Dali by ste kastrovať psa, keď uteká?

tessa2299
5. dec 2021

Ahojte. Ak by sme dali kastrovat psa, myslite ze by prestal utekat? Preskakovat plot (za zverou a psami).

marsmykkok
5. dec 2021

nie, neprestane

macikovaiveta
5. dec 2021

Psovi sa treba venovať,hlavne pristupovať k nemu s láskou a kľudom.Keď sa na PSA kričí a horšie,tak vtedy uteká.Mali sme dve rôzne plemena , nikdy nezutekali /kde by im bolo lepšie 😀/

lucia147852
5. dec 2021

Psovi sa treba venovať a cvičiť ho, nie nechať rast ako drevo v lese. Radšej kontaktuj nejaký cvicak a naučte sa so psom pracovat

janai1
5. dec 2021

Už mal byť dávno vykastrovany a cvičený... Keby ste sa mu poriadne venovali tak by neutekal

mamina0078
5. dec 2021

Nie. Prestane až poriadnym výcvikom

tessa2299
autor
5. dec 2021

Kupujeme dom. Majitel sa vyjadril, ze ak nechceme aj psa, tak ho da do utulku. Pes cely zivot na retazi. Dali sme mu sancu, na 10 minut sme ho pustili prec z retaze a zdrhol cez plot. Nereagoval ani na volanie (a pes inak pocuva).
Chceli sme spravit vyssi plot od susedov. Ale dnes ked zdrhol,tak chlap isiel za nim a videl, ze preskocil aj 180cm plot od susedov (tak, ze sa vysplhal po plote)

marsmykkok
5. dec 2021

@tessa2299 Ja myslím že ked by ste s ním chodili na prechádzky, venovali sa mu tak by prestal utekať. Len to chce čas a nepúšťať ho bez dozoru po dvore, niekde ho zatvárať alebo mu urobiť volieru z nejakých tvárnic, to nepreskočí.

margaretka_
5. dec 2021

Tiez by som na zacitok riesila volierou. Takou, ktoru nezdola. Ale treba ratat s tym, ze to bude na dlhsie. Ked takto hned zdrha. A hlavne ked vie splhat po pletive, tak to uz neide o vysku plotu. To uz ten pes musi nechciet odist 😀

dusankomoj
5. dec 2021

@tessa2299 elektrický ohradník stojí cca150€,skúste niečo také😉naša psica robila to isté. Dokázala preliezť plot ako si písala ty. A teraz je pokoj.

daridari11
5. dec 2021

@tessa2299 Chudák pes bo vlastne celý život týraný, normálny človek nenechá 10 rokov žiť živého tvora na reťazi. Bude to chcieť z Vašej strany veľa trpezlivosti, tá voliera, ktorú radia vyššie, je výborný začiatok. Venovať sa mu, postupne s ním chodiť na prechádzky s vodítkom. Nech už chudáčik dožije u vás, v priestore, kde bol zvyknutý celý život.
O majiteľovi mám obraz. Celý život nechal zviera na reťazi a nakoniec mu je srdečne jedno, či pôjde do útulku alebo zostane u vás. Je to jedno neempatické hovädo.

0silvia0
5. dec 2021

@janai1 citala si aj zvysok? Autorka chce pomoct cudziemu zanedbanemu psovi...

0silvia0
5. dec 2021

@tessa2299 uzasne, ze mu chcete pomoct, asi by som to riesila ako pise @dusankomoj

fleur1111
5. dec 2021

@tessa2299 kastracia sama o sebe nepomôže, treba ho vycvičiť, ale po 10 rokov na reťazi neviem či to vôbec bude možné. Chudák pes 🤦🏽‍♀️

marianeta
5. dec 2021

@tessa2299 niet divu ,že uteká.. Nie nadarmo sa hovorí ,,byť ako odtrhnutý z reťaze" .. Celý život sa nevybehal, teraz konečne pocítil slobodu tak zdrhol.. Vykastrovat ho určite dajte, nech nenarobí po dedine šteňata. Oslovte nejakého cvicitela..A je to od vás krásne gesto,že ste si ho nechali.. Toto urobí málokto ,že si s domom nechá aj psíka..

