Dobry den idem na vymenny pobyt do Spanielska a chcela by som rodine kde budem ubytovana priniest darcek a netusim co, kedze vobec neviem do akej rodiny idem,nieco na pamietku zo Slovenska aby sa mi to aj v batozine nerozbilo,co by bolo vhodne doniest?dakujem
Slovensky med, syry ( neudene),cokolady….
Klobasa
Ziadnu knihu, nikto to nebude citat, ver mi
Ked bola dcera na vymennom vo Francuzsku, obe rodiny sme si navzajom poslali syry a vino, naj darceky, ziadne lapace prachu
ja by som zobrala balicek s vecami ako syry, hrozno, horalka, mila, mozno studentska pecat, vinko
Vsetkym Spanielom bez rozdielu ulahodis najma jedlom, naj su bravcove udeniny, syrom a vinom. Okrem bryndze😆
my kamaratom nosime
- parenicu a korbaciky ( na ochutnanie udene aj neudene) kupuj vakuovo balene s co najdlhsou spotrebou
-trdelnik (v terne sa predava posypany cukrom a orevhami) vzdy aspom 5 dni spotreba
-teraz napisledy sme kupili makovo visnovy zavin
- ak maju male deti (do 6 rokov) tak hladacia knizka o BA alebo Slovensku to bola pre deti topka, to sa pacilo (hlavne je dvojjazycna v slovencine a v anglictine) takze budu vediet co robit
toto naozaj iba vtedy ak maju mensie deti
Keksy:
- Horalky
- Mila
- Kávenky
- Romanka
- Študentská pečať čokoláda
- Fidorka
- Esíčka
- Koko tyčinka
- Margot
Pečivo:
- trdelnik
- makovník
Syr:
- korbáčiky (ak sa vám nepokazia, čo asi pokazia)
Nápoje:
- Kofola
- Vinea
Ja osobne by som urobila nejaký jedlý darčekový kôš slovenských (alebo na Slovensku typicky jedlých) potravín 🙂
za mna kofola ani vinea nie, ta nikomu zo Španielov nechutila 😉
plus napr vsetko cokoladove sa u nich rychlo topi, to nikdy nenosime.
syry vzdy vydrzia, nikdy sa nepokazili, ale lietame priamo, ziadne prestupy, len lietadlo a potom mestska z letiska
Skus flasu sk tokajskeho - ten ocenuju, alebo slivovicu/borovicku a pod - i ked to im vydrzi aj 20rokov ale ako atrakciu to vytiahnu na jeden stamperlik - teda okrem tych co su zvyknuti 😂😂😂. Ak mas moznost domacej tak smelo zabal flasu😅
@lenkakravcova tie keksy tiez moc nie - pokial to nie je ze fakt nejake domace kolace - tak zabalene industrialne dobosky a keksy nie su nieco nevydane alebo oblubene. 🤔
Ja by som zobrala Borovičku -Horec🤭a deckami nejakú tradičnú dobrotu ...nitovky+niečo sladké....kľudne deva bonboniéru....
Dakujem vam ,netusim ci tam maju deti ,ci to bude mlada rodina ci starsia pani,nemame ziadne info ,flasu moc nechcem brat bojim sa aby sa v kufri nerozbila ked ich budu hadzat jedine kupit po letiskovej kontrole na letisku
@lenkakravcova tými sladkosťami, kofolou, vineou potešíš možno nejakeho Slováka, čo žije kdesi na odľahlom mieste a má sentimentálny vzťah k sladkostiam, ktoré jedol ako dieťa, inak určite nie.
Tiež odporúčam ako
@tenerifka víno, syry, klobásy, ak čokoláda, tak niečo z malej výrobne.
@sisaka presne tak, ja poznam tradicne chute Spanielov,maju radi dobre veci, ale su dost konzervativni, taka bryndza, ehm....nejakemu malemu percentu chuti od zaciatku, dalsie male percento si postupne zvykne, lebo musi (nasi muzi😂), ale vacsine z nich proste nechuti, rovnako ako udene syry, oni su zvyknuti aj na susene udeniny, kvalitne tucne suche syry atd.....
A poviem ti, ja som si za 23 rokov, co tu zijem, ani raz nespomenula ani na vineu, ani na kofolu, nepila som to ani predtym, ani ked som na dovolenke na Sk, nekupujem to. A Mila ani neviem co je
Mne ešte napadlo zrnková Popradská káva☺️to je preladsich aj pre starších. A
My sme niesli fotografickú publikáciu o Slovensku v angličtine, nejakú keramiku a z maškŕt horalky, lentilky a parenice.
popradska kava je dost o nicom, maju lepsie kavy😉
@lucik194 asi tak... To by som sa veru hanbila priniesť.
@jankalukasova popradská káva a študentska pecat sú presne tie "darceky " čo sú hanba darovať
@monillia študentskú pečať napr. Poliaci milovali. To keď sme im priniesli, tak sa veľmi tešili (ale vedeli sme, že ju chcú..., Kupovali si ju u nás aj sami) ale teda popradská káva za mňa fakt nie. Vo mne to (aj keď možno mylne) evokuje ten "komunistický luxus".
@jankalukasova ani pre Spanielov studentsku pecat nie, fuj
@jankalukasova ja som písala o zrnkovej popradske káve nie o zalievanej....normálne bežné kupujem do kávovaru. A je po Tchibo barista druhá naj.
@veronicka88 to je úplne jedno, či zrnková alebo zalievaná. Z môjho pohľadu je proste hlboko podpriemerná a chuťovo hnusná. Každému ale chutí niečo iné.
Urcite flasu, ci uz vina alebo tvrdsie, slovenkse..a urcite po kontrole na letisku s nejakym dezertom.
@jankalukasova viem ,že poliaci ju zbožňuju,tiež som často nosila do Poľska keď sme tam chodili pracovne,ale insk asi nikto kto ma v poriadku chuťové bunky
@veronicka88 to preto sa Ti zda super ze piješ stale tie iste kavy, nie prilis kvalitne.
popradsku urcite nieeeee ako som aj ja napisala
Napadla mi nejaká pekná kniha o slovensku s veľa fotografiami či už hrady zámky alebo tak .Vela týchto publikácií majú aj anglicky preklad pod textom