Viem ze ma tu vela z vas zvozi pod ciernu zem a bude preklinať že som nenormalna a že som už teraz hrozna matka že som padavka atď, ale ja to už nezvladam ďalej mam pocit že ma to tehotenstvo zabije. Zožiera ma to z vnútra. Mam depresie nevladzem ani žiť. S mojim partnerom neprehovorim za cely deň ani slovo a keď ano tak po ňom iba štekám. Ja neviem chodiť, sedieť, ležať, dýchať neviem robiť nič. Neraďte mi psychologa ani psychiatriu. Nikam ma ajtak nezoberu teraz. Som 35tt a viac ako 2 tyždne toto utrpenie už nedám. Každy večer sa bojim že sa už nezobudím ráno,tak zle sa citim. Plačem pri každom pohybe ktorý musím urobiť.
V 35tt ti ziadny doktor nevyvola porod.
Skus veľa chodiť. Fit lopta.. Ja som si tak síce po termíne ale vyvolala..
@veronikaszabova v 35tt nie.. myslela som tak o 2 tyzdne ak by som to skušala ja doma nejak
Treba si zavolat s lekarom. Porod v 36tt vyvolat mozu ak maju dovod. Mne povedal, ze mozno u mna budu 37tt vyvolavat alebo cs ak sa im nebude pacit ctg. Ale to je trosku o inom. Ale depresia he vazna vec a teda riesila by som to ihned s lekarom. Mozu nasadit aj lieky. Vtedy by dieta naozaj vytiahli co najskor a nasadili Tebe liecbu. Pomozu Ti, vobec to neber na lahku vahu
koli zdraviu dietata pockaj minimalne do ukonceneho 36tt, potom rob co uznas za vhodne, sex, pikantne, namaha, alchemilka vo velkom..
Ahoj. V prvom rade ti prajem vela sil. Neboj nie si jedina. Priatel o tvojej depresii vie? Mozno by stalo za to kontaktovat gynekologa alebo obvodnu... Mne sa teda 35t zda skoro. Mozes ohrozit babatko.
Myslím, že najlepšie bude povedať to v poradni, sama môžeš si aj ublížiť, keď budeš kdeco skúšat. Ok, chôdza, fit lopta, to moze spustiť, ale aj nie. Normálne povedz, ako sa cítiš, sú indikácie na cisársky rez, ak by to ohrozovalo aj matku, pripadne lieky je možné predpísať, v dávke, ktorá minimálne by, uskodila plodu. Depresia je choroba ako každá iná, už to nie je hanba, ani ti nikto nedá nálepku "zla matka".
@gama1542 ďakujem pekne , on vidi že sa trapim že mam bolesti ,ale nepovedala som mu že mam depku z toho. Berie to proste tak ze je to posledny mesiac. Robi všetku moju robotu doma on,nefrfle tak aspon takto mi pomaha. Urcite by som pockala este tie 2 tyzdne ale predstava toho ze by som mala.byt tehotna do konca 41tt napriklad ma dostava do takych uzkych ze mam chut si to hodit naozaj
@jaskolka ano mam 30. Aj 3. Poradnu stale s inym dr. Tak opytam sa ich urcite predtym ako to budem skušať hlavne že čo si otom myslia či to moze ublizit mne alebo malemu. Su zvyknuti na take otazky alebo ma hned poslu k psychiatrovi? 🤦♀️
Bolesti coho mas? Skusala si strecing, nejake cvicenia? Tym sa da velmi vela spravit. By som povedala ze je to zaklad a doktor ti to mal davno odporucit a poslat ta na fyzioterapiu.
@ledgerka brucho, križe, lonova kosť, cela panva. Všetko čo musim napínať pri pohybe. Ja neviem mne kazdy povedal ze to patri k tehotenstvu a musim to proste vydržať. Je pravda že som zdrevenela pretože som už takmer 2 mesiace doma v posteli,ale mame zakaz vychadzania nemôžem ist na prechadku ani nič. Do takeho februara som bola okej. Odkedy som doma tak to mam takto. Teraz uz je podla mna aj neskoro na nejaky strecing aj na cviky pretoze naozaj z postele mi musi pomahat priatel je to hrozne. Este by som si ublizila jak sa poznam
zijes na slovensku? lebo tam na prechadzku ist mozes. Netreba kysnut v posteli. Inak toto milujem ked niekto povie ze si to treba odrpiet a patri to k tehotenstvu. Kopala by som takych, to su riadne zaostale nazory. Mas doma fitloptu? Ak nie, aj bez tej sa da. Posielam ti linky na cvicenia, snad prejdu. Ked nie mozem poslat spravou. Take jednoduche natahovacky vies robit doma a neublizis si. Popripade naozaj vyhladaj fyzioterapeuta.
