Dá sa reklamovať notebook cez digitálneho žiaka?

daniel_12
30. nov 2023

Da sa reklamovať notebook cez digitálneho žiaka?Pýtam sa preto lebo včera mi jeden pán povedal v Datarte že sa dá, dnes som bol zase tam ten pán tam nebol. Tak mi povedali ze sa nedá. Tak ja už neviem.

Ďakujem.

zitaje
30. nov 2023

@daniel_12 nevidím dôvod, prečo by sa nedalo reklamovať, veď záruka je zo zákona, nie?

katariiinkaa
30. nov 2023

Nech sa páči: https://digitalnyziak.sk/casto-kladene-otazky/

15. Aké sú podmienky reklamácie/vrátenia digitálneho zariadenia, v prípade potreby?

Reklamácie zariadení, zakúpených s využitím digitálneho príspevku, fungujú v štandardnom režime. Zákazník je povinný predajcovi predložiť všetky doklady potvrdzujúce zakúpenie zariadenia. V prípade, že je zariadenie neopraviteľné, predajca ho vymení buď za rovnaký model, prípadne vyšší, s doplatkom.
V súlade s obchodnými podmienkami jednotlivých predajcov je stanovená aj lehota na prípadné vrátenie či výmenu zakúpeného tovaru. Pri zariadeniach zakúpených s využitím digitálneho príspevku platí v tomto prípade rovnaký režim ako pri akciovom tovare, a teda, výmena a vrátenie tovaru možné je, avšak predajca zákazníkovi fyzicky vracia len sumu zaplatenú nad rámec príspevku. V prípade, že sa zákazník na mieste rozhodne príspevok neuplatniť na nákup iného zariadenia, príde oň.

daniel_12
autor
30. nov 2023

@zitaje Samozrejme že je tam záruka musí byť.
Som chcel vymeniť notebook za tablet tak mi povedali že sa nedá na digitálneho žiaka. Tak ja už neviem.

katariiinkaa
30. nov 2023

@daniel_12 reklamácia a výmena sú dva rozdielne úkony.. pýtali ste sa na reklamáciu a teraz hovoríte, že ste chceli výmenu.

slavomira236
30. nov 2023

@daniel_12 tak to je rozdiel..sj ked je zakupene nie na digitalneho ziaka obchod to urobit memusi..teda myslim vymenu

vulka
30. nov 2023

@daniel_12 Vymeniť neznamená reklamovať. Reklamuješ nejakú závadu, ktorú odstránia alebo Ti dajú nové zariadenie. A nie vymenia, za niečo úplne iné.

luccija
30. nov 2023

@daniel_12 podľa mňa výmena sa už nedá.

maranco
30. nov 2023

@daniel_12 notebook sa lepšie využije na školské veci ako tablet

judar
3. dec 2023

Hmmm aspon uz chapem preco je poslednu dobu po bazaroch tolko notebookov a tabletov :D