Dávajte si pozor na údaj - screenshot o platbe

tanita007
6. sep 2024

Dávam do pozornosti,...Stalo sa vám to už niekedy?Pani poslala doklad o platbe/screenshot/ a bol falošný?prosila,že potrebuje 1.triedou ,súrne lebo cestuje a blá,blá.Naleteli sme tu viaceré jednej pani,Preto prosím, dávajte si pozor alebo tovar pošlite až ked platba reálne nabehne na účet.

pieksamaki
6. sep 2024

@tanita007 podvodníci už skúšajú všeličo.....

jaond19
6. sep 2024

@tanita007 jasne stalo, ja vsak screeny ani nepozeram. Cakam do druheho dna kym nabehne platba.

vyrovnanaosoba
6. sep 2024

@tanita007 vždy po ďakujem, a napíšem, že keď platba nabehne, pošlem. 😀 Už skúšali viaceré, buď cestujú, alebo nebudú môcť prebrať, alebo dieťa má zajtra narodeniny a bla bla. Ešte som nenaletela

maca1984
6. sep 2024

Ani keby poslali neviem čo, nepošlem nič kým nemám peniaze na účte.
Je toľko podvodníkov, skúšajú už kadečo.
Treba vždy počkať na peniaze a nedať sa obmäkčiť kadejakými výhovorkami.

tanita007
autor
6. sep 2024

Človek sa učí celý život,našťastie to nebola vysoká suma.Budem vedieť do budúcna🙂

nikaeli
6. sep 2024

@tanita007 cez bazár MK? rieš to s adminmi. Mne pomohli už 2x

janai1
6. sep 2024

Fakt v dnešnej dobe ešte existujú ľudia čo pošlú tovar na základe nejakého potvrdenia?
Ale zas keď existujú také čo klikaju na pochybné linky a zadávajú údaje kariet pre potvrdenie predaja 🫣

tanita007
autor
6. sep 2024

@nikaeli áno,tu...Pani si účet vymazala ked sme jej začali písať viaceré naraz hodnotenia 😉Máme ponaučenie a smola pre čestné maminy ktoré naozaj danú vec potrebujú súrne a človek už neverí.

maca1984
6. sep 2024

@nikaeli ako ti pomohli ?
Fakt ma to zaujíma.
Ja som tu problém tohto typu nemala, ale nie raz som čítala, že admini nepomohli, lebo ani nemali ako.

nikaeli
6. sep 2024

@tanita007 aha, tak to už potom neporiešiš
@maca1984 kontaktovali druhú stranu a pozastavili jej účet.. mamičke na tom asi záležalo, veci sa dali do pohybu 😉 ťahalo sa to asi mesiac, ale vyriešilo sa to

maca1984
6. sep 2024

@nikaeli no super, aspoň raz teda čítam, že pomohli.

snehovakralovna
6. sep 2024

@maca1984 suhlasim 2x som im pisala admin....i ohladne istej kupujucej,ktora tu v priebehu tyzdna oklamala mnozstvo mamiciek /zial aj mna/, nakolko som uviedla meno kupujucej,hned mi akurat diskusiu zmazali,vraj poskodzujem meno kupujucej. Ta si svoj ucet zmazala. Mozno figuruje uz pod novym nickom a dalej klame.

maca1984
6. sep 2024

@snehovakralovna poškodzujem meno kupujúcej 🤣 " majn got".
Ja sa tu už fakt ničomu nečudujem.

snehovakralovna
6. sep 2024

@maca1984 vazne 2 diskusie mi vymazali,chcela som varovat ostatne mamicky,aby jej nenaleteli. Akonahle zistila,ze ju riesime,vymazala si ucet.

zooeynka
6. sep 2024

Moja kupujuca sa ani so screenshotom neunuvala. Ale mam poslat hned a ona posle peniaze v pondelok 🙂 Pobavila.

snehovakralovna
6. sep 2024

@maca1984 presnejsie porusoval kodex stranky. Ale ze sa zlodejka obohatila to nevadi.

tanita007
autor
6. sep 2024

@snehovakralovna a nebolo to jej meno,bol to len jej nick ktorý používala tu na mk😏

snehovakralovna
6. sep 2024

@tanita007 jasne ze nick

maca1984
6. sep 2024

@snehovakralovna kiežby riešili iné porušovania kódexu.
Ale hold, tu je to " tá môže" a " tá nesmie ".

snehovakralovna
6. sep 2024

@maca1984 asi tak nejak

maranco
6. sep 2024

@tanita007 obrázok potvrdenia sa dá jednoducho sfalšovať, niekto tu dostal dokonca obrázok platobného príkazu v budúcnosti čo vieš kedykoľvek pred zaplatením odvolať
dôverovať by sa dalo jedine potvrdeniu PDF digitálne podpísaného bankou, ale kým peniaze neodišli z banky tak sa dajú zastaviť

v dobe okamžitých platieb do 10 sekúnd ani potvrdenia netreba lebo sú hneď na účte, alebo si počkať nasledujúci pracovný deň kedy príde bežná SEPA platba

modraslamka
6. sep 2024

no lenze je aj druha strana mince: mam poslat niekomu peniaze dopredu a co ked mi neposle nic, alebo nie to, co som si objednala? 🤨

elanor
6. sep 2024

@modraslamka bohuzial kupujuci v kazdom z pripadov taha za kratsi koniec.
Je jedno ci posles peniaze dopredu, a predajca ti neposle nic, alebo zaplatis kurierovi ci postarke dobierku, a v balicku si najdes stare noviny. NIkdy nemas istotu.
Neviem preco ma vela ludi predstavu, ze dobierka je nejaka istota ci zaruka niecoho. Lebo aj tak najprv musis dat prve peniaze, az potom ti vydaju balik. Ziadne, ze naprv si skontrolujes obsah balika, a ak suhlasi obsah, tak az potom zaplatis, a ked nie, tak nic. Tak to nefunguje.
Jedine cim sa kupujicu moze ako tak "chranit" je kupovat od overenych predajcov, a poriadne citat recenzie.
Jedina ochrana poctiveho predajcu je cakat, az mu nabehnu peniaze na ucet, a az potom posielat.