Dá sa vymeniť rám?

samo9847483
4. aug 2024

Zdravím ludia. Chcem sa spýtať keď som si kupoval komplet skla aj rám u jednej optiky nosím ich už cca 2 mesiace ale rám sa mi nepáči proste nevyzerá to fajn zo začiatku som bol z toho taký nadšený že wau zaujímavý rám a bude sa mi hodiť. Je možné ho späť vymeniť ? Po pár mesiacoch používania? Keď mám bloček? Dá sa to? Ako to funguje vo vašich optikach? Alebo budem musieť si kúpiť nový rám.

rozculena
4. aug 2024

to ti nevymenia iba preto,lebo sa ti nepáči.
A budeš si musieť kúpiť aj nové sklá,pretože tie pôvodné ti do nového rámu nebudú pasovať.

samo9847483
autor
4. aug 2024

@rozculena Skla by sa možno dali zabrusit ale čo sa týka toho rámu no spravil som chybu 🤦🏻‍♂️biely rám ma fascinoval namiesto čierneho. Keby človek niekedy viac rozmýšľal haha.. vďaka.

terezka1947
4. aug 2024

@samo9847483 rám,v kt.boli už skla zabrusene sa vrátiť nedá.

viestta
4. aug 2024

Nie vevezmu ti spat ram. Ani skla sa nedaju zabrusit do ineho ramu, pretoze nie je mozne trafit opticky stred skla. To mi povedali v optike, ked som tam dosla s rovnakym napadom, ze by sa skla este dali pouzit.

ivuska027
4. aug 2024

@viestta šmarja, tieto tvoje rady 🤦‍♀️ Je zrejmé, že o optickych šošovkách nemáš ani šajnu 🤦‍♀️

@samo9847483 nie, nedá sa tam vrátiť. Je to použitý spotrebný tovar ako kazdy iný.

rozculena
4. aug 2024

@ivuska027 a čo zlé povedala viestta?

viestta
4. aug 2024

@ivuska027 ako mi povedali, tak som podala dalej. Ked ma obabrali, tak mi vysvetli v com

ivuska027
4. aug 2024

@viestta nebudem Ti vysvetľovať technicke parametre šosoviek, ani spôsob zabrusu do rámu. Načo? Nepotrebuješ to pre život. Tebe stačí, že Ti to niekto povedal, hneď to posuvas ďalej bez toho, aby si sa nad tým zamyslela, alebo si info preverila. Ako zhruba 90% Tvojich rád. Nič v zlom, naozaj, ale už viackrát si tu z Teba robili srandu, že si ako chrobák Truhlik - všetko vie, všade bol a kde nebol, tam sa chystá 🙈 Mne osobne je to úplne jedno, len tu sú ľudia, čo tomu reálne uveria 🤦‍♀️🤷‍♀️

zuzuliennka1
4. aug 2024

@ivuska027 ved ma pravdu 😄 nie do kazdeho ramu budu pasovat tie skla, co teraz ma. Ma kupene okuliare a v nich vybrusene skla. Na konkretny ram. Ram sa mu nepaci. Ok. Vziat ho nevezmu. Takze si kupi novy a do neho nove skla. Nie ze povodne skla daju do
noveho ramu.

galganka
4. aug 2024

@ivuska027 predstav si, ja mám z dvoch rôznych optík rovnakú info. Jedine, že by si si vyberala takmer na cm rovnaky tvar a veľkosť rámu, tak mi môj sedliacky rozum vraví, že by to možno šlo. Či by sa s tým niekto chcel babrať, to už je druhá vec.

oktoberka
4. aug 2024

Optický stred je fixný,čiže vždy je jasný. Nedá sa netrafiť. Ide o to,aby optický stred sedel zo zrenickou a to je často pri prebruse problém,ale nie vždy neriešiteľný.
Veľa skiel sa prebrusit dá,len sa treba pohrať trošku s výberom ramu a dokonca aj multifokal sa dá niekedy celkom slušne prebrusit. A sedí aj centracia.
Ale na takéto veci jednak treba odborníka,čo vie,čo môže a čo nie,jednak chuť hrať sa s tým a jednak,nezarobí na Tom optika nikdy toľko,ako na novej zákazke.
Ale dobrý optik vie urobiť pre svojho stáleho zákazníka vela-keeeed chce😉
Bohužiaľ v optikach nie vždy s vami rozprávajú optici😉

rozculena
4. aug 2024

@oktoberka ja som si dala pred časom robiť nové okuliare,mám dosť špecifické sklá,takže ani si veľmi nemôžem v rámoch vyberať....čo ma veľmi prekvapilo bolo,že nakoniec som sa dozvedela,že oni to tam v tej optike nebudú robiť,že majú centrálnu výrobňu v Prahe...tak som teda zvedavá,ako budú tie okuliare vyzerať a ako mi budú sedieť...a keď mi budú voľné alebo ma budú tlačiť,kto mi ich bude prispôsobovať...normálne sa začínam báť...

oktoberka
4. aug 2024

@rozculena to vôbec nevadí,kde to kto zabrusi. Brúsiť bude iba sklo,podľa parametrov,kt.mu zadajú. Toho sa neboj.
Rám sa vždy prispôsobuje v optike následne.

rozculena
4. aug 2024

@oktoberka ako mi ho prispôsobia,veď oni tam okrem tých okuliarov,kde sa menia sklíčka,nič nemajú

oktoberka
5. aug 2024

@rozculena musia mať nejakú mini dielňu,kde majú aspoň fén,či iné "maličkosti". To na úpravu stačí.

h2
5. aug 2024

@ivuska027 No ty si dobre trápna! @viestta dala odpoveď, akú dostala v očnej optike a akú teda s veľkou pravdepodobnosťou dostane aj autor, keď tam príde s tým istým problémom. Keď si taká odborníčka na šošovky, napíš autorovi, kam si má prísť k tebe nechať zabrúsiť šošovky z pôvodného rámu do nového.

rozculena
5. aug 2024

@oktoberka zajtras tam idem,tak uvidím