https://www.youtube.com/watch?v=TfHkmMyvoBQnie je neskoro, neverila by si ale po 15 minutach sa mozes citit uplne inak. Ja mam problemy s chrbtom pri sedavom zamestanani aj bez tehotenstva ale naucila som sa co a akoa teraz nemam problem ani v tehotenstve.
Zákaz vychádzania nie je, na prechádzku kľudne môžeš ísť. Určite by ti to pomohlo. Toto všetko patrí k tehotenstvu. Treba to naozaj vydržať. Ja som rodila 8 dni po termíne, áno takto som sa cítila taktiež od 36tt. Žiadne domáce rady na vyvolanie mi nepomohli. Dieťatko sa vypýta, ked bude pripravené. A netlacila by som takto na pílu.
@jeanne14 ja zijem v spanielsku. Mame zakaz uz od polky marca do 10.5
@ledgerka tak áno, ale na prechádzku ísť kľudne môže. (Ak žije na SK) .Porozprávať o tom svojmu gynekológovi taktiež. Ak ma niečo trápi, vždy to na poradni spomeniem a nik ma určite nevysmeje. Som v 26tt a toto druhé tehotenstvo mi od začiatku dáva zabrať 3x viac ako prvé.Ale či chcem, či nie musím fungovať doma na 100%y Napriek bolesti panvy, chrbta atď.
vsetko sa da, ale za aku cenu...
@ledgerka tak hlavne som si ledva vydupala odprosila aby ma zobrali ku gyn kedze potrebujem 36tt ist na stery na streptokoka. Nechceli mi dat termin ani len nato takze pochybujem ze by som sa dostala k nejakemu fyzio atd.
tak skus doma aspon ten strecing, na youtube je velmi vela videi. Ublizit by si nemas ako, moze ti to pomoct. Ako vyvolat porod ti asi neporadim, ale toto mozes skusit hned teraz.
Su zvyknuti a vedia co s tym dalej. Pre nich jevto bezna vec a hlavne Ta mozu podporit a realne pomoct. Sama si tazko pomozes z toho.
Myslím, že v zdravotníctve už prešli ľudia všeličim, čiže nijaká otázka by nemala ich prekvapiť
Preco si myslis, ze to bude po porode lepsie? Ja by som to nepodcenovala, ked sa citis aj psychicky zle uz teraz
@lucyluv tak minimalne fyzicky natom budem lepšie tak mozno trosku sa budem.citit aj psychicky lepšie. Keďže tieto moje stavy pramenia z mojej ťarbavosti a fyzickej bolesti.
Ahoj, viem presne ako sa citis, ja som posledny mesiac tehotensta myslela ze umriem. Este k tomu to bol augusta horucavy, no fakt som mala stavy. Nerobila som NIC, akoze doslova nic, len som lezala na gauci a kukala serialy nonstop, aby slm na to nemyslela. Manzel ma obskakoval s jedlom, ked nebol doma, vsetko som si nachystala k sebe, aby som sa nemusela ani pohnut. Pochybujem, ze ti niekto vyvola porod len na zaklade takychto tvojich pocitov, cize len to takto nejako vydrzat. Ja som uz od 36tt normalne jak psychos kazdyden hucala malěu do brucha, ze prosim ta pod uz von. Uplne osm si vsugerovala datum, kedy budem rodit, co bolo dva tyzdne do oficialneho terminu. Dokonca ked sa ma ludia pytali, kedy mam termin, ja som im hovorila ten vymysleny, proste ja som absolutne nepripustala, ze by som mala byt tehotna dlhsie. Ta predstava mi prisla uplne desiva a nerealna. A nakoniec som presne v ten den porodila😀urcite to nie je ziadna overena rada, len proste sa musis zatnut a nejako to pretrpiet.
fuha, tak to ti nezavidim, ja som bola do 37 tt dost v pohode psychicky aj fyzicky, az teraz uz zacinam hysterčit, nech uz je babo vonku, som 39+4. Vydrz to ešte , uz to mas za par...