Chcem sa spýtať, da sa medzi bežnými ľuďmi spraviť súkromný pohreb? Tak aby nemal hocikto možnosť prísť na " rozlúčku "
Niečo na spôsob pozvánky alebo neviem akou formou sa to dá
Ano, da...nahlasis v pohrebnej sluzbe, pride sa rozlucit len rodina (...), Na parte sa napise, rozlucka prebehla v rodinnom kruhu a je to
Jasne, ze sa da. Nikomu neoznamite den a cas pohrebu. Mozte sa rozlucit len blizka rodina a potom uz len oznamit, ze sa ste sa uz navzdy rozlucili v ten a ten den...
Práveže istú časť rodiny tam nechcem, resp aby tam nešla otcova prvá žena so synmi... Su dospelý a vždy boli pre neho obrovským sklamaním... A teta a rodinou.. Otec ju neznášam celý život takže preto
Nenapisete na parte proste, nic im hovorit nemusite
nechala by som to rozhodnutie na nich. takto vlastne rozhodujes za nich, ci sa pojdu rozlucit so svojim vlastnym otcom.
Trocha silne kafe zatajit pohreb otca jeho synom.
Fuuuu, si predstav, ze organizuju pohreb oni a tebe tam zakazu prist...
@ropucha6 s jedným sa nevydal vôbec, vzajomne odmietnutie ,neexistovali pre seba
A ďalší skončil ako narkoman za mrežami a odtiaľ by ho aj tak nepustili na pohreb
Otec mu dobijal len kredit do basy a neriešil ho
Nikdy mu nepomohli neboli tu pre neho
@veronikaszabova nemohli by organizovať pohreb
Ja vravim v teoretickej rovine. Za mna je to fakt cez ciaru diktovat, kto sa moze a kto sa nemoze prist rozlucit
Mas si to len predstavit...a tiez sa mi to nepaci, ze rozhodujes za nich..je to ich vlastny otec,nikdy by son nikomu nezakazovala chodit na pohreb,je to posledna rozlucka nech boli vztahe ake boli..
Este mi napadlo,skor ci neskor budes ty ta, na ktoru budu ukazovat prstom,ze neoznamila synom otcov pohreb, to znova len zhorsi vztahy. Ale rob ako uznas za vhodne
Medzi tebou , otcovou prvou zenou a synmi. Neviem preco si robit "napriek" aj v takychto situaciach.
@sandyan my nie sme v kontakte vôbec, kedysi ako deti maaalicko ale potom ich otec nenavstevoval a dal prednosť mne
Nech si nahnevana akokolvek je to hnusne...maju pravo!!!aj ked dal"prednost tebe"...nerob nic co nechces aby sa dialo tebe karma je zdarma...ze ta to vobec napadlo...ak ich nenastevoval aj tak maju oravo sa rozhodnut ci ist ci nie...preboha
Ja som presne na to dnes myslela...aká je dnes doba...aky sú ľudia...a aká je vlastná rodina...nehovorím že je to všade ale v tej našej sa už nikto o nikoho nezaujíma....keď som mala svadbu pred 12timi rokmi celú rodinu sme pozvali....postupom rokov...sa už človek len z FB dozvie že sa mi vlastná sesternica vydala alebo...ako môj krstný nám "hodil" krabičku koláčov a oznámil že včera vydal dcéru....bez oznámenia bez toho aby sme mali možnosť aspoň podať ruku v kostole..rodina sa rozrasta ale nikto to nevie...samozrejme kým niekto nehodí fotku na net...preto som si dnes hovorila....načo vlastne oznamovať rodine smrť...nezaujímali sa o mňa počas života prečo by mali ísť plakať na pohreb....úprimne by som tam chcela mať len mojich najbližších s ktorými som stále v kontakte...
@fiftyshadesofgrey ja som s otcom ako jedina z celej rodiny každý deň... Úprimne ked nieco ja som tu pre neho.. Rodina je velka ale nerad chodi k sestre mame alebo podobne, skrátka furt su medzi nimi konflikty a nie male
Nikdy sa na nich nemohol spoľahnúť, ked mu bolo zle zapal pluc a trebalo behat na vyšetrenia, ked bol odcestovany a boli rozne situácie nikto nebol ochotny pohnúť prstom pre neho
Ja viem koho otec ma rad, tych by som pozvala len skoda že nikto z rodiny to nebude
@evamarek77 aký manžel a dedič?
Tvoji nevlastny surodenci su tiez dedici - tym padom sa to dozvedia, ze si im taku dolezitu vec zatajila.
Ved vystrojis pohreb, das vediet komu uznas za vhodne. Parte nemusis davat vystavovat.
@evamarek77 dcera
Podľa mňa tomu nesprávne rozumieš. Ty môžeš pozývať koho chceš na kar - hostinu po pohrebe. Poslednú rozlúčku s otcom by si mala oznámiť celej rodine a nech príde kto uzná za vhodné. Ak aj neboli ochotní alebo nemali vzťah, mali spory - ty by si sa nemala do toho pliesť a rozhodovať kto môže a nemôže dať posledné zbohom.
@veronikaszabova nie sú dediči, toto sme s otcom už pred pár rokmi vyriešili
Ja som mala bankový účet, otec mal kartu a používal ho ale nebol disponent
Kde býva je moje.. Nebolo to darom ani prepisom, na zmluve je jasne napisane že som to kúpila ja osobne a otcovi dala možnosť tam dožiť
Potvrdené notárom riadne, takze právne nie su dediči a nemajú na nič ani auta nárok
Ten jeden vie len to že možno dostane pár tisíc ale to si musí somnou vyriešiť
Z tohto posledneho prispevku to znie tak, ze otec este zije. V takom pripade on podla mna ma pravo vyjadrit sa, koho tam chce a koho nie, nechala by som to na nom.
No ked nikomu neoznamis kedy je- tak nik nepride. Ale zvazila by som ci je to tvoje rozhodnutie alebo neboheho. Priatelia, znami - je to posledna sanca sa rozlucit, vzdat uctu, podakovat poprosit o odpustenie....