Dá sa urobiť nadstavbové štúdium v inom odbore?

anik025
13. mar 2014

Ahojte, mam skončenú 3 ročnú strednú školu (krajčírka) , chcela by som si urobiť nadstavbu( maturitu) lenže odbor v ktorom som vyučená sa už nevyučuje, dá sa spraviť maturita aj v inom odbore bez toho aby som sa musela učiť 4 roky nanovo? dakujem

luba28
14. mar 2014

@anik025 robi sa 3 roky kdekolvek

terezka1947
14. mar 2014

@anik025 ano...da sa

andreafan
14. mar 2014

Ahoj ano da sa...ja prave tento rok maturujem na SOŠ odbor podnikanie , je to 3 ročné externé vyučovanie.Vyučovanie sme mali vacšinou raz do týždňa od 15 tej do 19.30 .Určite to nieje lahke sklbiť prácu,rodinu a školu ale som rada, ze som to s pomocou rodiny zvládla a určite ak máš možnost tak to skús.

krristin
14. mar 2014

Ahoj da sa mala som ten istý odbor a za dva roky som si u robila maturitu v odbore strojarstvo na výbornú 😊bolo to síce narocne popri práci ale som rada za takú moznost😊

krristin
14. mar 2014

@anik025 ja som maturovala dva roky dozadu stacili dva roky neviem ako je to teraz či dva alebo tri...ale aj úplne jelita presli profaci super...staci vydržať...

andreafan
14. mar 2014

@krristin 🙂 tak dúfam, že v zdraví prežijem a zvládnem aj ja maturity....na budúci týždeň mám pisomne mat. zo Sj a Aj a už teraz mám v hlave chaos a o strese ani nevravim

krristin
14. mar 2014

Viem aké to je mna prehanalo týždeň pred skuskami...moje telo tak reaguje v strese....sloh som pokaslala tie pisomne sa mi zo stresu nepodarili, ale ustne som dala nakoniec som mala samé dvojky...takze super😊mala som pri sebe ruzenec pri ustnych veľmi mi pomohol,vytiahla som si ľahké otázky,asi to najľahšie co sa dalo😊vies si predstaviť tu závisť 😊a to z každého predmetu to najjjjjlahsie😊
ale celé dva roky som sa poctivo ucila,čakala som to najhoršie a divaj sa ruzencek ma zachranil😊za pol hod som mala vypracovaný projekt z prakt.za 15 min ustne a SJtam som bola 5min a niekomu nestacili ani 2hod😊chudaci sa zapotili...

krristin
14. mar 2014

@andreafan budem držať palce,ale neboj sa každý prejde,viem ako to bolo u nas ,boli tam aj úplne tupane,dali to síce zo 4kami ale dali😊dôležité je mať ten papier,no síce ja som 4ky nechcela,trojky by boli v pohode,ale asi to je jedno,dôležitá je iba pre prácu,aj ked si myslím že maturita je dnes už nič...

agatky
14. mar 2014

ano da sa a vatsinou to trva dva roky 🙂

zuzana21j
14. feb 2017

Dobrý den prajem viem ze ste to sem prydávaly pred 3rokmi ale chcela som sa spýtat ako ste dopadly.Ja mam 21 rokou a ties som vyucena krajčirka a chcela by som isť na maturitu ale neviem kde sa dá dorobyť Ak budete taka dobra prosim ozvytesa mi mailom alebo tady juvovazuzana@gmail.com

majus1984
19. jan 2019

@zuzana21j dobry den to by aj mna zaujimalo tiez mam vyucny krajcirka a chcela by som si dorobit maturitu len neviem ci sa to niekde da ci by som nemusela cele 4 roky chodit do skoly.Dakujeme.Mohli by ste mi napisat na mail:korchanova.m@gmail.com.