Darček pre hostiteľskú rodinu v Taliansku

dennkka
7. mar 2023

Ahojte,
syn ide na týždeň do Talianska. Bude bývať v hostiteľskej rodine. Poraďte, aké darčeky pre hostiteľa (študent SŠ) a jeho rodinu.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
becca234
7. mar 2023

@dennkka tatranský čaj a horálky napr?😉

7miriam77
7. mar 2023

Prave slovenské korbáčiky, parenicu, slovenské sladosti,horalky...atd

7miriam77
7. mar 2023

...a moja sestra zije v Taliansku, jej muz si odtialto vzdy nesie slivovicu 😂🙂🍀

btus
7. mar 2023

knihu o Slovesnku, nejaké naše špeci sladkosti, kvalitné slovenské víno alebo pálenô 🙂

hradnapani
7. mar 2023

nepises vek, ale po stredoskolakovi by som alkohol neposielala, aby z toho nemal nebodaj nejake opletacky. Skor by som nabalila nejake skladkosti a knihu o Slovensku, je ich plno na trhu a da sa vybrat, mozno nejaku babiku zo supolia ci nieco z modrotlace (tie sa mi osvedcili). Parenice a spol, by som tiez nebrala pokial nemam zabezpecene chladenie.

dennkka
autor
7. mar 2023

Syn má 18 rokov, neviem, či môžu brať alkohol, zistím. Syry určite nie, idú autobusom. Kniha je super, pozriem nejakú v angličtine.

drzaopica
7. mar 2023

@dennkka knihu o Slovensku, flasu vina, dezert, ked uz modrotlac tak nejaku salku na kavu s ludovym motivom
len nie supolienky, rapkace, valasky😲

kaktusik007
7. mar 2023

@dennkka ja som vzdy bravala knihu o slovensku v anglictine 🙂

gianna
7. mar 2023

@dennkka makovy kolac 😀 taliani boli vzdy zhrozeni, ked videli, ze u nas sa mak dava do kolacov, u nich je to ako keby si marihuanove kolaciky napiekla 🙂

gianna
7. mar 2023

ale ja tiez nosim vsade slivovicu/marhulovicu 🙂

annm81
7. mar 2023

Tatranský čaj je super rada, tiež ho často nosievam do zahraničia, ale preboha nie pre stredoškoláka - síce mal 18, tak nebude mať žiadne opletačky, ale dobrý dojem to nespraví. Fotokniha o Slovensku alebo slovenské sladkosti sú omnoho vhodnejšie. Inak sa blíži Veľká noc, možno vziať aj kraslice - ale skutočné vyfúknuté vajcia ručne zdobené.

btus
7. mar 2023

darček ak ide pre rodinu, tak môže byť aj alkohol. Je to pre rodičov, nie pre deti 🙂

lulamx
7. mar 2023

@dennkka asi by som nechcela dostat knihu o nejakej krajine v anglictine. akurat je to lapac prachu.
my sme synovi pre hostitelsku rodinu vo vojvodine davali trvanlive potraviny slovenskej vyroby od lokalnych vyrobcov. take, co boli zaujimavo balene. on doniesol od nich kavu, vazu a cokoladu. vazu sme len prekladali, pokym sa nerozbila.

dennkka
autor
7. mar 2023

@kaktusik007 a vieš aj nejakú poradiť? Kedže na internete do nich nevidím 🙂

martul
7. mar 2023

@dennkka jedná sa o pobyt zo školy? Ak áno, žiadny alkohol aj keď ma 18, nech si nevyrobí problémy. Kniha o Slovensku, modranska keramika....dobre zabaliť, mojasest raz zobrala do anglicka takú menšiu bábiku krojovanu a veľmi sa domacim páčila.

luccija
7. mar 2023

@dennkka daj si poradiť v Pant Rhei majú krásne knihy o Slovensku

evinqua
7. mar 2023

@dennkka keď som ja ako stredoškolácka bola v zahranici v rodine, priniesla som knihu o Slovensku/foto a slovenské sladkosti - sedita vyrobky tusim. Väčšina spolužiakov to mala rovnako

zuzana76
7. mar 2023

@dennkka nieco od lyry, ich nutelu slowtellu napriklad, cokolady

kp7333
7. mar 2023

@dennkka bonbonieru Tatiana, ta mala u mojich zahranicnych kolegov vzdy uspech. A pripadne nejaku drobnost z Uluvu (vyrobok z keramiky, supolia, moze byt aj s velkonocnou tematikou).

sense
7. mar 2023

@gianna mam chlapa taliana a oni bežné robia makový kolac

sense
7. mar 2023

@dennkka niečo typický slovenské... Krojovana bábika alebo ako niekto spomínal modrá skus keramiku. U nás mal úspech aj med od vcelara, medovina (aj keď teda alkohol keď tak pre rodičov) slovenské sladkosti