Covid a "smrť" všetkých kvetov v miestnosti

13. nov 2022

Stalo sa vám to tiež? V dome sme si vyhradili "covid" miestnosť kde sa zdržiaval ten z nás kto aktuálne ten covid mal kedze sme ho mávali na striedačku. V ten izbe sme mali orchideu a ešte jeden kvet ale netuším ako sa vola. Starala som sa o ne roky prosperovali kvitli ale odkedy sme tam boli s tým covidom kvety začali úplne schnut aj keď sme sa starali úplne rovnako. Vyschli aj listy opadli aj kvety a celá rastlina bola úplne zoschnuta chradla až bolo úplne po nej. Myslíte že rastlinky cítia a nasavaju chorobu keď sú bezprostredne blízko nej?

viestta
13. nov 2022

Všetky kvety aj akváriové rybičky prežili a to sme mi kovidarium z jednej izby 4x za sebou

zuzanka.zuzu
13. nov 2022

sem sa pripnem 😀

solange7
13. nov 2022

Nechcem ti pokazit temu hned zo zaciatku. Ale nie, nemyslim si to. My sme mali kovid cela rodina, v dome mam kopec kvetov. Oblubenu orchideu som mala pri hlave ked som lezala s teplotou a dari sa jej ako inokedy.
Mozno zazili nejaky tepelny sok.

janai1
13. nov 2022

Nezoschla mi ani jedna rastlinka ani rodičom

loliki
13. nov 2022

Nezapli ste tam nejaký infra žiarič, ktoré sa predávajú na dezinfekciu miestnosti?

lenkadenisa
13. nov 2022

Nám prežil aj pes, aj kocúr 🤷🏼‍♀️

kvietok2891
13. nov 2022

To je hlúposť mi sme mali tak isto všetci covid ja manžel aj obe deti dokonca až 2 krát a kvetom sa nič nestalo aj ja mam orchidey aj iné kvety podľa mňa bude chyba niekde inde možno si menej vetrala .alebo možno viac nemala si úplne otvorené okno pri orchidey lebo aj to jej nerobí dobre keď je vonku zima a okno je do korán otvorené alebo možno si malo vetrala ako som spomínala nakoľko orchidea potrebuje aj čerstvý vzduch ale len na vetracie čiže iba výklopné okno v zime .

cucica
13. nov 2022

Nam kvety nevyschli, ale akvariova rybicka, nasa bojovnica, co sa drzala uz vyse rok spokojne, ta zdochla veru, ako sme mali kovid. Ale skor to povazujem za nahodu.

aurora33
13. nov 2022

A keď sme covid nemali a aj tak mi niektoré kvety pošli, tak to čo znamená?

ku_uk
13. nov 2022

Nezatopili ste v krbe, kachľovej peci alebo zvýšili teolotu v dome? Moja svokra keď zatopí v krbe musí crepniky s kvetinami dať na chodbu alebo do miesnosti kde je chlpadnejsie inak jej vraj kapu kvety rad radom to len z rozprávania mi hovorila…

cecilia29
13. nov 2022

Ani kozy nam nezdochli. Kvety vydrzali, ale je pravda zs pri mne uz vydrzali aj horsie veci ako covid. Su dost odolne.

petamich
13. nov 2022

ked moje kvety prezivaju moji starostlivost nejaky covid ich nepolozi 😂 a inak myslim si, ze je to hovadina - skor ste viac vetrali, menej polievali a zrejme sa im skratka zmenili podmienky

catch22a
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
13. nov 2022

Stačí ak ste tam mali zapnutú germicidnu lampu a kvety vyhubila ta, nie kovid

majlo1234
13. nov 2022

Asi ste ich pri vsetkych chorobnych trapeniach zabudli poliat

nnikka
13. nov 2022

Ahoj. Ja sa ťa jediná zastanem, lebo sme v lete boli tiež všetci chorí, horúčky, atď... A moje orchidey 4 zo 6 až na koreň pokapali, listy vyschli, nechala, som ich lebo korene vyzerajú že ešte žijú, ale nič, nerastú a nepozbierli sa. Starám sa o nich rovnako a vždy krásne kvitli a bum je po nich. A ako by toho nebolo dosť ešte aj mne vlasy padajú... Tak aj ja si to spája s tým...

inom75
14. nov 2022

Necitala som vsetky prispevky, ale mne tiez vyschla orchidea. No urcite to nebolo covidom (mam teraz). Ja mam okna bytu na juhozapad a som pod strechou, takze tohto roku tu bolo nenormalne horuco. A chudatka kvietky boli pri tom salavom teple ( sklo), tak sa velmi necudujem, ze to nezvladli.

kopytko03
14. nov 2022

Netuším ako kvety, ale my keď sme mali covid tak nám umrel škrečok a v jeho posledných chvíľach sa evidentne dusil. Či tam bola alebo nebola súvislosť fakt neviem, možno by sa mu to stalo aj keby sme covid nemali, nedá sa to jednoznačne určiť lebo samozrejme na pitvu sme ho neposielali. Len sa to proste stalo.

malacibulka
15. nov 2022

Iba ked su tie rastliny v znameni Panny alebo Ryb. Treba kupovat rastliny v znameni Leva alebo Skorpiona a nic by sa im nestalo.