Coming out po 40ke

mata25
12. aug 2022

Je tu niekto kto si prešiel coming outom v neskoršom veku, keď už mal rodinu? Ja som si tým prešla v 40ke. Z obrovskej úľavy a eufórie som sa po pár mesiacoch dostala do reality, lebo muž, deti, blízky ľudia, kamaráti a celkovo nie veľmi priateľsky nastavená spoločnosť. Teraz už 2 roky všetko upratujem a riešim, aby to bolo čo najviac ok pre všetkých a hlavne pre mňa. Tie 2 roky ma neskutočne posunuli a otvorili mi nový spôsob myslenia, ku ktorému som mala síce sklony aj predtým, ale teraz to nadobudlo nový rozmer. Vidím, že ma to hodne posunulo aj pri výchove detí, hlavne čo sa týka pochopenia, spôsobu komunikácie a deti na to veľmi dobre reagujú, čo je skvelý bonus. 🙂

doriiis
12. aug 2022

O deti sa neboj...dnesna generacia berie taketo veci ako uplne normalnu sucast zivota.A ostatni...kto bude chciet,pochopi a akceptuje,kto nebude chciet tak nepochopi a neakceptuje.

mata25
autor
12. aug 2022

@doriiis už to vedia všetci, najviac mi to dala "vyžrať" moja mama, to bol skoro rok psychoteroru, posledný rok je to oveľa lepšie. Deti to neriešia nejak zúrivo.

doriiis
12. aug 2022

@mata25 ..ano no tak ber to tak ze tvoja mama ma okolo 60- 70 rokov predpokladam.Tej generacii bolo tlcene,ucene do hlavy ze je to nieco nechutne,nemoralne mozno az protipravne.Bolo sialene s akymi nazormi okolo seba vyrastali oni.Staci mi,ked pocujem mojho otca o tom rozpravat.Bude dobre,neboj....mama uvidi,ze si stastna a prestane to riesit

mata25
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mata25
autor
12. aug 2022

@doriiis problém je, že sa podľa jej slov bojí, že ublížime deťom, to je celé čo dokola omieľa a pritom deťom sa nič zlé nedeje. Jasne, že každý má to svoje prežité na základe toho reaguje, úplne tomu rozumiem a aj viem kto prečo zareagoval tak ako zareagoval. Takú psychoanalýzu jej viem spraviť, že až no. 😅 Ani neviem či sa dá povedať, že žijeme neštandardne keď to tak vezmem ako veľa ľudí žije v nefunkčných vzťahoch. Žijeme spolu s mužom ako spolubývajúci a rodičia našich detí, každý vo vlastnej izbe, každý máme iného partnera. Nikdy sme nemali nejaký ohnivý konflikt, aj sme sa rozišli v pokoji a po normálnom rozhovore. Len rozmýšľam, že dokedy to takto môže fungovať. Snažím sa nejak zúrivo neriešiť budúcnosť, proste to nechávam plynúť ako to ide a riešim keď niečo vyskočí. Teraz prechádzam do fázy pokoja po docela besnom období emocionálnych výkyvov. Tak si to chcem užiť než sa zasa niečo vysomári.

doriiis
12. aug 2022

@mata25 ...vidim,ze deti su uz vacsie.Doriesit byvanie,nech to po case nie je nepohodlne a trapne pre vsetkych a zariadit si kazdy svoje vlastne stastie.Co ine?Kym budete s ex muzom vychadzat ako dvaja rozumny rodicia,deti budu v pohode.