Ahojte. Manzel si pred 2 tyzdnami kupil nove dioptricke okuliare. Dioptrie na nove skla mu merali na zaklade starych okuliari. Po par dnoch nosenia vsak zistil, ze s tymito novymi nevidi dobre, napr. nevidi jasne znacky aut. Daju sa dioptricke okuliare reklamovat? Zajtra totiz chceme ist do tej optiky, tak sa chcem dopredu pripravit, kedze sme obidvaja taki menej asertivni 😅
Samozrejme daju. Mne tak tiez osadili zle skla.
zle asi odmerali,je to chyba optiky,kazdopadne trvat na reklamacii
vie mi niekto poradit co robit? boli sme s manzelom v optike, vybrala som si ram ktory mi sedel dobre (rovno), po vlozeni skiel ich bol prevziat manzel (kedze som bola chora a aj maly, nemohli sme ist von). Na moje prekvapenie ked som si ich doma nasadila tak su krive, je to velmi vidiet ako krivo mi sedia. Okuliare su celoplastove cize nemaju sedielka ktore by sa dali nastavit. Na co mam narok v pripade ze sa to nepodari skorigovat nahrievanim? mrzi ma to lebo dnes kazde euro dobre a nosit ich nemozem :( nikdy sa mi este nestalo, ze mi stali krivo okuliare aj po vlozeni skiel...
dala som si urobiť nové multifokálne dipotrické okuliare a ked mi ich manžel priniesol domov, zistila som, že sklá sú pri určito muhle menej alebo viac fialové, v optike ma na to neupozornili, tie čo mám doteraz sú číre. Ked som telefonovala do optiky, tak mi povedali, že je to prevencia proti www.crizal.sk modrofialovému svetlu, ale ja to kašlem,ked mám oči za okuliarmi fialové, hoci ja vidím normálne bezfarebne. Máte s tým niekto skúsenosti? Som odhodlaná okuliare vrátiť, len neviem ako sa to bude riešiť, ked som ich zaplatila už 800 E
Ahojte dnes som si bola prevziat okuliare a nie som spokojna nechala som ich zatial na predajni mam 9;5 dioptrie do dialky skla som si dala spravit s vysokym indexom jedno sklo stoji 113 euro tvrdili mi ze budu tenke dnes ked som ich zbadala hrôza su hrube ked som si ich nasadila videla som boky hrubych skiel sa mi z toho hlava tocila povedala ze mi to zbrusia no neviem ako to bude vyzerat mam narok ich neprevziat? Zatial som platila len za ram. Moje stare nie su take hrube
Babule, potrebovala by som poradiť. Mám starú mamu 85 ročnú. Cez staré okuliare už moc dobre nevidí. Chcela by nové. Lenže nechce nikam ísť - doktorke, alebo do optiky, kde by jej namerali, aké potrebuje. Preto sa chcem spýtať, či sa dá urobiť napr., že by som priniesla jej staré okuliare a na základe nich by to nejako zmerali a urobili o niečo silnejšie? Ono aj pri vyšetrovaní by to bolo asi dosť zložité, lebo babka nepočuje a ani by asi nepočula, čo vlastne po nej doktorka chce.
@lenkanemcekova jasne ze sa to da
@skorica05 len tie okuliare, čo má babka, má už možno aj 10 rokov. O koľko by jej to asi zosilnili, neviete?
Ziaden optik ti na dialku nedokaze zhorsenie diptrii urcit a odmerat. Problem, ze babka dobre nevidi, nemusi byt totiz len v dioptriach. V takom veku moze byt zhorsenie zraku sposobene napr. sedym, ci zelenym zakalom alebo inym problemom. To, ze nepocuje, nevadi, treba ist s nou a sprevadzat ju pri vysetreni.
@lenkanemcekova tak to by som nrriskovala. to je uz vela tokov, treba to namerat
radsej ist k doktorovi aby jej to nameral
@maria123 nemusi to byt chyba optiky kedže zakaznik ma ponuknute možnosti ist klekarovi na vyšetrenie alebo do optiky aposledna možnost podla starich dioptrii ak su dioptrie rovnake chyba už neni na optike....
@zuzana9599 ano,mas pravdu,najjlepsie je riesenie ist urcit presne dioptrie k ocnemu
ahojte, mam problem, opticka mi vysetrila zrak, urobila multifokalne okuliare,no zistila som,ze vonku na dialku vidim s okuliarmi zle. No ona sa brani tym, ze pri vysetreni som jej povedala,ze vidim dobre. na chvilku som aj videla dobre,problem nastal,az ked som vysla von. Stalo sa niekomu nieco podobné? Dala som si vysetrit zrak u inej optičky,jej vysli uplne ine hodnoty. Este ma caka vysetrenie u lekarky,no aj tak sa bojim, ze mi reklamaciu neuznaju... To som peniaze mohla rovno hodit do kosa..
@lenkanemcekova ak chce Tvoja babka poriadne vidieť, tak musí zájsť buď do optiky alebo k lekárovi, dnes sú už optiky, čo prevádzkuje a vlastní očný lekár, takže dve v jednom. Okuliare a dioptrie sa nedajú určiť odhadom.
Ahojte.pred rokom som si kúpila nové dioptricke okuliare. Skla sú v poriadku ale rám okuliarov som už dva krát reklamovala nakoľko po čase mi farba vybledne. Momentálne mám už tretí ram a znova to isté.
Farba pri kúpe bola pekná modrá a po čase vybledne až do biela.Nechcem už ten istý ram ale v optike mi povedali že žiaľ nedá sa s tym nic robit.
Nemám po tretej reklamacii ,tej istej ,už nárok na vrátenie peňazí ?
Ahojte,
prosím Vás o radu, v optike mi urobili nové dioptrické okuliare do diaľky, potrebovala som väčšie na bicyklovanie (väčší rám, aby mi nepodfukovali), okuliare mi zaostrujú do diaľky v poriadku, ale zároveň mi všetko približujú ako keby som pozerala cez lupu, čo v rýchlosti na bicykli nie je nič príjemné, keďže neviem odhadnúť dobre vzdialenosti, išla som späť do optiky a tam mi tvrdili, že to je normálne, pretože mám väčšie sklíčka v ráme a že si treba len zvyknúť, no okuliare nosím od narodenie a mala som všelijaké veľkosti, ale s týmto som sa naozaj ešte nestretla, je to naozaj v poriadku alebo mi ich zle urobili. Ďakujem
urcite daju, ako kazdy tovar. Mohlo sa stat, ze bud boli zle zabrusene do ramu, pripadne nesedi "rozpatie zrenic". Mozno bude potrebne ram poupravit. Kazdopadne reklamovat sa daju.