Ahojte neviem nájsť vkladnú knižku je možné že som ju stratila cestou domov myslíte že je možné zneužiť ju teda vybrať s nej peniaze ? Ďakujem za odpovede
@adka1992 skor nie ako ano.....
ale treba zbehnut do banky, to doriesit, lebo najdu sa aj sikovnici 🙂
kedže vkladné knižky na doručitela už neexistujú a sú len na meno tak nie nedaju sa vybrať, len ak by niekto mal tvoj OP a vedel by podpisovy vzor a idealne sa na teba aj podobal
Ach Idem umrieť od strachu porazí ma ak prídem o úspory a najhoršie je že netuším ako som o ňu prišla mam úplne okno...trošku ste ma ukludnili dakujem ráno bežím do banky
Neboj bez OP nikto nevyberie. Podpis sa pri knižkách nekontroluje, aspon teda v banke v ktorej ja pracujem. Problem je ale v tom, ze ak si stratila knižku, tak musi prebehnúť tkz.umorovacie konanie, ktoré trvá 2 mesiace, počas ktorých sa k peniazom nedostaneš ani ty ☹ potom ti vystavia novú knižku. Tak skús ešte porozmýšľať, ci ju naozaj nenájdeš 🙂))
@adka1992 ahoj, radšej choď do banky a vyrieš to ...dva mesiace (umorovacie obdobie) nie je až tak veľa a knižku nájsť nemusíš a čo...budeš čakať, či sa náhodou niekde nezjaví?...takto budeš mať novú a neprídeš o vklad ... to, že sa asi nedá zneužiť - t.j. vybrať peniaze, aj keby ju niekto "našiel" alebo čo...ti už napísali kočky vyššie...😉
Nemyslim, nalezca by potreboval k vyberu tvoj doklad totoznosti a vzorovy podpis