Ahojte mamičky, viem, že ja vás tu habadej chcela som sa opýtať či sa dá niečo teraz ešte sadiť v kvetináči na balkone napríklad, keďže som nikdy nič nesadila je to pre mňa španielska dedina ale mam chuť momentálne niečo si sama vypestovať len neviem či sa teraz ešte sadí a ako vlastne sa to robí dik za odpovede
Ja sa chystam si na trhu kupit este priesady cherry rajcin, tie som vzdy mavala na balkone 🙂 inak na zahrade mame zasadene kadečo, ale ked chces nieco na balkone tak zo zeleniny by sa este dala aj paprika 🙂 mama ma na balkone aj par jahod 🙂 zo semienok je uz asi tazko nieco vypestovat, to sa robi trosku skor. ale aj kvetinky sa daju kupit na trhu.
@lucenka911 ja sa chystam na bylinky, mata, rozmarin, ligurcek, oregano, bazalka
Inak, dobry napad su aj bylinky, niektore su trvacne, cize ich budes mat aj buduci rok, ak ich prezimujes niekde dnu (na schodisku a tak)
@lucenka911 sup na trznicu, kupit priesady 🙂 paradajky, papriky, feferonky, salat a spenat (aj zo semienka), bylinky 🙂
@lucenka911 my mame na balkone koopu bylieniek, chilli papričky a cherry paradajky 😅 a minuleho roku i jahody sme mali.
v truhlíku mám posadenú petržlenovú vňaťku, je to skvelé, odstrihneš, koľko potrebuješ a dorastie nová.
Manžel min. kúpil aj balkónové jahody, ktoré plodia až do novembra, ale tie sme dali radšej do záhradky, nech sa množia.. 🙂
@lucenka911
@lucenka911 ja mám na balkóne kvety: muškáty, sirôtky, kalu... je to dobrý nápad, zabehni na trhovisko, tam máš na výber habaďúru "kadečoho", čo by ti skrášlilo balkón. Určite ešte nie je neskoro. A super ti poradili aj s tými bylinkami. To mi ešte chýba, ale už dlho nebude. 😉 Takže hor sa do roboty!! 😉 😉 🙂 🙂
Dievčatá dakujem v sobotu som na trhu a potom ked si kupim tie priesady ako ich zasadim chcela by som papriku a paradajku fakt som laik dievca z mesta xixi 😖
@lucenka911 Ak máš rada rukolu, tak vyskúšaj tú. Ja ju mám vždy nasadenú v tom dlhom kvetináči, a čo odšklbnem, to za chvíľu dorastie... Ide aj o to, aký máš veľký balkón. Ja tam mám tento rok aj ríbezle a maliny. 🙂
@lucenka911 a na ktoru svetovu stranu mas balkon? na tu zeleninu treba aj dost slniecka, nehovorim, ze nebude ziadna, ale mozno pomenej. Bylinky su v tomto smere ok. My mavame paradajky a cukiny (tie ale zaberaju dost miesta). Aj papriky sa podarili. A na trhu ti isto poradia este aj dalsie moznosti.
A minule som v Hornbachu videla uz velke sadenice paprik a paradajok aj s plodmi...neviem, ci z nich nieco bude, ale vyzerali efektne. Akurat, ze este nie je ich sezona, ale susedia by sa asi cudovali, aka si sikovna 😀 Ale svoje je svoje 🙂
@lucenka911 jasne, sadit sa da, zelezi, ze ci chces kvety, alebo nejaku zeleninu. Najlepsie by bolo teraz uz zajst na trznicu a kupit si rovno priesady. Lebo kym vypestujes zo semienka, tak to bude dost trvat, ale nie su horucavy, takze aj to je vyhoda. Cize treba kupit truhlik, zem a hrrr sa do prace 🙂 Vela uspechov.