Dá sa počas výcviku prestúpiť z jednej autoškoly do druhej?

petertomas
19. mar 2024

Dobrý deň chcem sa spýtať či sa dá prestúpiť z jednej autoškoly do druhej počas výcviku.Chyba mi ešte asi polovica jázd,lebo z inštruktora som na nervy,

alenah31
19. mar 2024

@petertomas Autoškola, z ktorej chcete odísť musí s presunom súhlasiť a vykonať záznam (súhlas) o presune v systéme JISCD. Bez tohto záznamu (súhlasu) presun účastníka kurzu z jednej autoškoly do druhej nie je možný.
Prakticky to znamená, že ak chce žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia zmeniť autoškolu, musí presvedčiť majiteľa autoškoly, aby to zaznamenal v JISCD a dohodnúť si finančné vyrovnanie v pôvodnej aj v novej autoškole. Ďalšou možnosťou je začať vodičský kurz úplne od začiatku v novej autoškole (s finančnou stratou). Začať kurz od začiatku znamená znova absolvovať všetky hodiny teórie a praktického výcviku, takže za celý kurz zaplatíte znova.
Nebolo by jednoduchšie požiadať o iného inštruktora?

sasen23
19. mar 2024

Poziadaj v tej autoskole o iného

petertomas
autor
19. mar 2024

@alenah31 Nie ,on je majiteľom a jediný inštruktor.Od začiatku som mu nesadla, prekáža mu môj vek 53 rokov

alenah31
19. mar 2024

@petertomas tak potom jedine ako som písala - s jeho súhlasom alebo začať kurz odznova inde no platíš plnú sumu a zas všetko absolvuješ ako keby si tam šla prvý krát.
Inak - ten kurz si platíš - ja osobne hneď ako začnem mať pocit, že na mne "sedí" otvorím si hubu a ohradím sa. Ty platíš jeho za to, aby kvalitne viedol celý kurz a niečo ťa naučil. Počas kurzu sa máš cítiť bezpečne, dôverovať mu, byť v pohode a nie mať nervy a triasť sa.

petertomas
autor
19. mar 2024

@alenah31 ja som mu povedala že nech po mne nekrici,že som v strese robím potom chyby.Ale stále mi dáva najavo nepriamo môj vek

petertomas
autor
19. mar 2024

Aj dnes mám mať jazdu a nespala som ,mám hnačky normálne psycho z neho

ibatanecnica
19. mar 2024

a tá autoškola nemá iných inštruktorov? Veď sa sťažuj.

alenah31
19. mar 2024

@petertomas inštruktorské oprávnenie mu vydali na okresnom úrade v sídle prísl. kraja. Treba tam podať sťažnosť - písomne a oficiálnou cestou. Úradom poverená osoba príde neohlásene na inšpekciu. Ty využívaš zaplatenú službu, ktorú ti on poskytuje, a ktorá ti má byť poskytovaná v súlade s nejakými predpismi, tie nezahŕňajú len jeho odborné znalosti, ale aj profesionálny a nezaujatí prístup ku klientovi - tebe. Pokiaľ sa preukáže, že je zaujatý - OÚ mi nariadi vrátiť ti plnú sumu za ním poskytovanú službu a ty sa môžeš prihlásiť do inej autoškoly. Inak si v prípade - ak ťa nemá ako priradiť k inému inštruktorovi - nepomôžeš.

princezna_bosorka
19. mar 2024

@alenah31 jj, hlavne nech si zabezpeci vopred dokazy (nahrat na video - staci zvuk)