Ahojte,
syn ide na týždeň do Talianska. Bude bývať v hostiteľskej rodine. Poraďte, aké darčeky pre hostiteľa (študent SŠ) a jeho rodinu.
Prave slovenské korbáčiky, parenicu, slovenské sladosti,horalky...atd
...a moja sestra zije v Taliansku, jej muz si odtialto vzdy nesie slivovicu 😂🙂🍀
knihu o Slovesnku, nejaké naše špeci sladkosti, kvalitné slovenské víno alebo pálenô 🙂
nepises vek, ale po stredoskolakovi by som alkohol neposielala, aby z toho nemal nebodaj nejake opletacky. Skor by som nabalila nejake skladkosti a knihu o Slovensku, je ich plno na trhu a da sa vybrat, mozno nejaku babiku zo supolia ci nieco z modrotlace (tie sa mi osvedcili). Parenice a spol, by som tiez nebrala pokial nemam zabezpecene chladenie.
Syn má 18 rokov, neviem, či môžu brať alkohol, zistím. Syry určite nie, idú autobusom. Kniha je super, pozriem nejakú v angličtine.
@dennkka ja som vzdy bravala knihu o slovensku v anglictine 🙂
ale ja tiez nosim vsade slivovicu/marhulovicu 🙂
Tatranský čaj je super rada, tiež ho často nosievam do zahraničia, ale preboha nie pre stredoškoláka - síce mal 18, tak nebude mať žiadne opletačky, ale dobrý dojem to nespraví. Fotokniha o Slovensku alebo slovenské sladkosti sú omnoho vhodnejšie. Inak sa blíži Veľká noc, možno vziať aj kraslice - ale skutočné vyfúknuté vajcia ručne zdobené.
darček ak ide pre rodinu, tak môže byť aj alkohol. Je to pre rodičov, nie pre deti 🙂
@dennkka asi by som nechcela dostat knihu o nejakej krajine v anglictine. akurat je to lapac prachu.
my sme synovi pre hostitelsku rodinu vo vojvodine davali trvanlive potraviny slovenskej vyroby od lokalnych vyrobcov. take, co boli zaujimavo balene. on doniesol od nich kavu, vazu a cokoladu. vazu sme len prekladali, pokym sa nerozbila.
@kaktusik007 a vieš aj nejakú poradiť? Kedže na internete do nich nevidím 🙂