Prosím vás vie tu niekto ako sa dá niekoho prekliať ? Alebo aspoň zbaviť sa toho ? Prosím.
Never všetkému čo ti kto povie, sú to len povery , nič ako prekliatie neexistuje, len si si to vsugerovala do hlavy
Tiez na prekliatie a zariekanie neverím, su to len babske reci a cloveku ked sa niečo deje, pripisuje to urieknutiu... ale pomaha vraj pridat si do kupela byliny/čaj pestrec a nosit cervenu snurku, alebo naramok
Každý kto mi tu píše že sú to povery tak nech sem nepíše, nemáte predstavu aké veci sa vo svete deju a čo všetko je skutočne, to by ste zistili iba vtedy ak by sa Vám niečo podobne stalo
@dominika579 Tak napíš, čo sa Ti stalo, nech máme šancu Ti ro nejako reálne zdôvodniť.
@dominika579 ak je to vazne, existujú aj exorcisti, na Slovensku su myslím dvaja..ale ja som tiež toho nazoru, ze treba riesit problem s realnymi a logickými vysvetleniami
Mám kamosku, kde boli ženy jej rodiny prekliate do tretej generacie a naozaj tie ženy nemali stastie. Jedna umrela veľmi mlada, druha sa nikdy nevydala, tretia mala nestastne manzelstvo, ďalšej umrel manzel, ďalšiu muž podvádzal. Ani jedna z tej rodiny nežila štátne, takze verim, že negativne vyslaná energia voči niekomu môže uškodiť.
Áno ak viete ako tak by som bola rada
@lula313 Sú to hlúposti! Poznám kopec žien, ktoré sa nikdy nevydali, nešťastné manželstvo má štatisticky každá druhá, s tým podvádzaním to bude nejako podobne a ľudia, či už muži, alebo ženy, umierajú, bohužiaľ, aj mladí. Keby sa tomu všetkému malo pripisovať nejaké prekliatie, tak fakt neviem.
Pýtam sa na prekliatie ktoré niekto spôsobil a pôsobí stále že ako sa dá toho zbaviť
A nie či sú to bežne situácie a podobne debiliny ak sa Vám to nejako nepáči v pohode. Nepíšte.. tých ktorých to zaujíma a vedia o tom niečo tých potrebujem a nie vás ostatných 🙂
@dominika579 jediné, na čo verím je, ze sú ľudia, ktorí dokážu totálne vysať energiu druhému človeku...
Moja rada znie, zamerať sa na svoj život a riešiť si problémy tak ako prídu, čeliť životným situáciám, prijať aj negatívne veci ako súčasť života, kráčať ďalej a nepozerať na všetko negatívne.. treba mať snahu žiť pozitívne, odstrániť zo života ľudí, ktori škodia, alebo sa snimi necitis dobre...na prekliatie nereaguj, proste ho psychicky neprijmi..
@dominika579 Tak skús veriť, že Ti nikto nijaké prekliatie nespôsobil. To si teraz nerobím srandu, ani nijako neznevažujem Tvoju vieru v tieto veci, ale seriózne Ti to radím. Ak tomu nebudeš veriť, nebude to mať na Teba vplyv.
@dominika579 ja som ti uz napísala, kup su pestrec mariansky, daj si to do kupela, alebo do nejakej nadoby a "osprchuj" sa tým.. údajne to odstrani vsetko zle, co na cloveka sadlo, aj prekliatie...
@h2 uplny suhlas...
@dominika579 ak mas smolu v zivote, nie je to prekliatie, len proste kráčaš zlou cestou a tu treba zmenit
@dominika579 nemáme predstavu čo sa na svete deje? Prepáč, ale ja tu tiež žijem, mam okolo seba ľudí, takze vidím čo sa deje a čo ľudia všetko prežívajú
Ak máš problemy, vyhľadaj psychológa a never hlúpostiam, to tá ďalej neposunie a tvoje problemy nevyrieši
@dominika579 ja ti síce moc neporadim, ale v rodine sme mali, že prekliali švagrinú, ale postihlo to ich brata.(teda celú rodinu, pretože mali na zemi peklo, a on zomrel ako 36r)treba dať slúžiť omše, im povedali, že boli za nich čierne omše služené niekde v Poľsku.
