Darcovstvo krvi

niki101988
6. júl 2014

Milé Dámy,
chcem sa opýtať chodíte darovať krv?
Viete akú máte krvnú skupinu?
Ak chodíte prečo? Ak nie tak tiež prečo?
Ďakujem za odpovede

stefka33
7. júl 2014

Nechodím. Mám slabé žily. Obyčajný odber krvi je pre mňa hotová katastrofa. Sestričky sú zo mňa zúfalé - v priemere sa im to podarí na štvrtý pokus a končí sa to mega modrinou.

zutera
7. júl 2014

I já bych chodila kdybych mohla,ale celoživotně beru léky tak nemůžu ☹ .Můj manžel chodil léta,ale pak dostal boreliozu tak už nemůže.Vim že mám 0 negativní

moonlightflower
7. júl 2014

Chodím, hoci nepravidelne. Je to pre mňa taká spoločenská udalosť, začali sme chodiť s kamarátmi na strednej, dostali sme stravné lístky, tak sme potom išli vždy na pizzu 🙂 mne to neublíži a niekomu inému snáď pomôže. Viem svoju skupinu a niekedy sú fajn akcie, raz som bola darovať v KE v divadle a dostala som za to 2 lístky 🙂 Baví ma to, len škoda, že sa nedá chodiť častejšie 🙂

mawka
7. júl 2014

@moonlightflower da sa raz za tri mesiace, to je fakt, skorej absolutne. skusali sme, jedna kocka potrebovala krv, boli sme dva tyzdne pred uplynutim lehoty 3 mesacnej a nepovolili. ze az po uplynuti. a to je skoda, lebo ked je situacia, ze niekto surne potrebuje a dva tyzdne mozu znamenat aj zivot...

@niki101988 v poslednej dobe mam problemy s dostickami, takze ma pekne poslu domov 😀 ale inak v pohode, sama na chire som robila, viem, ze je casto nedostatok krvi, nikdy neviem, kedy ja budem potrebovat a budem vdacna za kazdeho darcu, ktory mi moze pomoct. KS viem teda aku mam. A vzdy clovek aspon vie, ci ma krvi ok alebo nie. Normalne fungujem, som ok a ako inak by som zistila, ze mam zle dosticky. ale doki tam hovoril, ze to zvykne byt z unavy, malo B vit, zla zivotosprava, oslabeny org. a je fakt, ze som tam par krat utekala po 12 h sichte. hovorili, ze pred darovanim treba mat jeden den veget, rozhodne nie po namahavej praci. tak uvidim zase neskor, v akom budem stave, ci sa to zlepsilo 🙂

emily76
7. júl 2014

@niki101988 bola som raz a zial ma aj hned vyradili.. zistili az po odbere, ze som prekonala zltacku.. ☹ Moj manzel tiez nemoze kvoli ochoreniu... takze krvne skupiny si sice pozname, ale zial darovat nemozeme.. Skoda.. podla mna kto moze, ten by raz za cas darovat mal.. clovek nikdy nevie, kedy bude krv potrebovat ci uz sam, alebo niekto z jeho blizkych... nie je to take bolestive, ci neprijemne, ze by sa to nedalo prezit.

seemani
7. júl 2014

@mawka raz za tri mesiace môžu chlapi,m ženy raz za 4

seemani
7. júl 2014

@niki101988 ja som chodila pracidelne, i ke´d nie vždy mi mohli zobrať.. Raz som mala málo železa, raz znížený hemoglobín, potom som otehotnela a teraz už nekojím, tak sa pomaličky chystám. Chodím, pretože to niekomu môže pomôcť

mawka
7. júl 2014

@seemani mne supli vzdy za tri. asi ma maju za chlapa 😀 😀

mawka
7. júl 2014

@seemani ved to, clovek aspon zisti, ci ma nejaky problem alebo nie. koho napadne ist len tak k lekarovi a kvartalne si dat vysetrit podrobne krv? ja som teda slendrian na toto, ja na preventivku k vseobecnemu nejdem vobec a vlastne tym, ze som ok, nejdem tam takmer nikdy.

seemani
7. júl 2014

@mawka to fakt? mňa ani za scet nehhceli po troch, vraj ženy kvôli menštruácii musia mať 4 mesiace...

ivett1
7. júl 2014

@niki101988 nechodím, bohužiaľ mám málo železa 😝 ...

ammellia
7. júl 2014

Chodievala som plus/minus pravidelne, ja mam pozitivny vzor z domu 🙂 a ked dokojim, pojdem zas. Mna to nic nestoji a niekomu mozno zachranim zivot.
mam najvzacnejsiu krvnu skupinu Ab-

mima4
7. júl 2014

@mawka nie je to u zien raz za 4 mesiace?

@niki101988 chodim dvakrat do roka aspon..prečo? a prečo nie? pri autonehodach je bezne, ze na cloveka ide aj 20 az 30 odberov - cize treba 20 az 30 ludi na zachranu cloveka a to hovorime o jednom cloveku.

Dva tyzdne pred tym ako idem, zacnem brat zelezo v tabletkach....

mawka
7. júl 2014

@mima4 pozeram do papierov, lebo po odbere vzdy daju papier /plus do preuklazu/, ze bol odber a mam tam 3 mesiace. no a potom uz mam par papierov kvoli dostickam. na jesen pojdem zas. chcela som teraz, ale tak kaslem a nie som ok, ze to nema zmysel. nedavajte dietatu do ruky ovladac od klimatizacie. maly to vyturboval a tot je vysledok. au moje hrdlo 😅
ale zaujimave, ja sa na to spytam, preco 3, ked maju byt 4. ja som to proste nikdy neriesila. napisali, povedali tri tak tri. zaujimave.

zuzimia
7. júl 2014

Chodim pravidelne cca 2-krat do roka. Pre dobry pocit, ze niekomu moja krv pomohla.

angela8585
8. júl 2014

No ja som chodila, ale po porode sa mozeaz po roku, lenze mne davali aj transfuziu aj plazmu po porode, lebo som moc krvacala, tak teraz neviem ci este mozem, alebo uz nemozem vobec. Vie mi niekto poradit?

butterfly333
14. okt 2014

@seemani ahoj aj ja chodím darovať krv. No bola som dnes a žiaľ nemohla som darovať že mám málo železa v krvi. Píšeš že aj ty máš ako si to ďalej riešila? Bola si u obvodného dali ti nejaké tabletky? Zistili z čoho to je? Ďakujem

seemani
14. okt 2014

@butterfly333 mne dal priamo ten lekár na odbere... také hnedé podlhovasté kapsule.ale podľa mňa stačí ak povieš v lekárni že si nemohla darovať kvôli zníženému železu a oni ti niečo dajú

butterfly333
14. okt 2014

@seemani lebo ja v práci občas odpadnem už ma pár krát brala 112. No neviem či to z toho nedostatku železa lebo mi nič nepovedali. Mávam búšenie srdca začnú mi tŕpnuť konceky prstov líca pery. A ako keby mi malo srdce vyskočiť.

seemani
14. okt 2014

@butterfly333 zo môže byť aj tlak. bola si u lekára?

butterfly333
14. okt 2014

@seemani nie nebola.No už sa konečne chystám

ivonka133
14. okt 2014

Určite chod čo najskôr.So zdravím nehodno sa zahrávať, zvlášť ak sa ti to stáva častejšie:/