Dajú sa tu nájsť dobré rady alebo sem chodievate pre zábavu? Sú pre vás pri vašich ťažkostiach nápomocné súkromné skupiny alebo poradne ? Sú tu odborníci, ktorí to so svojimi profesionálnymi radami vzdali vo verejných diskusiách a stali sa odídenými užívateľmi?
Vďaka za názory.
Chodím sem prevažne pre zábavu. Ale keď potrebujem poradiť, tak sa tu vždy nájdu super baby, na ktoré sa môžem spoľahnúť. A áno, už mi tu viackrát dobre poradili. Aj ja sa snažím pomôcť, keď môžem a viem, napríklad z oblasti mojej profesie.
Ja som tu našla veľmi veľa užitočných rád, ktoré praktizujem a chodím sem zo zvedavosti, napríklad kto pridal nový recept, aká kozmetika koho potešila... Vďaka koňovi som sa naučila variť ryžu 😅 V skupine o kvaskovaní som sa naučila všetko o kvásku... Podľa mňa tých rád a žien ochotných poradiť je tu veľmi veľa.
Všetko z toho. Ale zaujímajú ma aj starosti druhých, ako by to kto riešil, rada poradím, často nájdem odpoveď, čo ma posunie dopredu. Píšem si s milými kockami, čo riešia podobne veci.
A ešte: človek si začne viac vážiť svoj vzťah a uvedomí si, ako mu je vlastne super, keď tu číta, ako žijú mnohé ženy a čo to majú doma za divotvorné exempláre chlapov.
určite sa tu nájdu dobré rady, nie len zo strany odborníkov, ale aj zo strany "obyčajných" ľudí. Minimálne ti ponúknu iný pohľad na tvoj problém, niečo na zamyslenie, riešenie... Otázne je, či si z tých rád aj chceš niečo zobrať, alebo vlastne si len chcela počuť niečo konkrétne podľa svojich predstáv. Najčastejšie sú to témy "muž ma bije, podvádza, pije, gambluje, nedáva mi peniaze, dom je písaný naňho a ja som na rodičáku, čo mám robiť?" a keď takej žene 100 žien napíše, nech sa pozbiera a opustí ho a 1 napíše, že treba vydržať lebo v hĺbke svojej duše ju miluje len to nevie dať najavo a treba oňho bojovať, tak hádaj, čo si vyberie... Vtedy je každá rada zbytočná.
Je tu skupina Právne poradenstvo, tam skvele radia ozajstní právnici alebo aj odborníci z iných oblastí (bankovníctvo, poisťovníctvo...), sú tu baby, ktoré vedia "chodiť" vo veciach čo sa týka daní, sociálky, miezd... a potom sú tu aj jednobunkovce, ktoré ti dokážu bez hanby napísať úplnú hlúposť a domotať ťa 😀 Naozaj je tu všehochuť, stačí si vybrať 😀
Chodim sem skor pre zabavu, precvicit si slovencinu, aby som ju celkom nezabudla a nasla som tu uz cca aj tri dobre rady.
Ďakujem za vaše názory. Predstavte si odborníka vo svojej oblasti, ktorý má vo svojom reálnom živote úspešné výsledky svojej práce postavené na vedomostiach a skúsenostiach, na ktorých závisia životy ľudí, stoja za ním tímy spolupracovníkov a nesie za nich zodpovednoť. Možno ste takým človekom tiež a je tu medzi vami. Dokáže takýto človek prijať kritiku od neznalca ? Ako ju prijme? Je jeho hodnotenie postavené na počte ale na obsahu ?
Jedna z možných verzií :
A.)
