Dávam do pozornosti,...Stalo sa vám to už niekedy?Pani poslala doklad o platbe/screenshot/ a bol falošný?prosila,že potrebuje 1.triedou ,súrne lebo cestuje a blá,blá.Naleteli sme tu viaceré jednej pani,Preto prosím, dávajte si pozor alebo tovar pošlite až ked platba reálne nabehne na účet.
@tanita007 vždy po ďakujem, a napíšem, že keď platba nabehne, pošlem. 😀 Už skúšali viaceré, buď cestujú, alebo nebudú môcť prebrať, alebo dieťa má zajtra narodeniny a bla bla. Ešte som nenaletela
Ani keby poslali neviem čo, nepošlem nič kým nemám peniaze na účte.
Je toľko podvodníkov, skúšajú už kadečo.
Treba vždy počkať na peniaze a nedať sa obmäkčiť kadejakými výhovorkami.
Človek sa učí celý život,našťastie to nebola vysoká suma.Budem vedieť do budúcna🙂
Fakt v dnešnej dobe ešte existujú ľudia čo pošlú tovar na základe nejakého potvrdenia?
Ale zas keď existujú také čo klikaju na pochybné linky a zadávajú údaje kariet pre potvrdenie predaja 🫣
@maca1984 suhlasim 2x som im pisala admin....i ohladne istej kupujucej,ktora tu v priebehu tyzdna oklamala mnozstvo mamiciek /zial aj mna/, nakolko som uviedla meno kupujucej,hned mi akurat diskusiu zmazali,vraj poskodzujem meno kupujucej. Ta si svoj ucet zmazala. Mozno figuruje uz pod novym nickom a dalej klame.
@snehovakralovna poškodzujem meno kupujúcej 🤣 " majn got".
Ja sa tu už fakt ničomu nečudujem.
@maca1984 vazne 2 diskusie mi vymazali,chcela som varovat ostatne mamicky,aby jej nenaleteli. Akonahle zistila,ze ju riesime,vymazala si ucet.
Moja kupujuca sa ani so screenshotom neunuvala. Ale mam poslat hned a ona posle peniaze v pondelok 🙂 Pobavila.
@maca1984 presnejsie porusoval kodex stranky. Ale ze sa zlodejka obohatila to nevadi.
@snehovakralovna a nebolo to jej meno,bol to len jej nick ktorý používala tu na mk😏
@tanita007 jasne ze nick
@snehovakralovna kiežby riešili iné porušovania kódexu.
Ale hold, tu je to " tá môže" a " tá nesmie ".
@maca1984 asi tak nejak
@tanita007 obrázok potvrdenia sa dá jednoducho sfalšovať, niekto tu dostal dokonca obrázok platobného príkazu v budúcnosti čo vieš kedykoľvek pred zaplatením odvolať
dôverovať by sa dalo jedine potvrdeniu PDF digitálne podpísaného bankou, ale kým peniaze neodišli z banky tak sa dajú zastaviť
v dobe okamžitých platieb do 10 sekúnd ani potvrdenia netreba lebo sú hneď na účte, alebo si počkať nasledujúci pracovný deň kedy príde bežná SEPA platba
no lenze je aj druha strana mince: mam poslat niekomu peniaze dopredu a co ked mi neposle nic, alebo nie to, co som si objednala? 🤨
@modraslamka bohuzial kupujuci v kazdom z pripadov taha za kratsi koniec.
Je jedno ci posles peniaze dopredu, a predajca ti neposle nic, alebo zaplatis kurierovi ci postarke dobierku, a v balicku si najdes stare noviny. NIkdy nemas istotu.
Neviem preco ma vela ludi predstavu, ze dobierka je nejaka istota ci zaruka niecoho. Lebo aj tak najprv musis dat prve peniaze, az potom ti vydaju balik. Ziadne, ze naprv si skontrolujes obsah balika, a ak suhlasi obsah, tak az potom zaplatis, a ked nie, tak nic. Tak to nefunguje.
Jedine cim sa kupujicu moze ako tak "chranit" je kupovat od overenych predajcov, a poriadne citat recenzie.
Jedina ochrana poctiveho predajcu je cakat, az mu nabehnu peniaze na ucet, a az potom posielat.
@tanita007 podvodníci už skúšajú všeličo.....