Ahojte,uz vyse roka máme problém s tulajucim psom ktorý chodí ku nám na dvor robí bordel, ked mu je zima hľadá niečo na co by si ľahol.vsetko dotrha. Máme nový plot asi 3 mesiace,porobil uz aj do neho diery kedze je z pletiva. Ja mam dvoch psov a spava pri nich.moji su samozrejme vo voliere cez noc takze ku nim sa nedostane.dost ma to obmedzuje keďže ja si ich musim držať cele dni v koterci zatiaľ co mi tu beha cudzi.riesila som to s majiteľmi ale nezajem.cez den si ho zavru a vecer ho pustia lebo im zavyja vo voliere a oni sa chcu vyspať. Bol už riešený aj so starostom,prisiel mi papier ze majitel bol poučený a psa si zabezpečí.ale prt pes stale beha po ulici a nam po dvore. Ako mam dalej pokračovať? Mam aj dôkazy co porobil len neviem ci to riešiť zasa so starostom alebo ako.utulok ho zobrat nechce a odchytar musi cakat na pokyn starostu.dakujem za rady.
@pribinak do útulku som písala.ze by mi ho nezobrali lebo su plný
@pribinak a zabudla som doplnit ze pes je agresívny,dva dni dozadu aj majitela dokusal
Tak už len (aspoň dočasne) posilniť oplotenie, aby sa k Vám na dvor nemohol dostať.
Starosta nema povinnost odchytit tulaveho psa, ak je nahlaseny? Hlavne ak je agresivny a ohrozuje okolie.
Nahlasovala by som na obec/policiu takeho psa aj kazdy den, kym ich to neprestane bavit.
A zial je to blbe ale hej zabezpecit si vlastny plot aby sa tam pes nedostal, hoci si v prave striehnut si ho ma majitel, nema co byt pusteny. Ale kedze tento faktor zlyhava...
Ak je agresívny, volaj políciu
volaj policiu, pride ti na dvor, volaj ich, kludne aj kazdu noc. A nech odsikuju majitelovi a riesia ho. Nasledne, staznosti opatovne, ze zase bol na dvore.. normalne slovenkso.sk a obci mozes aj kazde rano z PC poslat staznost. A dookola. Aj pokutu mozu dostat.
Ono s utekajucim psom je to tazko, ale vedia si to zabezpecit, moze dostat napr. obojok, alebo elektricky ohradnik ak im uteka kvoli plotu. Kopa rieseni je.
A teda neviem aky je to pes, ale ako nici plot ? podhrabe sa? spomenula by som kludne aj poskodenie majetku v staznosti, odfotila. Nech to pridu opravit.
vzdy ked tam bude zavolat policiu ... zial nic ine..ak vznikla skoda mozes na majitela podat trestne oznamenie..ale dokazat ze je to od jeho psa bude narocne
@simca06022011 majitelia su starí ludia,jeden posledný týždeň lezi a jeho zena ma demenciu.riesila som to s ich dcérou.jedine mi povedala ze nechytaj ho kuse .tak ja este aby som sa na vlastnom dvore bála ze ma niaky pes dokuse ,nedaj bože dokuse male deti alebo babku.plot sme mali nový lenze on doslova rozkusal pletivo ktore bolo dosť zabezpecene.ja mam plot okolo celeho pozemku ale on to vsetko zničí zubami ked to trhá.uz som pomaly zufala z toho
@syslik81 mam dôkazy.videa,fotky .vsetko maju na úrade ale nikto s tým nic nerobí a pes stale beha a robí ďalšiu škodu.dcere majitela psa som to povedala ,aj to ze zatial náhradu skody nechcem kedze su to 80 ročný ludia.ale ak narobi dalsiu skodu budem žiadať od mladých aby to opravili na vlastne náklady
to je jedno kto je majitel... toto povedz policii, ukaz, a nech toho psa vezmu... a ziadaj si opravu plotu...
Proste nepomoze ti po dobrom, treba pekne dookola policia ked je na dvore, nasledne hned staznost na obec a dookola... ziadat orpavu plotu. Neboj, preberu sa, lebo po opakovanych staznostiach im obec moze normlane vyrubovat pokuty.
A dcery by som sa spytala ci je kompletna, ked hryzie, nech si ho beru... hadam nenechate si ho behat po dvore.
