu stale kupujem najma bio/domace/z overeneho zdroja. doma peciem/sladim medom/trstinovym/kokosovym. mlieko/syry od nasich chovatelov z dediny ... ale kds si poprosi to keksikove monticko, tak ho v poho kupim. co nezvladam, je naucit ho na viac zeleniny/ovocia. ale snazom sa. on ma naucene chute a dlho jedol len jablko, banan a paradajku ... tak aspon vo vareni co to ine skryjem ....

rolandik
7. okt 2019

Keď je dieťa zdravé nevidím v sladkostiach problém. Horšie sú na tom asi tie biomatky, ktoré majú choré dieťa a snažia sa urobiť aj nemožné, len aby sa ich deťom polepšilo. Patrím k nim a verte mi, že by ste ani jedna nechceli mať doma ekzematika.

bublinka1426
7. okt 2019

ja dam aj kupovany keks alekedze mi malo je neriesim ci tam je palmovy olej ci cukor. samozrejme uprednostnujem domace robene palacinky a kolace. ked vidim ze niektore decka jedia kazdy den pribinakov a tlacia ichkindercokoladami, ja vycitky nemam., poznam 2r decka co maju skoro 15kg a to je chore.