Baby prosím vás, ja to už nesledujem, ale muž dnes vyšiel pozitívny domácim testom! Zajtra ide do MOMky, ja som očkovaná, deti nie!
Moje otázky ☺️ Karanténa je 5 dní??
Keď vyjde v momke pozitívny, urobia mu aj PCR??
Dr to treba nahlásiť, to viem! Ešte sme pozitívni neboli a už som to v poslednom čase ani neriešila 🤷♀️ ak máte aktuálne info, budem vďačná za každú odpoveď
nemusí íst do momky ani na antigen ani na pcr, staci nahlasit vseobecnemu lekarovi pozitivny domaci atg, na zaklade toho zapise diagnozu, da pripadne lieky aj vystavi pn. Deti aj seba testuj az pri priznakoch, aj to najskor na druhy den priznakov, inak minies zbytocne kopu testov. Omikron sa rad schovava, test ho nemusi velakrat zachytit, ani pcr.
Este dodam, tvoj muz musi byt v karantene aspon 5 dni. Potom ak bude bez priznakov, moze ist do prace a medzi ludi, ale dalsich 5 dni s respiratorom. Deti musia zostat teraz 5 dni v karantene, potom ak nikto dalsi neochorie a nebudu mat priznaky, mozu ist do skoly/skolky, skolaci musia mat v skole ruska aj v triede dalsich 5 dni (idealne respiratory). Ty ako ockovana mas vynimku z karanteny, pokial nemas priznaky. Ak ochorie hocikto dalsi, neockovanym a neprekonanym sa zase karantena zacina od zaciatku, tj. novych 5 dni. Tvoj muz uz bude prekonany, takze nezostava v dalsej karantene.