Covid-19 v manželovej práci

9. nov 2020

Je tu nejaká žena u ktorej v manželovej práci nejakemu kolegovi zistili koronu?museli ste automaticky do karantény aj Vy to je jasné.Len sa chcem opýtať testovali len manžela či aj Vás?a ak aj Vás tak kedy?rovno s ním či až keď vyšiel pozitívny?

babulina
9. nov 2020

Do karateny len manzel, ostatni clenovia domacnosti iba vtedy ak by aj manzel bol pozitivny

autor
9. nov 2020

@babulina vy ste to tak mali?

anjelicek26
9. nov 2020

Muz do karanteny, ty nemusis vobec nic.

klip0
9. nov 2020

Ano je to tak, do karanteny ide vzdy len osoba ktora bola s nakazenou osobou priamo v styku, ostatní ckenovia domacnosti funguju normálne. Jedine v prioade ze by muz bol pozitívny potom ide do karanteny aj zvysok donacnosti nakolko s nim boli v kontakte

babulina
9. nov 2020

@babulina ano take bolo nariadenie hygienika

nenne27
9. nov 2020

U mojho muza testovali v praci, pozitivni isli domov, negativni muklovat dalej.nadnarodna velka firma.musi sa vyrabat, takze ani muz a my uz vobec sme nesli do karanteny😉

klip0
9. nov 2020

A plus keby ma ist vzdy cela domácnosť do karanteny, zato ze niekto bol v kontakte s pozitívnou osobou, tak je stale pol slovenska doma v karantene

mogaa
9. nov 2020

Muž do karantény - o tom či ho budú aj testovať rozhoduje hygiena.....členovia domácnosti ostávajú v karanténe a sú testovaní len ak je v domácnosti niekto pozitívny.....

klip0
9. nov 2020

@mogaa neostavaju clenovia domácnosti v karantene, neviem odkial mas takuto info

vinkel
9. nov 2020

Napr, môj muž majú tak aj keď si pozitívny bezpriznakovy môžeš chodiť do roboty len musí to vedieť nadriadený..

autor
9. nov 2020

@anjelicek26 naozaj?

autor
9. nov 2020

@klip0 aj ja tak viem že všetci členovia do karantény

klip0
9. nov 2020

Na 10000000% je v karantene len muz, ked chces zavolaj na NCZI a tam ti to potvrdia. Ale ja osobne som bola v karantene niekolko krat a nikdy nie aj členovia domacnosti somnou

anjelicek26
9. nov 2020

Co naozaj? Muz nie je pozitivny, teda bol len teoreticky v kontakte, teda vy nie ste v izolacii. Je to tak nariadene od hlavneho hygienika. Ak chces ostat doma preventivne, je to tvoje vlastne rozhodnutie, ale ani karantennu PN ti v tejto situacii nevystavia.

klip0
9. nov 2020

A záleží odkial to vies? Niekto povedal? Niekde si pocula? Alebo odkial je tato info? Lebo ja to mam od hygieny, tak to proste je. Karantena len pre toho co bol s nakazenou osobou

autor
9. nov 2020

@klip0
@anjelicek26 ďakujem

hettinka
9. nov 2020

Ak má manžel nakazeneho kolegu, vyhodnocuje sa, či je “blízky kontakt”, a ak áno, musí sa prihlásiť na test. Zatiaľ je v karantene iba on. Az keby mal manžel pozitívny test, ste v karantene vy ako rodina.

majamat
9. nov 2020

mm bol v kontakte, musi byt v karantene,a le vy ostatní ste v kontakte s nim neboli. preto nie je dovood na karantenu. mm sa kludne ani nemusel nakazit.

autor
9. nov 2020

@majamat ahaa ja som myslela že to vsetci

bucko555
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ibrunova
9. nov 2020

muž do karantény, mal by sa objednať na testy, a potom podľa výsledku ty .

jasminet
9. nov 2020

u muza v praci 1 pozitivny, do karanteny s nim isla len osoba co s nim sedi v kancli a jeden kolega, co spolu na obed chodia ci kam.. ostatní pracuju, ziadna karantena

autor
9. nov 2020

@jasminet a ty si s ním tiež šla do karantény?a deti?

lloret
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jasminet
9. nov 2020

Ani manžel nešiel do karantény, takže vôbec deti a ja nie...

klip0
9. nov 2020

Inak ked nam tu neveris a chces najst aspon niekoho kto ti povie ze mas aj ty byt v karantene tak preco radsej nezavolas lekarke? Aj tak by ti ona musela vystavit pandemicku PN, ktoru ti ale zial nevystavi, lebo nemas na nu narok, ale aspon ti da info, ktorej uz snad uveris. Lepsie a rychlejsie ako toto. Ak chces velmi ostať s muzom doma môžeš si vziat dovolenku alebo neplatené voľno, pripadbe homeoffice, zalezi co ti umozni zamestmavatel a aky ma na to on nazor. Ak je chapavy a povies mu ze chces preventivne ostat doma, možno ti da pracu z domu ak to je mozne. Ale nikto ti karantenu nenariadi, tak to bolo na začiatku prvej vlny, teraz uz davno nie.

klip0
9. nov 2020

@lloret samozrejme ze to je mozne, pcr test je citlivy a vyjde pozitivne eate dost dlhu dobu, len ak nemas priznaky posledné 3 dni, uz niesi infekcna a mozes fungovat dalej. To ale ak test vyjde pozitivne plati az od toho dátumu, nie od zaciatku preventivnej karanteny

klip0
9. nov 2020

@lloret tj ako priklad... Napr od 1.11 si v karantene lebo kolegyňa ma covid. 10.11. napriek tomu, ze nemas priznaky vyjde pozitivny test. Od toho datunu ostavas 10 dni v karantene, cize do 20.11, ak sa pisledne tri dni cize medzi 17-20.11 neobjavi teolota, kasel alebo ine priznaky, karantena ti konci. Ak sa objavia, informujes obvodnu lekarku a ostavas dalej v izolacii. Pcr test zachyti aj male množstvo, napr aj mesiac po prekonani, ale uz davno nemusis byt infekcna, preto sa orientuje aj podka priznakov

lloret
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. nov 2020

@klip0 práveže nechcem ani za svet do karanteny