Ahojte žienky. Dala som dnes do prania biele kraťasy a zabudla som, že mám vo vrecku ružový papier. Kraťasy sa zafarbili, no ostal vo vrecku aj z vnútra aj z vonku ružový fľak. Stalo sa vám niektorej niečo podobné s bielou? Poraďte mi prosím nejaké rady a typy 🙂 . Vopred ďakujem.
Mne zas kolegyna poradila savo proti plesnam nastriekat. Ale tiez to vyziera farbu,takze len na bielych veciach sa to moze pouzivat.
@petruska1511 da sa kupit v dm drogerii žlučove mydlo dr.beckmann cca 2eur stoji..nechaj namočene par hodin a ksus to preprat..v prpade opakovane..ja som stym pero co vytieklo zo zachranarskej uniformy odstranila co som si myslela ze v zivote to nevyjde..s tym cistim a bielu kozenu sedacku je to na bio baze..takze ani kozu neznicy..pri prani použivam od denk mit utierku co zbiera barbu..ked nahodou nico zabudnem v pracke nezafarby sa pradlo
Zlcove mydlo pomohlo mne, ked som u znamych prehodila vlhke biele rifle cez staru stolicku a “mahagonova” farba nabytku sa do nich zapustila cez poruseny lak.
A pomohlo aj ked sa som nasla po oprani cerveny servitok z restauracie v zadnom vacku rifli. Ale tie boli stredne modre, takze neviem nakolko naozaj farba pustila. Prala som ich rucne len pokial to vyzeralo, ze uz tam nic nevidno.
@petruska1511 biele gate môžeš namočiť do sava alebo aspoň tú škvrnu a dať preprať 🙂
@petruska1511 Odporúčam prípravok Agent od firmy Eurona (ekologická drogéria), treba s ním vyprať pri 60 stupňoch. Odstraňujem takto škvrny aj na farebnej bielizni. Pozri www.euronabycerny.com
@petruska1511 zlcove mydlo z DM a potom namocit do vedra s odmerkou vanishu a odmerkou pracku - kludne aj na den-dva. Potom dat prat do pracky.
jedine perexom. ako mne sa take tiez neraz stalo a savo perex ma zachranilo, no ja som to hned v nom dala oprat ako som to vybrala zafarbene
@petruska1511 V drogerke kupite také malicke vrecusko s praskom a omylom zafarbene veci. Pekne sa to vyperie 🙂
Tekutý vanish naliať na škvrnu, posuchat nech pôsobí a oprať bežne v práčke
do lavórika si dám troška vody, a prášok Persil....namočím zafarbenú vec na min. 24 hod...potom bežne operiem...
U nas v drogerii maju pripravok na omylom zafarbene veci ale to musis pouzit hned ,nenechat vyschnut pradlo.alebo ja pouzivam savo perex a namocit to do toho.Savo na plesne by som nepouzivala lebo ja som to raz urobila a zdalo sa mi ze je pradlo akoby zazltnute
ono sa mi zdá tuším predávajú aj také papieriky do práčky, ktoré tam hodíš a mali by tú farbu vysať. no nejakú skúsenosť s ním nemám
Savo na tycinku a potriet kusok, hned preplachat a zasa kusok.opakovať.
gelom alebo pracim mydlom hned neutralizovat savo a normálne oprat a vyplachat aby to savo iba odfarbilo ale nevyzralo latku.
Kúpila som si savo perex ako ste väčšina písali a zabralo. Takže som rada, ďakujem za vaše rady😊.
@petruska1511 Ja som odstranila flaky na dcerkinych trickach tak, ze som vatove tycinky namocila do Sava perex a potrela tym flaky tesne pred pranim. Krasne zmizli, tricka ako nove. Ale pozor!! Da sa to robit len na bielych veciach, inak ti to vyzerie farbu.