Dá sa ešte vychovať trojročný pes?

19. sep 2021

Zobrali sme si psika je asi 3 rocny,ale nema vychovu. Je to miesanec so zlatym retriverom. Ucime ho povely,ktore uz zvlada, no vychadzky na vodzke su katastrofa. Skusali sme vodzku aj postroj. Vodzku odporucaju kvoli lepsiemu vycviku,ale ked s nim idem sama musi mat postroj,inak by som ho nevladala drzat. Predtym u majitelov bol na dvore,mal velky vybeh,ale asi nebol zvyknuty na prechadzky,lebo naozaj nevie ist normalne. Asi hladam len povzbudenie,ze sa to raz nauci,len treba trening?

hennyinnsbruck
19. sep 2021

Samozrejme ze sa to nauci👍👍👍 treba trpezlivost ,daco postudovat , popr sa spojit s trenerom☺️

20erika07
19. sep 2021

Nasi dostali 8rocneho takmer slepeho psa, tiez nejaky krizenec, je zvlastny akoby hlupucky, nikdy sa mu asi nikto nevenoval. Moja 7rocna dcerka ho do 2tyzdnov naucila sadnut, lahnut, davat labky a vyskocit na hrud, no prejst s nim na voditku je tiez narocne, vzdy sa vytrhne a ujde. Ale uz aspon vie, ze to spravil chybu. No miluje deti, iba hladkat sa chce, dcerke uz dava labky zaradom bez povelu 😆

mogaa
19. sep 2021

ono najlepšie bude zobrať ho pár krát na cvičák.....a tam sa zároveň poradiť s trénerom.....ty si môžeš myslieť že všetko robíš správne a pritom veľa krát stačí zmeniť uplnú maličkosť a pes to začne robiť správne

malinoismum
19. sep 2021

Dá. (Ale u mňa sa dá všetko - kynológ 🙂)

3009
19. sep 2021

Určite dá, ja som si zobrala 5 ročného psa z útulku. Začiatky boli ťažké, ale do 1-2 mesiacov sa to naučil. Treba mu potom kúpiť naťahovacie vodítko, aby mal dostatočnú voľnosť pri prechádzke.

kristianka2255
19. sep 2021

my sme si zobrali velkeho bernskeho salasnickeho 3 rocneho, ktory bol tyrany predtym bol na salasi a ten baca co ho mal ho bil palicou velmi, bol velmi agresivny, vrcal ceril zuby, zo zaciatku sme sa bali aj okolo neho prejst, najprv bol vo voliere, vodu sme mu davali len cez tu mriezku s vacsim okom a jedlo tiez, takto bol par dni, nech si na nas trosku zvykne, potom sme ho pustili ked bol trosku kludnejsi ale chodili sme okolo neho asi tak ze co najdalej sme hodili napr kus masa a rychlo sli cez branu😂😂😂no ale casom si nas zamiloval,najma mna, naucili sme ho povely, strasne nas miloval, pocuval na slovo, bol to najlepsi psik, na voditku chodil nadherne a predtym pochybujem ze ten "pan" snim niekde chodil na voditku, cele dni sa chcel len stiskat, cesat, hladkat♥️♥️♥️a tak si ma chranil, stacilo ze namna niekto krical a uz bol v pozore..laska a spravna vychova vsetko spravi len to chce cas, ver mi.🙂

autor
19. sep 2021

@kristianka2255 s tymto chodime uz cele mesiace,ale on stale skace ako blaznivy,trha sa,bezi ako splaseny. Skusala som metody podla videa ako ho naucit chodit,behat,ale bez vysledku. Asi naozaj skusim trenera. Uprimne uz sa s nim hanbim chodit,lebo sa len trha,bojim sa,ze ujde,ludia na nas pozeraju s udivom. Neviem si s nim dat rady. Na dvore je ukazkovy,poslucha akonahle vyjdeme za branku uplne zdivie. Parkrat mi usiel a ani neposluchol,nevratil sa. pritom na dvore pekne poslucha.