1. Prestane sa vyjadrovať vo verejných diskusiách
2. Prestane používať MK a mobil na písanie
3. A všetko sa dobre skončilo a žili spolu šťastne <3
Ak máte verziu B.) a ďalšie, sem s nimi. 🙂
Kľudne pre zábavu.
autor/ka: nechcem sa ta dotknut, kazdopadne snazis sa vyjadrovat tak sofistikovane, ze vlastne nerozumiem na co sa pytas 🙃
neviem si (zrejme) predstavit profesiu, na ktorej stoja zivoty ludi a stoja za danym clovekom timy a nesie za nich zodpovednost - skus prosim uviest priklad
a ak hypoteticky hovorime napr. (ale nesedi charakteristika zivoty ludi, timy atd.), ze uzivatelka MK pani XY je mzdarka a niekto polozi otazku z danej oblasti a osoba B (laik) odpovie hlupost alebo nekorektne - tak pani XY vacsinou slusne odpise, ze to tak nie je, obcas aj nie uplne slusne, ak osoba B si trva na svojom a autorovi otazky to moze sposobit ujmu - citovu, financnu, zdravotnu...opat ale nejde o kritiku pani mzdarky Janky ale o nekorektnu odpoved/radu Gitky (laika)
ale vravim, podla tvojej charakteristiky netusim co za profesiu by to mohlo byt a uz vobec nechapem, ci dokaze prijat kritiku 🤷♀️ kritiku coho sposobu akym odpoveda? kritiku, ze odpovedala pani mzdarka nekorektne?
mozno som len ja menej inteligentna ale skutocne nerozumiem otazke 🤨
Aj pre rady...
Dajú sa nájsť. Ale treba filtrovať. Ja chodím občas pre zábavu, občas hľadám podobný problém ako mám sama a celkom mi pomáha vidieť veľa názorov naňho. Niektoré však vedome filtrujem, lebo hneď z komentára je vidieť že dotyčný nemá šajnu o čom tliacha.
veľmi dobre tu funguje napríklad skupina Právne poradenstvo, kde radia právnici vo svojom voľnom čase. napríklad tu som získala množstvo informácií, ktoré som využila alebo mi pomohli v mojich situáciách. ale rady nájdem aj v iných skupinách - či už ide o varenie, minimalizmus, termínové skupiny a podobne. na materskej/rodičovskej mi veľmi pomohli rady skúsenejších mám, informácie na fórach - hoci som to nebrala ako sväté písmo, ale vďaka tomu som sa napríklad dozvedela o šiestej chorobe, spánkovom apnoe a veciach, ktoré boli pre mňa dovtedy španielskou dedinou. ide asi o ten balans, ktorý si človek vytvorí medzi info z MK a sedliackym rozumom.
aktuálne sem však chodím prevažne pre zábavu, občas si vyliať srdce, zabiť čas a tak 🙂 V ostatných tvojich komentároch celkom nerozumiem, čo ťa vlastne zaujíma, ale takto: ja som tu už exemplár, kedysi som tu bola naozaj veľmi aktívna nielen súkromne, ale aj "pracovne". bola éra, kedy odišli mnohé mamičky, pamätníčky pamätajú 🙂 ale ak ide o to, že by niekto odišiel preto, že ho druhí kritizovali - tak ono to asi netreba pozerať ako na odborníka, ale ako na človeka, ktorý nevie spracovať kritiku. je to prípad od prípadu. niekto sa stiahne, ale ostáva registrovaný. niekto sa v afekte odhlási a vzápätí prihlási pod novým nickom a niekto na koňa zanevrie. ale to nie je o povolaní, odbornej praxi a zodpovednosti, ale skôr o povahe ako takej 🙂
@h2 toto presne 👍🏼
Ďakujem vám, každému z vás, že doteraz diskusia prebieha bez toho, čo do nej nepatrí a dokážeme ňou prejsť s úsmevom a pobavením. Želám si, aby bolo viac vyrovnaných chvíľ v búrlivých diskusiách, ktoré trhajú emócie zúčastnených.
