Dá sa zostriť fotka?

8. dec 2021

Ahojte,

dnes som deti fotila na vianocny pozdrav a snad ani jedna fotka zo 100 nevysla dobre. Tam, kde sa akurat vsetky 3 pozerali do objektivu, najmensia (babo) rozmazana. Neexistuje prosim nejaky prpgram, ktory by vedel zostrit mensie rozmazanie?
Neviem si uplne predstavit zopakovat fotenie 🙈

Vdaka :*

andreatytler
9. dec 2021

Poradit neviem ale zaujima ma to tak sa pripnem. Tiem mam kopec rozmazanych fotiek pri malych detoch.
Podla mna sa to neda... to je len vo filmoch, kedy spiony nazumuju fotku a potom ju zaostria.
Ale poradim ze ak fotis fotakom kde mas nastavitelne parametre, tak si daj kratky cas uzavierky, minimalne 1/500, najlepsie 1/1000-2000, ale na to potrebujes dost svetla. Nezoomuj. Alebo zvol volbu sport... ale tam ten cas uzavierky sale nemusi byt dostatocne kratky.

basska_b
9. dec 2021

Teraz v zime sú úplne na prd foto deti, lebo je málo svetla. Problém je naozaj málo svetla. Potom fotoaparát zvolí dlhší čas nasnimania a to vyžaduje, aby sa objekt nehýbal. Nie na každom sa dá čas snimania nastaviť. Ja som sa toto pýtala môjho brata, ktorý veľa foti a aj robí s photoshopom. Tak s veľkým frflaním mi niečo trošku vo photoshope upravil, ale tak nebola to žiadna sláva 😀
Hovoril, že sa to moc nedá

marianna_peskova
9. dec 2021

Odporúčam aplikáciu Remini. Mne vždy výdatne pomohla pri zaostrovaní fotiek. Nie je stopercentná, ale je zadarmo. Treba si po každej fotke len vytrpieť reklamu. A za deň si vieš zaostriť iba päť fotiek, pokiaľ máš neplatenú verziu.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. dec 2021

Jej, super, dakujem krasne za tipy ❤

akonetopier
9. dec 2021

Existuje funkcia zostrenia- (v mobile), ale bude to za cenu zvýšeného šumu.

zdenusa4
9. dec 2021

Fotky sa cez galériu dajú upraviť celkom solídne by som bola povedala. Ak vám to nestačí, treba si proste stiahnuť nejakú lepšiu apku na úpravu fotiek. Je ich na nete kopec a nie je to ani nič zložitého

hankm
9. dec 2021

Mas dva druhy neostrosti, focalna a pohybova. Focalna sa ciastocne da riesit, na to si nastroje, ako uz bolo spomenute. Pohybova je uz veeeelmi limitivana, uz z charakteru je jasne, ze je to takmer nemozne. Apropo, vsetky fotaky v mobilich su hrackarske…. Fyziku neoklames.