zuzubb007
5. dec 2021

Nezmeni sa sused mal takeho a dobre mu hrabalo, preskocil obrovsky plot a zadrhol nam kacky proste retard ale co chce clovek od majitela ktory nevie ist psa ani vyvencit, pes potrebuje mega vycvik a venovanie sa, a kastracia teda nezmenila nic

janai1
5. dec 2021

@0silvia0 a môžeš mi povedať odkiaľ som to mala vedieť? 🤦‍♀️ Mala napísať všetko do prvého príspevku a nie po polhodine dopísať zvyšok

0silvia0
5. dec 2021

@janai1 staci hned nenapisat odsudzujuci a vycitavy komentar. Nie vsetko je take, ako sa najprv zda...

calin
5. dec 2021

@0silvia0 presne ♡♡♡ mojmu psovi sa venujem..sice cvicak neabsolvoval je milovany a aj tak odijde z casu na cas..ma skratka tulave labky a to je psik maleho vztastu.
@tessa2299 ste uzasni, ked mu chcete poskytnut domov - mozno aj voliera by vyriesila problem...a prechadzky.

anonym_11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
macikovaiveta
5. dec 2021

@tessa2299 👍chcete pomôcť psíkovi Dik 👍🍀

janai1
5. dec 2021

@0silvia0 kým nenapísala, to čo napísala, tak si za tým plne stojím (ale platí to na všetkých ktorým psy vkuse zdrhajú) ... A môžeš sa urážať koľko chceš...
Ak si niekto nevie vychovať psa a zabezpečiť aby mu neutekal z dvora tak nemá mať psa..
A nič také ako "túlavé labky" neexistuje ako sa tu objavilo 😉 iba zlá výchova a starostlivosť

marca12
5. dec 2021

@macikovaiveta to nie je pravda. My na nasho nikdy nekrici a odmalicka je to skokan a uteka. Pohybu ma dost,ale povahu ma na utekanie. Veterinar nam povedal,ze sa narodil s takou povahou a taky psik neprestane utekat a je nemozne ho to oducit. Nepomoze ani kastracia

marca12
5. dec 2021

@janai1 toto sa ti raz vypomsti,ver mi. Mali sme psa,ktory neodisiel ani ked bola brana dokoran otvorena,mohli po ulici ist ludia,psy,neusiel ani ho to nenapadlo. Vzdy som somrala na ludi,ktorym utekal pes presne ako ty som mala teorie o starani sa,nestarani sa. A bum,co sa mi stalo? Mam tulaka 🤭 ale uz mame tak zabezpeceny cely dvor a zahradu,ze nema kam ujst. A vies,co spravil nedavno po celodennej turistike? Preskocil vysoku branu ani neviem ako a bol vonku. To ma v krvi a nie,nechybaju mu prechadzky,tych ma az az.

0silvia0
5. dec 2021

@janai1 ja sa urazam? A kde prosim ta sa ja urazam? Nejako cudne vyhodnocujes napisany text😳

macikovaiveta
5. dec 2021

@marca12 asi sme mali iné plemena psov tak sme sa s tým nestretli,že by utekali 🍀

simca06022011
5. dec 2021

Bože to su rady 😂🤦🏻‍♀️ lebo pes, ktorému sa venuju doma neuteka... Kiez by to bola pravda.
Autorka najskôr skuste niečo s tým plotom. My ideme dávať elektrický ohradnik. Moj ujde len tak.Vyvenci sa a príde, ale je to na nervy. Kastracia niekedy pomaha, nam vet odporučila chemickú kastraciu (je na cca rok) a ze uvidíme ci aj tak byde utekať. To si nechávam ako poslednú možnosť.

marsmykkok
5. dec 2021

@marca12 áno, je to o psovi, ale za mňa je toto zlozvyk. A ak to pes začne robiť treba rýchlo opraviť ploty alebo ho zatvárať, nech si nezvyká. Lebo potom ked sa tak naučí sa odúča ťažko.

simca06022011
5. dec 2021

@tessa2299 podľa toho co pises o reťazi tak on si musi zvyknúť. Treba nanho dávať viac pozor. Moj tiež prelezie hocičo. 1, 4plot preskoci z miesta len tak ako nic a vyssie prelezie. Proste sa teb vas správa ako "odtrhnuty z retaze" a vynahradza si co u chýbalo. Tie ohradniky velmi pomahaju 😁

eila88
5. dec 2021

Naša skúsenosť je že to vyrazne pomohlo, ale nemal este cely rok. Brali sme labradora z útulku a urcite sa tam dostal prave tak ze musel utiecť pôvodnému majiteľovi. My sme ale sterilizovať museli dať, lebo to bola aj podmienka adopcie.