Lekárka mi ponúkla možnosť dať syna zaočkovať vakcínou proti infekcii HPV. Že od januára túto vakcínu hradí zdravotná poisťovňa dievčatám aj chlapcom počas trinásteho roku života (medzi dvanástymi a trinástymi narodeninami). Ostala som trochu zaskočená, doteraz som si myslela, že takéto očkovanie je určené dievčatám. Zaujímal by ma preto váš názor, dali by ste touto vakcínou zaočkovať chlapca?
nie, nedala. A ani dcéru. A to nie som nejak zásadne proti očkovaniu, ale v tomto konkrétnom zmysel nevidím. HPV je vírus, vakcína nechráni voči všetkým kmeňom a tie postupom času aj tak zmutujú. Nemyslím si, že je to niečo iné ako ťažký a krutý biznis.
Ani náhodou
Určite nie ani dcéru....
Nie, v ziadnom pripade. Pozri si neziaduce ucinky, ale to ma, paralyza celeho tela a pod. co sa stalo v Anglicku... To je uz uplne absurdne, chlapca?? Citala som, ze pri tejto rakovine krcka maternice je ucinnejsia radsej prevencia. Postupuje pomerne pomaly a pravidelne preventivky ju vcas podchytia. To, ze je to zadarmo, pre mna neni ziadne kriterium, aby som davala take veci...
Tiež mám s týmto očkovaním velky problem, skôr by som nedala a zamerala sa na výchovu a nestriedanie sexuálnych partnerov
@limetka69 zas nepreháňaj, že či by som dožičila svojej dcére genitálne bradavice... samozrejme, že jej neprajem ani obyčajný sopel a nie ešte genitálne bradavice preboha. Ale tak ako vakcína MOŽNO chráni pred určitými kmeňmi vírusu, tak má aj kopu nežiadúcich účinkov - a to je to úplne posledné, čo by som pre svoju dcéru (alebo akékoľvek iné dieťa) chcela. Tieto vakcíny sú na trhu príliš krátko na to, aby sa dalo zodpovedne vyhodnotiť čo spravia v tele o 10 rokov... A moje dieťa nebude žiadny pokusný králik.
Ani najväčšieho nepriateľa by som nedala 🤷🏼♀️
nie,ani dceru
@marika258 V žiadnom prípade. Vypocujte si prierez problematikou. https://hearthis.at/slobodnyvysielac/sam-sebe-l...
@77daniela77 Ani keby mne zaplatili...
@77daniela77 Samozrejme a nastastie. Co to znamená ze je na trhu viac nez 10rokov a ze sa za nu neplati?
To iste co pri všetkých vakcinach-ze ani jedna ti nepomôže proti chorobe proti ktorej sa očkuje....A cim skôr si to ľudia uvedomia tym lepsie.
@77daniela77 Ja ti tvoj názor neberiem. A ani nic ine. A to co pisem nie je nazor -len holy fakt ,ze neexistuje vakcina ktora ti zaručí ze chorobu nedostanes alebo jej lepsi priebeh. Bohužiaľ. A ano ja ta chapem-verit musis keď si verila a dala zaočkovat.
@77daniela77 A nežiaducich účinkov sa prejavilo viac než dost-"zopar" ochrnutych mladých zien....
Pozrite si prosim tento dokument pred ockovanim proti HPV (resp. proti akemukolvek ockovaniu):
@77daniela77 predtým sa za ňu platilo a teraz myslíš, že nie? Veď ani teraz nie je zadarmo - niekto ju zaplatiť musí. Tie peniaze, ktoré poisťovne zacvakajú za tieto vakcíny, by sa celkom určite dali využiť lepšie. A snáď vieš, odkiaľ berú poisťovne peniaze - tak mi povedz, či je tá vakcína zadarmo. Radšej keby uhrádzali ošetrenia u zubárov ako toto...
10 rokov na trhu pre mňa neznamená, že vakcína je bezpečná, účinná a dokázateľne ochráni ženu aj po 30.
Mne je veľmi ľúto, že ma mama nedala zaočkovať proti HPV. Čo tu mnohým uniká je to, že HPV vakcína chráni aj pred orofaryngeálnymi HPV rakovinami, ktorým sa človek naozaj nemôže cielene vyhnúť, ani keď má jedného jediného partnera za život, nie len pred rakovinou krčka maternice - stačí zle umytý príbor alebo piť z pohára po nesprávnom človeku. Určite sa budem pokúšať si toto očkovanie doplniť.
Moja svokra sa teraz lieči z rakoviny hlasiviek, pôvodcom je HPV, kebyže je očkovaná, tak ju nedostane. Rakovina hrtanu je tiež naozaj škaredá.
Tiež je to aj odkaz pre mamičky, ktoré bozkávajú svoje deti na pusu. Nerobte to, neviete, aké HPV máte vy.
@77daniela77 🙈🙈 vakcíny sú na to, aby boli účinné? Nuž áno, do určitej miery sú, nepopieram. Ale je mi záhadou, prečo napríklad každý koho poznám čo sa dal zaočkovať proti chrípke, tak ju dostal a s otrasným priebehom 🤔
@77daniela77 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29889622 vakciny sú účinné, ich účelom je znižovanie plodnosti žien.
rozmylsam nad tym odteraz, aj ked ma len 3 roky, a asi ano dala. ale neviem to povedat s urcitostou, ale s urcitostou viem povedat, ze ja tu plagu mam a pojdem s nou az do hrobu. a asi ju ma aj moz muz, no syn by nemusel mat, je to veeeelmi rozsirene.