Ahojte neviete či prídu tento mesiac peniaze z daňového ak si priateľ požiadal koncom februára teraz sa všetko posunulo kvôli korone ale o vyplácaní neviem nič nájsť...
Ani tým, ktorí podali daňové priznanie do 31.03.2020, nebudú preplatky vyplácané v štandardnom termíne ... momentálne je vracanie preplatkov z daňových priznaní za zdaňovacie obdobie 2019 pozastavené.
@dzulli1980 to kde si citala
Som jednou z tých, ktoré tie preplatky každoročne vracajú 🙂
@dzulli1980 dakujem za info,pre nas je to kopec penazi,na kt.by sme teda marne cakali🙂aspon sa viem zariadit po tejto informacii
@ludkka0407 no neverim tomu. Pozeram na nete a vsade sa pise, ze do 10.5 budu vyplatene, ak si podala v riadnom termine. Nikde nepisu o pozastaveni.
@dzulli1980 kde je nejake info o tom?
@ludkka0407 toto je zo stranky financnej spravy
@veronikaszabova pre mna je to zaujimava info,kedze sa vsetko posuva a za tieto peniaze sme zvykli kupovat palivove drevo,takze aby som sa vedela zariadit.ked pridu,bude to "bonus",ale som z tych,co sa naucili neratat s tym,co nemam😃uvidime,tuto podstatnu info snad "spomenu" aj v niektorych spravach
Zatiaľ nikde ... v schvaľovaní je zákon, ktorý by mali dnes odklepnúť ... za štandardných okolností je lehota na vrátenie preplatku z daňového priznania do 40 dní od uplynutia lehoty na podanie daňového priznania, t. j. cca do 10.05. V zákone, ktorý je v schvaľovacom procese je lehota na podanie daňového priznania do konca mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom štát oznámi koniec pandémie - príklad: štát vyhlási koniec pandémie napr. 20.06, t. j. lehota na podanie daňového priznania uplynie 31.07. Do 40 dní od uplynutia lehoty na podanie daňového priznania t. j. od 31.07 sa vrátia preplatky, čiže cca do 10.09. Momentálne je situácia taká, že vracanie preplatkov je pozastavené ... zvrtnúť sa to však môže aj k lepšiemu, aj k horšiemu ... nemusíš mi veriť 😉
@veronikaszabova
Apropo ... dane nechce platiť nik lebo korona ... no preplatky by bral každý ... a najlepšie hneď, pravda? ... takto to žiaľ nefunguje ... keď sa dane neplatia, štát nemá z čoho dávať.
@veronikaszabova
@dzulli1980 takže ani daňový bonus na dieťa nebude vyplatený?? Resp až keď sa ustáli situácia
@dzulli1980 si predstav, ze muz platil dane - zivnostnik a mne maju vratit. Tak nevrav, ze len chcem preplatky. Ok?
Zatiaľ je vracanie preplatkov vrátane daňového bonusu za rok 2019 pozastavené ... žiaľ, taká je situácia.
@lenka2710
@dzulli1980 dane platí každý, ja som si odpočítateľnú položku nedávala mesačne ale ročne, takže vrátia oba z toho čo som zaplatila navyše, pekne by ma to vytočilo keby to teraz nevrátia
@laurinka448 No vrátia ale nie teraz ale ak to schvália tak ko píše
@dzulli1980
@evittam áno, už som to našla. To znamená, že od toho dátumu, kedy sa skonci pandémia je ešte mesiac lehota a od toho dátumu 40 dní na vyplatenie. Takže možno niekedy v septembri 👍https://www.ta3.com/clanok/1179849/danove-prizn...
@laurinka448 ja som v tom článku nikde nenasla, že by mali byť posunuté preplatky na daniach... Všetko sa točili o podávaní DP a taktiež platení.
my sme sa pytali na danovom urade a povedali ze 10,5 bude nam vyplateny danovy bonus
@kattarina1983 No to bolo platné do dnes. Aj je to stale na stránke FS-vid prispevok vyssie. Uz nie je ak to schvalia. Co myslim ze určite.
@dzulli1980 môžem sa spýtať niečo súkromnou správou?
Ahojte, písala som na daňový úrad v Spišskej Novej Vsi a pani úradnícka mi odpísala že daňový bonus na dieťa bude vyplácaný ako po minule roky, max do 7.5.2020
Okres DK preplatky na dani z daňového priznania podaného do konca marca už vypláca. Dnes boli už popísané na účet.
Mne prišiel preplatok dnes na účet VUB- topolcany
Vcera nabehli
@evittam nám nabehli 3tieho
Ahojte, môžem sa informovať... Podali sme danove 10.4.2020 nemáme ešte vyplatený bonus, je má tom niekto podobne alebo mu už aj napriek oneskoreniu peniaze prišli
zdravim mozem sa spytat kam ste volali ohladne vratenia preplatku z dani? Vdaka
@evkakozickova Ti co podali do 31.3.tak bude vyplatene v riadnom termíne podla zakona. T.j.najneskor 40den po poslednom možnom termíne podať DP t.j.tento rok do 7.5.Je irelevantné kedy ste podali DP.