Baby,prekliatie existuje,ale je spojene s diablom...a tam uz spada kadeco.
Ale urcite nevie len tak prekliat hocikto a zbavit ho hocikto.
Vazne a tazke prekliatia daju pracu aj exorcistom.
Netreba vsetko v zivote brat ako prekliatie. Najma veci,za kt.si mozeme same.
V zivote je normalna aj smrt,sj choroba,aj nedorozumenia,aj blbe obdobia.
Prekliatie je nieco ine,vazne a nevysvetlitelne.
Diabol ma velku moc a jeho najvacsia vyhra na svete je,ze v neho neverime,bohuzial.
Ale netreba mu pripisovat vsetko a vidiet ho vsade,to uz je potom extrem.
Radim ist za exorcistom....on zhodnoti,ci ten problem je prekliatie.
OSLOBODENIE OD PREKLIATIA (ZLOREČENIA) o. Matúš Marcin
Veľmi často sa v dnešnej dobe stretávame s ľuďmi, ktorí v svojom živote vnímajú mnohé udalosti a situácie ako prekliatie a zlorečenie od druhých. Možno aj my sami, sme už mali takýto stav. Čo to znamená? Aké sú znaky tohto prekliatia? Čo je príčinou tohto prekliatia? A ako sa vyslobodiť z prekliatia?
V Katechizme Katolíckej cirkvi čítame: „…Sú činy, ktoré samy osebe a samy v sebe, nezávisle od okolností a úmyslov, sú vždy závažne nedovolené (graviter illiciti) vzhľadom na svoj predmet; napríklad zlorečenie a krivá prísaha, vražda a cudzoložstvo. Nie je dovolené robiť zlo, aby z toho vzniklo dobro…“ (porov. KKC 1756).
Veľa ľudí sa v súčasnosti púšťa do boja s prekliatím, ale u mnohých dochádza k poblúdeniu. Je dôležité pred samotným bojom poznať problematiku prekliatia a až tak začať samotný boj.
Hneď na úvod si je potrebné uvedomiť, že koreňom každého prekliatia je neposlušnosť Bohu. Od tohto základného tvrdenia sa odvíja chápanie problematiky prekliatia. Kým som poslušný Bohu, nemusím sa báť nijakej kliatby, urieknutia, či prekliatia. Ak chcem zvíťaziť v boji s prekliatím potrebujem kráčať v živote v poslušnosti Bohu, napojený skrze sviatostný život na Božiu milosť.
Prijmite aj tieto riadky ako pomôcku na zorientovanie sa v danej problematike, ale aj ako konkrétnu pomoc pri oslobodení sa z prekliatia.
Slová prekliatie, resp. zlorečenie znamenajú želanie zla, nešťastia, choroby a pod.. Slovesá odvodené od týchto slov preklínať, resp. zlorečiť znamenajú privolávať zlo a nešťastie na človeka.
Kedy sa vystavujeme kliatbe a prekliatiu?
Aj keď nekonáme zlo, môžeme sa stať obeťou kliatby, ak nechránime seba a svoju rodinu modlitbou.
Jestvuje niekoľko príčin, kedy sa vystavujeme riziku kliatby a prekliatia:
ak ja sám, alebo moja rodina mala dočinenia s okultizmom (čarodejnice, veštenie, horoskopy);
ak som bol ja, alebo moja rodina prekliata niekým iným;
ak som sa ja, alebo niekto z rodiny závažným spôsobom podieľal na hriešnom konaní;
ak vedome a dobrovoľne zotrvávam v ťažkom hriechu.
