Dá sa niečo ešte teraz sadiť?

lucenka911
27. máj 2013

Ahojte mamičky, viem, že ja vás tu habadej chcela som sa opýtať či sa dá niečo teraz ešte sadiť v kvetináči na balkone napríklad, keďže som nikdy nič nesadila je to pre mňa španielska dedina ale mam chuť momentálne niečo si sama vypestovať len neviem či sa teraz ešte sadí a ako vlastne sa to robí dik za odpovede

veronika_april
27. máj 2013

@lucenka911 jasne, sadit sa da, zelezi, ze ci chces kvety, alebo nejaku zeleninu. Najlepsie by bolo teraz uz zajst na trznicu a kupit si rovno priesady. Lebo kym vypestujes zo semienka, tak to bude dost trvat, ale nie su horucavy, takze aj to je vyhoda. Cize treba kupit truhlik, zem a hrrr sa do prace 🙂 Vela uspechov.

rora
27. máj 2013

Ja sa chystam si na trhu kupit este priesady cherry rajcin, tie som vzdy mavala na balkone 🙂 inak na zahrade mame zasadene kadečo, ale ked chces nieco na balkone tak zo zeleniny by sa este dala aj paprika 🙂 mama ma na balkone aj par jahod 🙂 zo semienok je uz asi tazko nieco vypestovat, to sa robi trosku skor. ale aj kvetinky sa daju kupit na trhu.

zuzana76
27. máj 2013

@lucenka911 ja sa chystam na bylinky, mata, rozmarin, ligurcek, oregano, bazalka

veronika_april
27. máj 2013

Inak, dobry napad su aj bylinky, niektore su trvacne, cize ich budes mat aj buduci rok, ak ich prezimujes niekde dnu (na schodisku a tak)

norcima
27. máj 2013

@lucenka911 sup na trznicu, kupit priesady 🙂 paradajky, papriky, feferonky, salat a spenat (aj zo semienka), bylinky 🙂

janeita
27. máj 2013

@lucenka911 my mame na balkone koopu bylieniek, chilli papričky a cherry paradajky 😅 a minuleho roku i jahody sme mali.

mimkao
27. máj 2013

v truhlíku mám posadenú petržlenovú vňaťku, je to skvelé, odstrihneš, koľko potrebuješ a dorastie nová.
Manžel min. kúpil aj balkónové jahody, ktoré plodia až do novembra, ale tie sme dali radšej do záhradky, nech sa množia.. 🙂
@lucenka911

bubula_007
27. máj 2013

@lucenka911 ja mám na balkóne kvety: muškáty, sirôtky, kalu... je to dobrý nápad, zabehni na trhovisko, tam máš na výber habaďúru "kadečoho", čo by ti skrášlilo balkón. Určite ešte nie je neskoro. A super ti poradili aj s tými bylinkami. To mi ešte chýba, ale už dlho nebude. 😉 Takže hor sa do roboty!! 😉 😉 🙂 🙂

lucenka911
autor
27. máj 2013

Dievčatá dakujem v sobotu som na trhu a potom ked si kupim tie priesady ako ich zasadim chcela by som papriku a paradajku fakt som laik dievca z mesta xixi 😖

alena16
27. máj 2013

@lucenka911 Ak máš rada rukolu, tak vyskúšaj tú. Ja ju mám vždy nasadenú v tom dlhom kvetináči, a čo odšklbnem, to za chvíľu dorastie... Ide aj o to, aký máš veľký balkón. Ja tam mám tento rok aj ríbezle a maliny. 🙂

hradnapani
27. máj 2013

@lucenka911 a na ktoru svetovu stranu mas balkon? na tu zeleninu treba aj dost slniecka, nehovorim, ze nebude ziadna, ale mozno pomenej. Bylinky su v tomto smere ok. My mavame paradajky a cukiny (tie ale zaberaju dost miesta). Aj papriky sa podarili. A na trhu ti isto poradia este aj dalsie moznosti.
A minule som v Hornbachu videla uz velke sadenice paprik a paradajok aj s plodmi...neviem, ci z nich nieco bude, ale vyzerali efektne. Akurat, ze este nie je ich sezona, ale susedia by sa asi cudovali, aka si sikovna 😀 Ale svoje je svoje 🙂