Ahojte,
Chcela by som sa opýtať, či ste dávali kolegom v práci nejakú malú pozornosť, alebo niečo pamätné keď sa vám malo narodiť dieťa. A ak áno tak môžete dať aj nejaké nápady. Ďakujem ☺️
Ähm a to uz preco? Skor opacne. Pred odchodom na matersku som dostala ja. Muz v robote zase po narodeni malu pozornost od kolegovcov.
Kolegovia davali mne, naco by som ja davala im to netuším
Pri rozlúčke keď som odchádzala na MD mi darovali krasnu plienkovu tortu a oblecko pre dcérku, ja som pripravila pohostenie.. Tak to chodí bežne 😉
Nikomu nič dávať nebudem, nie som v škôlke, kde sa rozdávajú cukríky aj pri meninách. 🙂 Pohostenie ok, darčeky nech dajú oni tebe. :D
Ahoj ja som nedávala nič,myslím si že by to malo byť naopak.U nás v práci sme mi ako kolegovia dávali malú pozornosť pre budúcu mamičku. Dostala veľkého plysaka a od každého ešte maličkosť. Ja som dala bodíčko a zavesnu hračku na kočík.
Doniesla som zakusky pri príležitosti odchodu na matersku, ak sa narodilo bábätko kolegovi (chlapovi, co normálne dalej chodil do prace) tak on doniesol zakusky po porode a my sme mu dali pohladnicu s venovanim.
akoze aby mali kolegovia pamiatku na to, ze sa mne narodilo dieta? a naco si to maju pametat?
Kolegyne doniesli kolace, alebo nejake pohostenie ked odchadzali na matersku, kolegovia ked sa narodilo babo a my sme sa im poskladali na darcek alebo poukazku do detskeho obchodu.
Neviem co ine pamatne by nam mali davat, my si nepotrebujeme pamatat a pripominat narodenie ich babatka :D
Praveze im sme dali napr. detsky album, pamatnu knihu, sadu na odltacok nozky...
tak toto je co za blbost. rozum mi to neberie
Nedáva sa to naopak? Že keď sa mne narodí dieťa, kolegovci sa môžu ale aj nemusia skladať mne. A nie, že ja im mám dávať niečo.😂
@acrobaleno ty môžeš urobiť pohostenie keď odchádzaš na materskú - t.j. nejké misy, zákusky, chlebíčky.....ono záleží aké máte v práci vžťahy, ale patrí sa pohostenie urobiť ak niečo od nich dostaneš....ak si na PN tak prípadne poslať d práce po narodení dieťaťa - ale to sa robí pohostenie z tvojej strany nie darčeky
Oni dávali mne. Nejaké vetvičky pre babo. Ja som doniesla zákusky, chlebíčky na rozlúčku.
@mogaa U nás to nie je tak zaužívané, hlavne pri materskej. Jediné na čo sa skladáme sú narodky.
zijem v zahranici a tu je zvykom davat malickost vsetkym (teda aj kolegom), ktori pridu babatko navstivit.
Tiez sa nosia do prace cukriky (oni tu maju na ke specialne, ktore sa kupuju pri narodeni dietata), tie sa daju na recepciu spolu z oznamenim o narodeni.
@acrobaleno tak potom ani žiadne pohostenie😉 to pohostenie sa dáva skôr ako kompenzácia za darček od kolegov🙂
My sme dostali od kolegu dakovnu pohladnicu s fotkou babatka (bolo to tiez v zahranici, robi sa to bezne pokial viem).
myslím, že nemusíš preberať nejaké zahraničné zvyklosti. Tu na Slovensku sa toto nerobí, ktovie, či by neboli kolegovci v rozpakoch. Tu sa dieťa rieši hlavne v rodine, nerobí sa z toho taký povyk...
Ahoj,od kolegov som raz dostala finančný dar a po 2.pôrode som ich pozvala na malé pohostenie s prípitkom.
Ja mám dať darček kolegom pri príležitosti toho, že mne sa narodí dieťa? URČITE NIE! To už čo je za blbosť