Crossfit - skúsenosti a odporúčania

alex31
14. nov 2013

Ahoj žienky, chodíte niektorá na CrossFit? Je to nový druh cvičenia, tak ešte nie je veľmi u nás rozšírené. Ale ak máte niekto osobné skúsenosti uvítam všetky názory, odporúčania a podobne. Vďaka za každý príspevok.

ladybirdddka
14. nov 2013

Ahoj, dovolím si tvrdiť, že už je dávno veľmi rozšírené 🙂 Je to riadna makačka, formovačka tela. Po 1.hodine som mala problem si týždeň umyť zuby a sadnúť si na wcko 😀 Je to super, ale nemožeš to preháňať, najlepšie je kombinovať ho s nejakým cvičením ešte, lebo crossfit veľmi namáha kĺby. Držím palce !!! 😵

alex31
autor
14. nov 2013

@ladybirdddka ..... Nuz mozno je ale nie taky ten pravy americky CrossFit... co som mala moznost vidiet tak mi to skor pripominalo klasicky Kruhovy Trening 🙂 .... mozes mi napisat ako to prebiehalo na tom ktory si absolvovala? aky mala priebeh cela hodina ?

ladybirdddka
14. nov 2013

..je to original Crossfit americky, tu v BA otvorene uz cca 2 roky chalanmi, co chodia na sutaze aj do US. Prebiehalo to akčne 😀 ..všetko si počítaš, všetko je na čas (máš tam veľké digi hodiny), robíš rôzne série, každý cvik má špeci meno (ale napr. dvojskoky na švihadle, výskoky na debňu, drepy s medicimbalom a jeho vyhadzovaním hore nad hlavu, zdvihy na hrazde,..a véééééľa VEĽA 😉 )..sú to silové cvičenia, aj keď vrámci rozcvičky sme mali aj nejaké aero..Ide o komunitu ľudí, cvičí sa aj v skupinách..najlepšie bude keď vyskúšaš a uvidíš či zvládaš a chceš v tom zotrvať..vieš si tým vybudovať poriadnu kondičku a svalstvo, nečakaj, že budeš ako prútik, skôr sa budeš spevňovať a naberať svalstvo, ak sa budeš venovať iba CrsF..

alex31
autor
14. nov 2013

v akom meste to je ??????
tak to je presne to co ja hladam .... vies ja sama som trenerkou ... aerobiku, bodystylingu a kruhoveho 🙂 a toto ma dost zaujalo ... bola som na 3 takychto cviceniach alebo teda niesli sa pod tymto nazvom ale bola som z nich teda riadne sklamana lebo to boli len o nieco dlhsie hodiny toho comu sa venujem ja ... na nete som nasla nejake videa z praveho USA CrossFitu a boli perfektne !!!!! Toto by som fakt chcela skusit aj z pozicie cvicenkyne a mozno neskor aj z pozicie trenerky 🙂 🙂 🙂 tak som len chcela vediet ci sa nieco v takejto forme robi aj na SR nakolko to co som mala moznost absolvovat ja .... tak nic v zlom ale to nemalo s CrossFitom asi nic spolocne iba ak nazov ... 🙂

jane124
2. jan 2017

caute kocky, odporucam tento gym v Bratislave. fakt super pristup a ten zaciatocnicky kurz stoji za to http://www.vyzivovo.sk/crossfit-trening/. cvicim uz druhy mesiac a fakt citim, ze mam viac sily..