Ahojte. Čo zvyknete robívať keď ste doma? Poviem vám moju situáciu. Mam 21 rokov a prestala som pracovať kvôli zdravotnému stavu. Presťahovali sme sa s priatelom na dom, ale já som skoro celý život žila v byte. A určite nebudem jediná kto je toho názoru že ľudia z bytu su nastavený trocha inak ako ľudia čo žijú v dome.
No problém je že já neviem čo mám robiť. Samozrejme poupratovať, variť a tak to je samozrejmé. Ale nezabere to predsa celý deň. Keď sa dá a je pekno aj pokosím a spravím si pred zahrádku. Bohužial nemám nijaké koníčky, len ľúbím čítať. A vlastne vobec neviem ako by som si mala nejaké koníčky nájsť, já netuším čo ma baví...ako malá som chcela robiť skoro všetko len mi to rodičia nikdy nedovolili a teraz je podla mňa už na také veci pozde - myslím tým napríklad - tanec, Tímové športy a tak..
A kedže sme sa presťahovali inam než som já bývala tak nemám ani kamárátky s ktorými by som trávila čas, alebo niečo podnikla s nimi.
Som z toho trocha zúfalá. Lebo celý deň nerobím nič
Iné než že upracem, uvarím a čítám si dokiaľ priateľ nepríde z roboty, čo je väčšinou k večeru až.
Co robím doma? Keď nie som v práci som doma s deťmi tam je program jasný. Keď sú deti v škole upratujem alebo sa učím (prijímačky)
Neskoro na veci, ktore ta bavia? Neeexistuje, teraz je ten spravny cas, najdi prvy kurz tanca a ide sa, bavi ta citanie, uz by som mala preukaz v kniznici
Vďaka rob čo chceš a zvládaš.
Jezisi ako mozes tak mrhat volnym casom😀😀 vsak aj citanie je konicek🙂 a ako zistis co ta bavi? Musis skusat🙂
A co by som robila kebyze mam tolko volneho casu (boze ako ti zavidim)? Citala, ucila sa a skusala nove recepty na jedla, cvicila, malovala a v tom by som si chcela rozbehnut biznis, chodila na turu, vzdelavala sa. To su take prve veci, co mi napadli
21 a pozde ? (inak povie sa neskoro). Akoze neskoro prosim ta ved si na zaciatku zivota. Existuju kurzy pre dospelych zaciatocnikov. Pozri v tvojom okoli. Nemusi to byt prave tanec ale mozno nejake skupinove cvicenie ako napr. zumba. Ked chces citat, tak citaj, sprav si jazykovy kurz online alebo sa na nejaky prihlas. Aspon budes mat socializaciu. Dokonci si skolu, sprav si nejaky iny kurz (hocijaky). Vyskusaj malovanie podla cisel, skus pohladat nieco ako by si si mohla privyrobit z domu. Sprav si zdravotnicky kurz a zbehni na miestny urad. Mozno tam hladaju niekoho mladeho na domacu vypomoc dochodcom. V 21 si mozes dorobit maturitu ak nemas alebo zacni chodit na vysoku skolu, existuje toooolko moznosti.
Môžeš háčkovať, štrikovať, vyšívať, šiť, maľovať, skladať puzzle, pozerať seriály, pestovať kvety, piecť, skúšať nové recepty, učiť sa cudzí jazyk, robiť si rôzne online kurzy...
Tak skús vybehnúť do mesta a užiť si ten čas so sebou sama a pozisťuj čo ťa zaujíma a vyskúšaj tie činnosti 🤷🏻♀️
Na nové koníčky nie je nikdy neskoro, treba skúšat čo by ťa bavilo
Neskoro?ísť na kurz jogy, kresliť mandalu, niečo vyrábať vence, machove obrazy dnes je toľko možností, že nevieš čo skôr.Chodit cvičiť sama, skupinové športy, ucit sa piecť nové moderné veci, niečo sit, čítaj, uč sa nový jazyk, pozeraj seriály v cudzom jazyku, keď máš záhradu pozrieť sa ako si spravíš skalku, vysadiť záhony, spraviť vtáčiu búdku🙂)a hlavne si nájdi jednu kamarátku s ktorou občas vybehnes von, športovať...
