Ahojte, prosím poraďte mi niekto..dá sa ešte zachrániť táto fialka? Ak áno, ako🙏 vďaka
Doma v obývačke, tak ako zvyčajne tak nechápem..aj ďalšie fialky vyzerajú podobne ale nie tak strašne 😕
A nie je preliata? Vyzerá to ako pleseň. Netreba polievať na listy z vrchu. Ja vždy polievam iba do misky
Boli dlhšie nepoliate, potom som poliala zrejme trochu viac, ale polievkam vždy iba zo spodu tak ozaj neviem..v obývačke často vetrám, sú hneď na parapete pri okne..nemohlo im to nejako uškodiť? Celé leto boli ozaj krásne a teraz toto😓
Takze primrznuta, mozes vyhodit. Ked vetras, nemozes ju nechat v otvorenom okne.
Odstrihni nepoškodený list, daj do vody nech pustí korene a zvyšok vyhoď.
Obstrihaj tie poškodené a počkaj, vidim tam pekne zelene lístky, mala by sa pozviechať. Hlavne neprelej. Uz aj horšie som videla a prežili.
Ja by som vyskúšala všetky veľké poškodené listy odstrihnúť a zdá sa mi že v strede tam ostalo pár mladých lístkov neposkodenych, tak tie nechaj a uvidíš či sa zoberie.
Aj ja vidím v strede mladé živé.... Tie poškodené odstrániť a nenechať na okne pri vetrani, ak mrzne alebo je chladno
Mohlo jej uškodiť časté vetranie , ja napr. svoju často nepolievam, potom ju prelejem a je stále krasna, mám ju na parapete kuchyne zo severnej strany.
Nesvieti na ňu slnko? Pár dní svietilo slnko do okien.Lepšie sa jej darí, kde nie sú priame slnečné lúče- skôr v tieni. Ako Ti radili, choré listy ostrihaj, nechaj ten stred a 1 väčší lis zdravý daj zvlášť do pohárika s vodou. Vyženie ti korienok.
@isis234 mám ich na východnej strane, doobeda im svieti slnko.. ďakujem, skúsim 🙂
Mala som ich smerom na západ, dlho do večera slnko svietilo, listy bledé,,, nemôžem ich pestovať, Tvojim nech sa darí
Vyzera ako primrznuta, kde si ju mala?