Dá sa ešte pomôcť yuke?

lenica11
18. jan 2022

Ahojte viete mi niekto poradiť dá sa ešte zachrániť ? Určite ju neprelievam. Ďakujem za každú radu

eru331
18. jan 2022

vyskúšala by som ju presadiť do niečoho väčšieho a do novej zeminy. suché listy obstrihať a dať jej nejaký čas na zotavenie.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenica11
autor
18. jan 2022

@viestta nie nie je pri okne len prerábame tak ju premiestnujem

lenica11
autor
18. jan 2022

@eru331 kupovala som ju a pani povedala že ju nemám presadzat 🤷‍♀️ Každý vraví niečo iné. Dobre ale skúsim ďakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alienkami
18. jan 2022

Vyber z kvetináča a skontroluj korene. Či ich nie je priveľa, či tam niečo nehnije, nežije. Možno nebude treba ani iný kvetináč.

lenica11
autor
18. jan 2022

@viestta a nakŕmiť v tomto obdobi myslite ako keď sa ma hnojiť až od marca ?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenica11
autor
18. jan 2022

@alienkami korene vyzerajú takto je to veľmi zle ?

lenica11
autor
18. jan 2022

@viestta chápem vďaka

alienkami
18. jan 2022

@lenica11 tak to môže už dať do väčšieho. Je to dosť prekorenené, ale nevyzerá, žeby tam niečo hnilo. Stačí o cca 2cm väčší priemer.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenica11
autor
18. jan 2022

@viestta a mám tu zeminu z tých koreňov jemne “vytriasť” či le doplniť do okolia kvetinaca zeminu?plus povedali mi že yuka nemá rada príliš vlhko že ju treba kombinovať a týmy perlami čo prevzdušňujú pôdu je to ok ?

alienkami
18. jan 2022

Môžeš jemne prekontrolovať korene, či tam nie je niečo odumreté a to dať preč, inak by som veľmi neotriasala hlinu. Ak máš nejaký perlit, prípadne polystyrén, tak môžeš trošku primiešať, ale nemusí byť.

lenica11
autor
18. jan 2022

@alienkami ďakujem krásne

nika1971
18. jan 2022

Ja davam do svetinaca na spodok jemny strk...potom presadim kvet...nic neoklepavam, na spodok dam hlinu, vlozim kvet a okolo neho utlacim novu hlinu...nema rada velmi zalievat...v od aprila - maja ju vyhodim von a do bytu ju davam az v oktobri...

nika1971
18. jan 2022

zalievat raz za dva tyzdne, v zime menej...starat sa o nu ako o sukulent

https://www.chovatelahospodar.sk/tema/juka