Dá sa zneužiť stratená vkladná knižka?

adka1992
12. aug 2014

Ahojte neviem nájsť vkladnú knižku je možné že som ju stratila cestou domov myslíte že je možné zneužiť ju teda vybrať s nej peniaze ? Ďakujem za odpovede

tajka1986
12. aug 2014

Nemyslim, nalezca by potreboval k vyberu tvoj doklad totoznosti a vzorovy podpis

katarinamarkova
12. aug 2014

@adka1992 skor nie ako ano.....
ale treba zbehnut do banky, to doriesit, lebo najdu sa aj sikovnici 🙂

jerryjanka
12. aug 2014

kedže vkladné knižky na doručitela už neexistujú a sú len na meno tak nie nedaju sa vybrať, len ak by niekto mal tvoj OP a vedel by podpisovy vzor a idealne sa na teba aj podobal

adka1992
autor
12. aug 2014

Ach Idem umrieť od strachu porazí ma ak prídem o úspory a najhoršie je že netuším ako som o ňu prišla mam úplne okno...trošku ste ma ukludnili dakujem ráno bežím do banky

lucik17
12. aug 2014

Neboj bez OP nikto nevyberie. Podpis sa pri knižkách nekontroluje, aspon teda v banke v ktorej ja pracujem. Problem je ale v tom, ze ak si stratila knižku, tak musi prebehnúť tkz.umorovacie konanie, ktoré trvá 2 mesiace, počas ktorých sa k peniazom nedostaneš ani ty ☹ potom ti vystavia novú knižku. Tak skús ešte porozmýšľať, ci ju naozaj nenájdeš 🙂))

adka1992
autor
13. aug 2014

@lucik17 3 krát som prehliadka celý byt vobec neviem ako mohla zmiznúť...či mi ju niekto ukradol či čo ...Hadam som ju nevyhodila omylom...ach vobec neviem ale skúsim ešte pokladať

ivett1
13. aug 2014

@adka1992 ahoj, radšej choď do banky a vyrieš to ...dva mesiace (umorovacie obdobie) nie je až tak veľa a knižku nájsť nemusíš a čo...budeš čakať, či sa náhodou niekde nezjaví?...takto budeš mať novú a neprídeš o vklad ... to, že sa asi nedá zneužiť - t.j. vybrať peniaze, aj keby ju niekto "našiel" alebo čo...ti už napísali kočky vyššie...😉