Aké sú znaky prekliatia?
psychické choroby, emotívne poruchy;
opakované alebo chronické alebo dedičné choroby – platí hlavne v prípadoch, keď lekári nevedia nájsť zodpovedajúcu príčinu choroby;
neplodnosť (aj u mužov) a náchylnosť k samovoľným potratom;
v rozpad manželstva a rodiny, neustále hádky v rodine;
trvalý nedostatok finančných prostriedkov – v prípadoch, že príjem i vzdelanie dotyčnej osoby nasvedčujú tomu, že by mala byť po finančnej stránke zabezpečená;
náchylnosť k nehodám a úrazom (mnoho tzv. nešťastných udalosti);
v rodine sa opakujú podivné a predčasné úmrtia (napr. samovraždy alebo neprirodzená smrť).
depresie, skľúčenosť, rôzne choroby, nutkavé myšlienky a túžby, ktoré nás vedú k horkosti alebo sexuálnej promiskuite a pod.
Ako sa oslobodiť z kliatby a prekliatia?
Ak badáme na sebe alebo svojej rodine znaky prekliatia, ktoré sú nevysvetliteľné (viď vyššie uvedené znaky) je potrebné oslobodiť sa z tejto kliatby, či prekliatia.
1. Potrebujeme najprv chcieť zanechať hriešny spôsob života (dobrovoľné a vedomé zotrvávanie v ťažkom hriechu), pristúpiť ku generálnej sviatosti zmierenia a pokánia, začať žiť intenzívny sviatostný život (pravidelná sviatosť zmierenia a pokánia, Eucharistia, modlitba v spoločenstve Cirkvi a osobná modlitba).
2. Tiež môžeme požiadať svojho kňaza, aby nám poslúžil sviatosťou pomazania chorých a taktiež si môžeme pred kňazom, obnoviť svoje krstné sľuby, kde sa zriekame všetkého, čím by nám diabol mohol škodiť a zverujeme sa pod vládu živého Boha, ktorého synom/ dcérou sme sa stali pri svätom krste a obnovíme naše naštiepenie na Ježiša Krista, ktorý je pravý vinič, z ktorého môžeme čerpať milosti pre náš život.
3. Ak vidíme, že v našom živote máme dočinenia so stavom, kedy už nedokážeme ovládať svoje správanie, či pohnútky a cítime sa akoby pod tlakom zlého ducha, pričom netrpíme žiadnou duševnou chorobou, môžeme cez svojho kňaza požiadať o službu exorcistu.
4. Okrem toho všetkého sa potrebujeme v našich domácnostiach zbaviť všetkých predmetov, ktoré by mohli byť spojené s mágiou, alebo okultizmom (knihy, amulety, tarotové karty, snáre, horoskopy, predmety určené na veštenie a spájanie sa so zosnulými, sošky iných božstiev, rôzne egyptské symboly, ktorým nemusíme rozumieť a sú vyslovením kliatby, rôzne suveníry, o ktorých pôvode, alebo význame nevieme…)
Modlitby oslobodenia
Modlitba oslobodenia je prosebnou modlitbou. V modlitbe oslobodenia prosíme, aby Ježiš Kristus svojou mocou oslobodil nás, alebo iného človeka, od útlaku zlého ducha. My nikdy neoslovujeme zlého ducha, aby vyšiel z človeka. Cirkev dáva toto obmedzenie preto, aby nás chránila. Teda nerobme to, ani nenavádzajme k tomu iných, ani to nedovoľme nikomu robiť v našich spoločenstvách. Ak naše ťažkosti pretrvávajú, neváhajme sa obrátiť na pomoc kňaza, ktorý nám v tomto duchovnom zápase môže pomáhať svojim sprevádzaním. Netreba však zabúdať, že ten najúčinnejší exorcizmus a oslobodenie sa deje pri každej úprimnej sviatosti zmierenia a pokánia, ktorá je spojená s rozhodnutím zmeniť svoj život a zjednotiť sa s Bohom.
Konkrétne modlitby oslobodenia
Ž 70
(Tento žalm sa môžeme naučiť naspamäť a modliť sa ho akejkoľvek duševnej tiesni)
Bože, príď mi na pomoc;
Pane, ponáhľaj sa mi pomáhať.
Nech sa hanbia a červenajú tí,
čo mi číhajú na život.
Nech sú zavrátení a nech sa hanbia tí,
čo mi chcú zle.
