Dajte rady ako na fľaky na bielych kraťasoch

petruska1511
12. jún 2019

Ahojte žienky. Dala som dnes do prania biele kraťasy a zabudla som, že mám vo vrecku ružový papier. Kraťasy sa zafarbili, no ostal vo vrecku aj z vnútra aj z vonku ružový fľak. Stalo sa vám niektorej niečo podobné s bielou? Poraďte mi prosím nejaké rady a typy 🙂 . Vopred ďakujem.

micka81
13. jún 2019

@petruska1511 Ja som odstranila flaky na dcerkinych trickach tak, ze som vatove tycinky namocila do Sava perex a potrela tym flaky tesne pred pranim. Krasne zmizli, tricka ako nove. Ale pozor!! Da sa to robit len na bielych veciach, inak ti to vyzerie farbu.

sara22
13. jún 2019

Mne zas kolegyna poradila savo proti plesnam nastriekat. Ale tiez to vyziera farbu,takze len na bielych veciach sa to moze pouzivat.

ildiko36
13. jún 2019

@petruska1511 da sa kupit v dm drogerii žlučove mydlo dr.beckmann cca 2eur stoji..nechaj namočene par hodin a ksus to preprat..v prpade opakovane..ja som stym pero co vytieklo zo zachranarskej uniformy odstranila co som si myslela ze v zivote to nevyjde..s tym cistim a bielu kozenu sedacku je to na bio baze..takze ani kozu neznicy..pri prani použivam od denk mit utierku co zbiera barbu..ked nahodou nico zabudnem v pracke nezafarby sa pradlo

moonlight1210
13. jún 2019

Zlcove mydlo pomohlo mne, ked som u znamych prehodila vlhke biele rifle cez staru stolicku a “mahagonova” farba nabytku sa do nich zapustila cez poruseny lak.
A pomohlo aj ked sa som nasla po oprani cerveny servitok z restauracie v zadnom vacku rifli. Ale tie boli stredne modre, takze neviem nakolko naozaj farba pustila. Prala som ich rucne len pokial to vyzeralo, ze uz tam nic nevidno.

roomaa
13. jún 2019

@petruska1511 biele gate môžeš namočiť do sava alebo aspoň tú škvrnu a dať preprať 🙂

ildiko36
13. jún 2019

@roomaa savo by som nedala ..zozere latku a po par prany sa uroby diera😏

kaja_73
13. jún 2019

@petruska1511 Odporúčam prípravok Agent od firmy Eurona (ekologická drogéria), treba s ním vyprať pri 60 stupňoch. Odstraňujem takto škvrny aj na farebnej bielizni. Pozri www.euronabycerny.com

lubi40
13. jún 2019

@petruska1511 zlcove mydlo z DM a potom namocit do vedra s odmerkou vanishu a odmerkou pracku - kludne aj na den-dva. Potom dat prat do pracky.

roomaa
13. jún 2019

@ildiko36 veď ja nepíšem, že to má v tom vymáchať, iba potrieť...

annamaria4
13. jún 2019

jedine perexom. ako mne sa take tiez neraz stalo a savo perex ma zachranilo, no ja som to hned v nom dala oprat ako som to vybrala zafarbene

vanilkavan
13. jún 2019

@petruska1511 V drogerke kupite také malicke vrecusko s praskom a omylom zafarbene veci. Pekne sa to vyperie 🙂

puskaruka
13. jún 2019

Tekutý vanish naliať na škvrnu, posuchat nech pôsobí a oprať bežne v práčke

ildiko36
13. jún 2019

@roomaa ja viem ako si to myslela 😊len moja skusenost pri upratovany ze len kusok sava sa mi dostalo na oblecenie a sa mi vydieralo😏mozno zavysi aj od materialu

deti95060810
13. jún 2019

do lavórika si dám troška vody, a prášok Persil....namočím zafarbenú vec na min. 24 hod...potom bežne operiem...

jenny04
13. jún 2019

U nas v drogerii maju pripravok na omylom zafarbene veci ale to musis pouzit hned ,nenechat vyschnut pradlo.alebo ja pouzivam savo perex a namocit to do toho.Savo na plesne by som nepouzivala lebo ja som to raz urobila a zdalo sa mi ze je pradlo akoby zazltnute

jablon_katka
13. jún 2019

ono sa mi zdá tuším predávajú aj také papieriky do práčky, ktoré tam hodíš a mali by tú farbu vysať. no nejakú skúsenosť s ním nemám

cacianka
13. jún 2019

Savo na tycinku a potriet kusok, hned preplachat a zasa kusok.opakovať.
gelom alebo pracim mydlom hned neutralizovat savo a normálne oprat a vyplachat aby to savo iba odfarbilo ale nevyzralo latku.

petruska1511
autor
13. jún 2019

Kúpila som si savo perex ako ste väčšina písali a zabralo. Takže som rada, ďakujem za vaše rady😊.