prosím o radu.Keď si stiahnem fotky do pc,nemám na nich čas ani dátum a potrebovala by som to tam mať.Kde sa to nastavuje,vo foťáku alebo v pc?vďaka
áno,myslela som priamo na fotke,že keď si ju vytlačím,je tam v rohu šupnutý aj ten dátum
hľadám hľadám,ale neviem nájsť,kde sa to nastavuje 😠
mas navod na pouzitie?
napis typ fotaku, mozno niekto pozna a vie. ale nemusia to mat ani zdaleka vsetky fotaky, takze je mozne, ze ani nenajdes...
mám,ale neviem kde 😖 ...je to Canon PowerShot A430 🙂
...tak ten mam napriklad ja 😀 a na tom sa to urcite neda.
moj manzel dokonca tvrdi, ze to sa da len na analogovych fotakoch, teda takych, do ktorych ide film 😉 na digitalnych si to jedine mozes sama dorobit vo photoshope a podobnych programoch...
hmmmmmmmm,tak to si ma nepotešila 😢 ,fňuk fňuk 😢 ...idem si teraz poslať do Fotolabu fotky cca 1000kusov a bez dátumov budem mať z toho mišung a "dorábať" sa mi to po 1 kuse nechce...no čo už 😖 aj tak ďakujem
ja mam casio a na tom sa nastavuje vtedy ked tam davam naspat dobitu baterku a vtedy mi nabehne cas a datum.a na fotkach mi v pc rovno dava podla datumu ak si to v pc udam
tak mi to nedalo, lebo moje info bolo take, ze na kazdom digitale sa da datum a cas nastavit, tak som si na internete vyhladala uzivatelsku prirucku k danemu fotaku a v tom navode je napisane, ze sa datum a cas da nastavit 😕
takze dadulka, vytiahne manual k fotaku a hladaj 😉 v elektronickej verzii v anglictine to bolo na str. 34 😉
Ahojky,
tak ja mam ten isty fotak a datum sa mi zobrazuje jedine v tedy ked prepnem do rezimu pohladnica na automate teda ked je kolecko nastavene na cervenom fotaku /neviem ako to inak napisat/
skus
pietra,manuál na nete som hľadala,no nenašla 😖 ...asi som zle hľadala 😠
tufa,skúsila som tú pohľadnicu a fakt,ide to.....díííííík 🙂
je dosť možné, že to bude zakomponované v niektorom užívateľskom režime (napr. pohľadnica), niektoré foťáky majú dokonca režim dieťa (al. viac detí) a stačí nastaviť dátum narodenia dieťaťa a vždy, keď fotíte v tom režime, tak to napíše vek dieťaťa v čase, kedy bola fotka urobená a pod (náš foťák ma taký režim aj pre zviera 😅).. užívateľské príručky je fakt užitočné naštudovať 😉
a ozaj.. a predsa ak je to režim, tak to máš teraz aj tak jedno, lebo spätne ti to foťák neurobí, iba keby boli urobené v tom rešime...mýlim sa?
tiez sa nam da nastavit" datumovka"ale ju nenastavujeme na fotky/podla mna to foto znehodnoti/,ale ako alon,pri stahovani do PC je to podla datumu.
treba pozriet manual,podla mna to maju vsetky digi-fotaky
ked si stiahnes fotky do PC, kazda fotka-subor ma v udajoch uvedene, kedy bola odfotena.
ak myslis datum priamo na fotke, taky ten "digitalkovy", to sa nastavuje niekde vo fotaku...