Predstavte si, že ste muž, primár alebo prednosta na klinike infektológie. Len hypoteticky 🙂 Na chodbe vás zastaví uplakaná mamka a čosi splieta o nejakom koňovi. Ide sa mu teda ten muž pozrieť na zuby. V súčasnej dobe má úplne iné záujmy, ale vtedy, keď mu tá uplakaná mamka, ktorej nevedel, ako má pomôcť, vtedy sa registroval na MK, pretože jeho záujem o nové metódy odborníkov nepozná hranice. Nezakladal diskusie, len radil. Dostal výsmech na sociálnej sieti, o akom by sa mu v práci ani nesnívalo. Za roky svojej práce sa nestretol s typom komunikácie, akú čítal. A prečo si zvolil diskusiu? Pretože diskusia podľa jedného z prieskumu znamená efektívny spôsob vzdelávania.
predstavila som si to a... povedala by som mužovi primárovi, prednostovi, že žiaľ, mnohé ženy na MK kopírujú komenty svojich mužov v diskusiách na FB. mnohé sú odborníčky na všetko, mnohé vedia lepšie ako lekár, učiteľ či iný odborník. povedala by som mu, že nesmie brať vážne virtuálny svet a sústrediť sa skôr na svoje úspechy v práci a odborné vedomosti. MK je síce sociálna sieť, ale mnohé mamy (a poznám také aj osobne) žijú na internete iný život ako v skutočnosti.
Nie, diskusia na MK nie je efektívnym spôsobom vzdelávania. je to len sonda do duše matiek a budúcich matiek, žien, ktoré majú mnoho osudov....
Aj pre zabavu, ale aj ked potrebujem radu, tak sa da najst v dobrej skupine. Poradne necitam.
A to je smerodatne, že ho vysmiali ? Vie vôbec, kto sedi na druhej strane computera? najprv by som chcela vidieť a poznať, kto sa vyjadruje a potom k tomu zaujať stanovisko
Je to iste nepríjemné, ale.....
Ak je kritika oprávnená (teda oponujuci laik ma pravdu), asi by som sa zahanbila a zamyslela. To asi nebude príklad lekár versus lyncujuce matky.
Ak je kritika neoprávnena ci zachádza do výsmechu, konci moje meditovanie nad ňou zavretim stránky. A to je kôň veľmi jemná stránka, skus prísť s konfrontacnou témou na FB alebo diskusiu nového času. Virtuálne ta zmasakruju tak, že stredoveke mučenie si budeš užívať ako Wellness. To je proste pôvab sociálnych sietí. Útočia na najnižšie pudy, reagujeme prudkejsie, čítame plytkejsie a co nevieme, si domyslíme. Netreba brať virtuálny svet vážnejšie, než si zaslúži. Aj v tvojom (imaginarnom) prípade by väčšina tých hrdiniek spoza klávesnice prosila v realite pána doktora o pomoc, keby to na ne prišlo. Si predstav, ze by ju onen lekár v realite odhalil ako Nick z modrého koníka. Kto by sa cítil horšie? Onen lekár na stránke alebo ta matka v realite? Proste virtuálny svet nie je realita a tak ho treba aj brat.
@vroni Ďakujem. Zrozumiteľne si opísala. Odborníci tu vystupujú v poradniach, kde nie je priestor na vyjadrenie niekoho, kto s daným riešením nie je ztotožnený. Ak sú títo kvalifikovaní odborníci prítomní v diskusiách, nepriznajú sa svojim remeslom a je pre nich dôležitý obsah toho, čo vyjadrujú. Teda nie to, či s nimi súhlasí stodesať ďalších. Ak áno, cítia tlak nepochopenia a stane sa, že vylejú zo seba svoju profesiu. Alibistické. A vo virtuálnom svete nedôveryhodné.
Odborník je tu každý, v tom, čo mu ide najlepšie. A má zodpovednosť za tie virtuálne životy druhých.
Štúdiom osudov sa rozumie zavádzanie sond do duší. Ako forma neustáleho celoživotného vzdelávania.
Obcas ano, ale skor sem.chodim pre zabavu.