Nech ustúpia a zapýria sa tí,
čo mi hovoria: „Tak mu treba.“
No nech jasajú a radujú sa z teba tí,
čo ťa hľadajú,
a nech ustavične volajú: „Nech je zvelebený Boh“ tí,
čo tvoju spásu milujú.
No ja som úbožiak a bedár;
Bože, ponáhľaj sa ku mne.
Ty si moja pomoc a môj osloboditeľ,
Pane, nemeškaj.
Modlitba večerného exorcizmu z časoslova
Na záver večerných modlitieb pobozkaj svoj kríž a urob ním znak kríža nad lôžkom od hlavy až po nohy, potom na všetky strany a pritom hovor modlitbu svätému Krížu:
Nech vstane Boh a stratia sa jeho nepriatelia a spred jeho tváre nech ujdú tí, čo ho nenávidia. Ako sa dym rozplýva, tak nech sa stratia; ako sa vosk roztápa v žiari ohňa, tak nech zhynú démoni pred tvárou tých, čo milujú Boha a prežehnávajú sa znamením kríža a veselo hovoria: Raduj sa, prevznešený a životodarný Kríž Pánov, ktorý zaháňaš démonov mocou na tebe rozpätého Pána nášho Ježiša Krista, ktorý zostúpil do podsvetia a premohol moc diabla a daroval nám teba, svoj vznešený Kríž, na odohnanie každého protivníka.
Ó, prevznešený a životodarný Kríž Pánov, pomáhaj mi so svätou Paňou a Pannou Bohorodičkou a so všetkými svätými na veky. Amen.
@evina34 velmi pekne a zrozumitelne napisane.
@terezka1947 To som len okopírovala. Otec Marcin je grecko-katolícky exorcista a má veľmi dobré prednášky aj na túto tému. Ale ako pozerám, tuná nikto neverí, že existujú zlí duchovia a smejú sa z toho. Aj tak som to tu dala, lebo jedine toto pomôže.
@evina34 ja som tak vseobecne reagovala,ze pekne napisane. Aj ja ho evidujrm,uz som citala od neho kadeco. Aj od Degra napr.,od Marettu....
Ja chapem,ze na diabla sa pozeraju inak krestania a inak ine vierovyznania,ci trebars ludia bez vyznania.
Ale jeho prefikanost je prave v tom-zrelativizovat vsetko,aj zlo,aj dobro-ved je to vsetko jedno. A v tom,ze ludia v neho neveria a robi vsetko,aby v neho neverili.
Ale napr.vidiet ho za vsetkym je tiez druhy extrem.
Napr,zena si zoberie nasilnika,trpi pri nom...aj deti....a povir,ze je to prekliatie,no...nemusi.
Mat depku,ci.psychicke problemy-nie je to automaticky prekliatie. Umrtie blizkych...neznamena hned prekliatie.
Ale to je dobre dat do ruk exorcitu...vie to rozlisit.
Nsjhorsie je,ze ludia skusaju rozne vestkyne,kadejskych samozvanych ocistovstelov a vyhanacov. A ano,ono ich to zbavi problemu(mozno),ale velke nebezpecie je v tom,ze on to len prenesie na inu oblast,cize nssledky zistia az po rokoch...a tam uz naozaj je vela nabalenych problemov.
@evina34 ja som si to isla na notebooku otvorit ofotit, v tu ranu mi padol na zem pokazil sa a nefunguje.A to ma čo akože znamenat, že clovek si ide ofotit ako nebyt prekliaty a pokazi sa mu pc pri tom? a teraz si budem robotu cez mobil hladat už sa tešim a že zle nahody neexistuju.Nielenže existuju ešte aj diabol existuje a to viem ani sa nemusim nikoho pytať
@dominika579 ano prekliatie existuje, ale je to veeeelmi obsiahla a zamotana tema.
@dominika579 urcite take veci existuju a treba ist za exorcistom. Urcite nie za nejakymi carodejnicami.
@dominika579 je to len povera. Nič take neexistuje. Ľudia sa navzájom preklínajú, lebo v zúfalstve už nevedia čo robiť
Ale keby to bola pravda, tak ľudstvo neexistuje
Ak sa teda tejto povery veľmi bojíš, pomohli sa pre pokoj duše