A je jedno kolko maju rokov, NAHRADU SKODY chci. Aj keby si ju nakoniec odpustila, ked nic ine, penaize ich donutia konat, aj ked ja si myslim, ze tam bude trosku aj iny problme. Oni nevedia co s tym psom urobit ... ako to riesit.
volať políciu..
🤔 hmm, ďaľšia možnosť by bola adoptovať si ho, kedže sa mu u vás tak páči… 😉😂
Pokiaľ si upozornila majiteľov a nič,vyriešil by som to "po svojom". Raz je to zviera,naviac agresívny pes ktorému nevidíš do hlavy,tak načo čakať,pokým sa niečo nestane?
Áno viem a čakám čo sa tu teraz na mňa spustí,ale dotyční zavolajte si potom toho psa aj keď si zlomíte nohu,alebo budete potrebovať odoperovať slepé črevo.
Zistit ci je pes zacipovany, ak nie, tak zlikvidovat. Ak je, tak nahlasit podnet a nech stihaju registrovaneho majitela. Chudak pes, takto ohrozuje a popritom len bojuje o prezitie. :(
Koľko má pes rokov? Mladí by vedeli si predstaviť, že by sa ho zbavili? Lebo raz sa starí pominú alebo pôjdú do domova dôchodcov a čo urobia so psom? Ak by súhlasili s darovaním skúsila by som hľadať nový domov mu cez bazos, inzeráty, osloviť aj útulky nech zdieľajú psa, že je na darovanie, že o psa sa už majitelia kvôli zdravotnému stavu nevedia postarať a pes stráda.
@marsmykkok len kto bude chciet agresivneho psa, je velmi otazne. To nie je ako zdielat fotky steniatka krizenceka .. A navyse hladat novych majitelov cudziemu psovi bez historie = nieco sa stane v novom domove = a mas riadny problem, taku zodpovednost by som napriklad na seba brat neodporucala, ked vidim co vsetko sa stava a moze stat.
@colsami pozri ak voľne behá a nepohryzol polku dediny ešte s tou agresivitou to nebude asi také horúce. Možno mu niekto pri vyhanani ublížil a nedá sa napríklad cudziemu chytiť. A pomoc myslím tak, že možno autorka je na materskej,.má viac času, že by podávala inzeráty, oslovila útulky nech zdieľajú psa a tak. Samotné preberanie psa by riešili deti starých susedov.
Daj to do markízi a uvidíš hned ho vezmú do útulku. Redaktorka reflexu sa tomu venuje.
@colsami a samozrejme dospelemu psovi sa ťažko hľadá domov. Ale treba inzertovat a zdieľať všade. Možno motyka vystrelí. Napriklad zbadá inzerát nieto komu psík umrel a tento sa bude na neho podobať a zvíťazí srdce a zoberie si ho, hoci je už dospelý.
@marsmykkok to je v pohode ze nepohryzol pol dediny, staci ze vobec tieto sklony ma. V novej rodinke okolo neho pobehne dieta spoza rohu, bude sa hrat na vlacik a vydavat take zvuky, pes sa zlakne a ho pohryzie a mas problem na svete = obracaju sa na Teba, ako cloveka co psovi hladal domov. Len preto hovorim ze ja by som zodpovednost za cudzieho psa nevzala.
Ak kuse,treba ho len uspat.
Bohuzial.
Ja fakt zboznujem psikov.a je mi luto ozaj kazdeho.
A pravdepodobne aj tento je len obet.
Ale pes je predsa len pes.
A nesmie sa cakat,kym dokuse ludi ,nedajboze deti....
Ak ma sklony k agresivite, to je jedno preco...
Ked si s nim majitelia nevedia rady,treba ho odstranit.
Volať políciu, zakaždým.
My mame psa útekára, pokút sme už dostali zopár. Policajt nam povedal ze ak by sa úteky opakovali môže to skončiť na súde a tam by nás pokuta vyšla cez 1000 e, nie tých 20 - 50 co platievame bezne
No je to smutné, ale dnes má tulavy, ale aj hocijaký pes, hoci aj agresívny a aj jeho majiteľ väčšie práva ako poškodený. Spoločnosť proste osprostela ☹️
Odchytiť a zaviesť do utulku. Vybavené