Dá sa zväčšiť prsteň?

adelakom12
11. sep 2019

Ahojte, podarilo sa mi troska pribrat a moj prsten aj obrucka ma "škrtia" na ruke. Viem, ze obrucka sa da zvacsit, resp. roztiahnut, ale ide to aj s prstenom? Riesil to uz niekto? Mam ho velmi rada a nechcem, aby lezal v sperkovnici :( .
Dakujeem za rady 🙂

baskarepkova
11. sep 2019

a odkial mas prsten ? Skus s spytat tam.

adelakom12
autor
11. sep 2019

https://www.mikusdiamonds.sk vraj odtial vravi muz, tak to ho poslem nech to vybavi on 😂

baskarepkova
11. sep 2019

no, k tomu, aby ti ho zvacsili musis byt aj ty tam, aby vedeli na aku velkost. Ved urcite vo vasom meste mate niekde Mikus predajnu, tak chod tam a spytaj sa, oni ti poradia lepsie, ja som to este neriesila..

lila1988
11. sep 2019

@adelakom12 závisí, či je prsteň osadený kameňmi. Ak Ano, pravdepodobne sa im nebude chcieť riskovat, ak nie, nie je problem so zvacsovanim

judar
11. sep 2019

Da sa ale zalezi ci ma kamene alebo nema kamene...pri bezkamenovych to urobia jednoducho na stroji ale s kamenami zalezi ako su osadene lebo mozu vypadnut...a hlavne zalezi aj o kolko cisiel lebo potom sa musi vkladat material aj ...takze ak je prsten napr zo zlata tak treba ratat stym ze to vyjde pomerne dost draho a u mikusakov duplom

0hena0
12. sep 2019

@adelakom12 ahoj, nechces radsej zhodit par kil? Ja to robim takto, kym nedam dolu ani nove nohavice nekupujem. A tak sa drzim v kondicii a budes mat z toho dvojaku radost a menej starosti 😊

river_song
12. sep 2019

Tiez mam tento problem - v tehotenstve som vela pribrala a sice uz som dost zhodila, ale obrúčka mi je stále malá. Každých par tyzdnov skúšam ci "uz" a stale nič 😂😂😂 keďže ale moja obrúčka sa nedá asi zväčšiť, tak to riešim ako pise @0hena0 a postupne to dávam dole..

tiumen
12. sep 2019

My máme obrúčky bez kameňov ale máme kombináciu bieleho a žltého zlata a v zlatníctve nám hneď povedali že ak s nimi bude treba dačo robiť tak to bude problém..

0hena0
12. sep 2019
cistykvietok
12. sep 2019

Ahoj. 🙂 Prsteň sa dá zväčšiť a zmenšiť v každom zlatníctve. Záleží však, z čoho prsteň je, či má kamienky, gravírovanie a pod. Napr. z tohto dôvodu máme obrúčky zo žltého zlata bez kamienkov, aby sa dali ľahko kedykoľvek upraviť podľa potreby. Tuším s bielym zlatom sa nedá pracovať, ale nie som si istá. Ale určite ti v každom zlatníctve poradia. 🙂

belllinka
12. sep 2019

Zas take lahke to vzdy nie je, riziko tam je, mne zvacsovali obrucku a vratili mi ju celu ciernu ohorenu. 😂😂😂 takze pri svadobnom obrade to vyzeralo zaujimavo 😀 Tak ale to bolo davno, mozno uz su lepsie sposoby na zvacsovanie

judar
12. sep 2019

@tiumen problem preto lebo ta kombinacia nieje dualne spajana...vacsinou ide o povrchove upravy preto je stym problem nieco robit ci upravovat lebo po zasahu ohnom ta vrstva pokovu zhori a dostat to po takomto zasahu do povodneho stavu su dobre € navyse

saskia_98
12. sep 2019

@adelakom12 mne vravela pani v zlatnictve že zaleži od prsteňa. Niektore prstene vedia natiahnut az o 3 čisla a niektore len o čislo. Ale áno dá sa to.

judar
12. sep 2019

@belllinka cierna ohorena preto lebo bola nahievana aby sa ten kov dal natiahnut velkostne na trni sklepanim o viac ako jednu velkost lebo za normalneho stavu by rizikom bolo max to ze ju rotrhne...a to ze ju vratili ciernu to je vyledok toho ze boli lenivy ju omorit v kyseline a vylestit nic viac nic menej

anna_maria1
12. sep 2019

Niektore prstene pokial tam nemas kamienky tak sa daju zvacsit. Chod sa tam spytat a uvidis, ci to budu schopny ale malo by sa to dat.

rainee
10. jún 2022

Neviete či sa dá zväčšiť aj prsteň zo striebra alebo chir.ocele

lubina
10. jún 2022

@adelakom12 prstene sa tiez daju zvacsit ide len o to, aky je tam kamen, aby sa ten neposkodil. Preto treba ist s prstenom do klenotnictva a tam sa opytat priamo o tom konkretnom prsteni. Klenotinctva vo vascine pripadov tiez poskytuju taketo sluzby.