Dá sa prejsť cez hranice do Maďarska?

momo68
2. okt 2020

Ahojte cestuje niekto do Maďarska a vie mi poradiť, dá sa prejsť cez hranice alebo treba tlačivo poprípade niečo iné, potrebujem ísť do Budapešti na jeden deň

jana65l
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
momo68
autor
2. okt 2020

@jana65l myslela som ze netreba nič maximálne tlačivo nejaké

jana65l
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinuska
2. okt 2020

Madarsko ma zatvorene hranice, takze sa tam da dostat len ak mate lakcim kartu, 5 dni stary negat. test alebo idete do vzdialenosti 30km od hranice na max24 hod. Inak vas nepustia.

momo68
autor
2. okt 2020

@martinuska a keď pôjdem do tých 30 km tak treba niečo čím sa preukážem poprípade kam a prečo idem

martinuska
2. okt 2020

@momo68 tych 30km plati pre pendlerov, cize asi pre teba to nebude platit. Ale v tom odkaze co je vyssie uvedeny, tak tam je pekne rozpisane, ze kedy mozes ist a co potrebujes k tomu. Aj ziadosti o vynimku.

mimkao
2. okt 2020

@momo68 tlačivo ti pomôže iba ak ideš na max 30 km od hraníc a musíš sa vrátiť do 24 hodín. Rátaj s tým, že maďarský policajti sa ťa budú pýtať na dôvod. Nepotrebuješ vtedy negatívny test.
Ale ak ideš ďalej ako 30 km od hraníc, test potrebuješ.
Alebo ešte možnosť, ak tam máš minimálne prechodný pobyt, vtedy nepotrebuješ nič, len lakcim kartu a pohybuješ sa po HU voľne.

mimkao
2. okt 2020

@momo68 tých 30 km pre teba platí, aj keď nie si pendler. Ale musíš vyplniť formulár.

prispievatel
20. okt 2020

Chcem sa opýtať ako je to keď potrebujem zbehnúť na otočku do Budapešti vlakom... Autá zastavujú na hraniciach ale rýchlyk len preletí pri Štúrove. Tam ako funguje kontrola a čo treba mať? Išlo by sa tým rýchlykom čo chodí cez BA a NZ do Budapešti. Vlak premáva ale nemám žiadne tlačivo, test nič. Ale išiel by som len na otočku teda v ten istý deň sa vrátim a Budapešť je ďalej ako 30 km od hraníc tuším. Neviete aspoň nejakú infolinku kde sa to dá zistiť? A či vôbec kontrolujú prichádzajúce vlaky v tej Budapešti?