autor
19. sep 2021

Predtym sme mali psika krasne sme ho vycvicili aj naucili na prechadzky za par dni,tyzdnov. Zacinam byt znechutena,v nas zrejme problem nebude,ked inych psikov sme dokazali naucit. Ale tento bude velmi tvrdy oriesok 😃

kristianka2255
19. sep 2021

skus snim nacvicovat na dvore, ist a zastat a ked zastanes trosku trhni voditkom aby si uvedomil ze ma zastat, ked stojis aj ty, ked zastane daj mu granulku za odmenu a pohladkaj. My sme takto nasho ucili a velmi rychlo to pochopil, tapkali sme si po nohe aby vedel ze sa ma drzat pri nas a tahali ho k nohe ziadne take ze voditko natiahnute na 5 metrov, to az neskor.🙂

ivkasolteska
19. sep 2021

Ja mam bernaka,v puberte bol cisty blazon.sla som na cvicak,prve co mu kynologicka dala bol ostnaty obojok.velmi som nesuhlasila ale opytala sa ma,ako chcem ovladat nevychovaneho psa,ktory vazi tolko ako ja.hned mi doslo. . .vzala ho na kratke voditko,aby chodil pri nohe.ked siel pekne,pochvala,granulka.ked zrychlil alebo odbiehal,tak s nim trhla az ho to zabolelo a hned sa zrovnal.a takto dookola.velmi rychlo pochopil ze ma chodit pekne.mozno pre niekoho drasticke,ale inac sa nedalo.je to obrovsky,silny pes,ak by chcel,tahal by ma po zemi.zo zaciatku to bolo narocne,ruky som mala vytahane po kolena a bola som spotena ale stalo to za to.ten obojok je vycvikovy,ked sa pes nauci,treba mu dat len retiazku.v ziadnom pripade postroj,pretoze ta taha celou svojou silou

korra
19. sep 2021

Da 😉 je to mladoch, tie vacsie plemena dozrievaju neskor. Pises, ze chyba vo vas nebude. Ale je (nemyslim to v zlom), jednoducho len musite najst spravnu metodu na toho vasho nevycvalaneho ponika 😁 co platilo na psika predtym, teraz nemusi. Tazko podla par riadkov urcit presny postup. Cvicak nieje zly napad, ani indi-vindi cvicitel, ktory pracuje aj s vami, nieje na zahodenie. Na vencenie divocha mi pride postroj nie prilis vhodny (viac sa vie zapriet), tazsie sa prenasaju signaly "z ruky" cez to voditko. Skusila by som ho pred vencenim mierne utahat na dvore (hry, nahanacky, aport). Vencila by som na retiazkovom polostahovaku, alebo vycvikovej ohlavke v kombinacii s obojkom (idealne ak by ti to mal kto ukazat, alebo kukni videa s halti ohlavkou), plus pri cviceni, trenovani nejake mlsacinky, co bezne nedostava. Zaujimava a zabavna je aj praca s klikrom. Zacat dima (princip zvierata chapu rychlo, dobre sa pouziva aj pri inych druhoch, nielen pri psoch) a pokracovat vonku, presmerovat trochu energiu. Zazracny prutik bohuzial nieje, chce to skusat postupne, tak aby to sadlo psovi aj vam. Nevzdavat sa. Nehanbit sa (ved sa predsa ucite). Hladat pozitiva, vytrvat (jeeej, ako lahko sa to pise, skusenosti ale nadobudame trenovanim a opakovanim), drzim palce, pojde to 😉

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanaam
19. sep 2021

@ivkasolteska to musela byť ozaj "kynologička na úrovni". Že ostnatý obojok, jej by som ho nasadila na krk. Každý pes od čivavy po vlkodava sa ovláda psychicky! Chcieť udržať veľkého psa fyzickou silou môže chcieť len blázon.

ivkasolteska
20. sep 2021

@zuzanaam preco?je to vycvikovy obojok,ktory sa bezne pouziva.mal ho nasadeny asi 3x po 30minut.odvtedy som ho nepouzila,lebo ho nepotrebujem a pes ide pekne.ja by som si s nim proste neporadila

zuzanaam
20. sep 2021

@ivkasolteska prečo? Nasaďte si ho na krk a potiahnite, potom Vás možno prejdú také otázky. Je to týranie zvierat. Existujú iné metódy. A nie, bežne sa nepoužíva, používajú ho iba magori. Žijem so psami cez 30 rokov, ešte som nevidela psa, ktorý by potreboval takúto "metódu". A to mám doma také "chuťovky", ako psa, ktorý bol 5,5 roka svojho života zavretý v šope, od šteňaťa, prakticky bez socializácie.