Bohuzial ja s manzelom byvame s jeho rodicmi a asi nemusim vysvetlovat co to asi znamena...Obaja dochadzame do prace do Kosic,ale byvame na dedine v okrese Trebisov. Chcem sa opytat ci sa da podat ziadost o mestsky byt do prenajmu aj ked niesme kosicania a nemame tu trvaly pobyt. Sukromne osoby ktore ponukaju podnajom su jednak dost drahe a nikde nemam istotu ze ma odtial kedykolvek vyhodia. Deti este nemame. Dakujem za akukolvek odpoved. Janka
predpokladam, ze podmienka je trvaly pobyt a poradovnik ma urcite par stran, takze hladaj ine riesenie
S tými soc.bytmi je to katastrofa.asi veľa aj zaváži ci mas známosti.lebo mam známych ktorí nemali trvale bydlisko v Ba obidvaja vychodniari a dostali v Ružinove soc byt.čakali naň tri mesiace.samozrejme po známosti😖 a keď sa im narodilo druhé dieťa tak poziadali o väčší lebo vedeli ze jeden sa uvolni,tak ho dostali.to sú tie čakacie listiny
@janulik1987 jednou z podmienok na pridelenie nájomného bytu je trvalý pobyt v Košiciach nim. 3roky. Potom samozrejme príjem - je tam určitá hranica aby nebol vyšší je horná hranica určená mestom. Viac kuk na: http://www.kosice.sk/clanok.php?file=servis_soc...
Tu je príklad podmienok ktoré boli uvedené pri ponuke prenájmu bytov v hybridnom bytovom dome:
P o d m i e n k y n á j m u b y t u (§ 3 „Pravidiel“)
1. Voľný byt vo vlastníctve mesta v hybridnom dome môže byť prenajatý žiadateľovi - fyzickej osobe staršej ako 18 rokov, ak on, resp. manžel manželka, druh družka, nie je vlastníkom alebo nájomcom rodinného domu, bytu alebo inej nehnuteľnosti určenej na trvalé bývanie a nemá ani doživotné právo užívania takýchto nehnuteľností a
a) po dobu dlhšiu ako tri roky má trvalý pobyt na území mesta Košice,
b) nemá voči mestu Košice žiadne dlhy po lehote splatnosti,
c) príjem žiadateľa za posledné tri mesiace pred podaním žiadosti je minimálne vo výške jeden a pol násobku minimálnej mzdy stanovenej podľa § 2 zákona č. 663/2007 Z. z. o minimálnej mzde v platnom znení (ďalej len „minimálna mzda“)*** a neprevyšuje štvornásobok minimálnej mzdy; v prípade ak domácnosť žiadateľa má aj druhého dospelého člena alebo ak ide o spoločný nájom manželov, ich spoločný príjem za posledné tri mesiace je minimálne vo výške jeden a pol násobku minimálnej mzdy a maximálne vo výške šesť násobku minimálnej mzdy,
d) ak je byt vo vlastníctve mesta v hybridnom dome v nevyhovujúcom stave zaviaže sa, že do 34 mesiacov od uzavretia nájomnej zmluvy na vlastné náklady uvedie byt do užívaniaschopného stavu.
2. Osoby žijúce v spoločnej domácnosti sa môžu uchádzať o nájom len jedného bytu vo vlastníctve mesta v hybridnom dome pre spoločné bývanie.
3. Byt vo vlastníctve mesta v hybridnom dome môže byť v nájme žiadateľa alebo v spoločnom nájme manželov.
4. Manželia si podávajú žiadosť spoločne. Podmienky podľa ods. 1 musia mať splnené obidvaja manželia, pričom podmienka podľa písm. c) sa považuje za splnenú aj vtedy, ak má príjem iba jeden z nich, pokiaľ príjem druhého spĺňa podmienky spoločného príjmu.
5. Na prenajatie bytu vo vlastníctve mesta v hybridných domoch podľa týchto pravidiel nie je právny nárok.
Potrebujem súrne podnájom v Bratislave mám tri malé deti som namaterskej muž pracuje momentálne sme bez bývania ak sa nájdu dobrí ľudia čo bolo nám pomohli spravili by dobrý skutok cez tieto sviatky a veľkú radosť deťom!
neviem ako v Kosiciach ale v Bratislave je podmienka aby ziadatel mal trvaly pobyt v meste, v ktorom ziada a to tusim aspon 5rokov. Ved si zavolaj na miestny urad prip. magistrat a povypytuj sa.