@deborahzelenkava Ahoj. Už nie.
Ďakujem všetkým za vaše rady.
Neskoro sa zacat venovat konickom v 21 rokoch? 😮 mnohi chodia na kurzy jogy, tancov atd, zacnu cvicit, bicyklovat, behat v 40tke/50tke, ked deti vyletia z domu a maju konecne cas. Ty mas casu habadej, nepracujes a je to pre teba neskoro?
no vies, v podstate zijes zivot dochodcu v 20tke... cize si predstav ze mas 20 a mas pracu, co by si doma robila? a rob to iste.. sporty ako tanec a neviem co velmi nie su aktivity zamestnanych zien... ale mozes sa vzdelavat, turistika, rozne sporty = podla zdravotneho stavu, najdes si kopu veci. hobby.. musis si najst a skusat, ci si zrucna a budes nieco vyrabat, alebo budes napr. pestovat zeleninu. To ze si doma, mozes vyuzit aby ti bolo lepsie, lieit sa, cvicit a ucit sa = vsetko co ta ako tak zaujima a zislo by sa ti.
A ked aj tak sa budes nudit, mozes si najst brigadu, mozes pomoct niekomu, susedom a tak.. :DDD charita, utulky... :D
Dala si výpoveď kvôli zdravotnému stavu, tak sa lieč, choď na rehabilitácie, na liečenie, aby si mohla pracovať, nie s kamarátkami tancovať, či behať 🤔 choď si predsa len popozerať na profesiu ci by sa nenašla práca aj pre teba, nebudeš sa nudiť a priateľ ťa nebude musieť živiť.
Ps: píšem k vodnému príspevku, nečítam komentáre.
A nemôžeš nejakú platenú prácu vykonávať z domu? ak nemáš na to vzdelanie sprav si kurzy, alebo niečo, by ma šľahlo len tak sedieť doma 🙂 bývame v dome, máme jedno dieťa (zatiaľ), ale zas ja sa nudiť ani nestíham.
A čo tak ist študovat, veď maš len 21 rokov.
No, pises, ako keby si bola dochodkyna. Mas 21 rokov, si mladucka, mozes zacat s cim len chces. A idealne by bolo, keby si sa zamerala aj na vzdelanie, lebo snad nechces byt cely zivot zavisla na tom, co zarobi Tvoj partner.
Čóóó ved si v najlepšom veku aby si skúšala nové veci. Keď nevieš čo ťa baví, skúšaj.
Tak si urobte dieta a hneď budeš mať činnosti až-az
zdravotny stav ti nedovoluje vobec pracovat? napr z domu aspon daco, aby si si vyplnila cas?
z coho zijes? mas ID?
@dskjhfdlkdjhl Tak ono sa hovorí to ťažko, ale má zdravotné problémy a tie sú niekedy veľký problém. Sám viem, čo to obnáša, ale už pohoda. Dostal som sa z tej etapy, ale u mňa mohla za to choroba.
Autorke:
Ahoj, tak ja mám schizofréniu a tak trávim čas prevažne doma. Snažím sa prevziať zodpovednosť za svoje činy a niekedy sa mi darí to inokedy nie. Len ja sa snažím byť trochu akčnejší a robiť všetko, čo ma baví. Mňa bavia šachy, športy (loptové hry), pingpong... Tiež rád si čítam rôzne vecí, počúvam hudbu, získavam informácie na internete. Chodím veľa vonku na prechádzky. Chcel by som sa aj trochu vzdelávať, ale neviem ako pôjde to pri mojej chorobe... Tiež cvičím doma ľahšie cviky s vlastnou váhou aspoň 20-30 minút... Tiež dobrá je aj socializácia napr. dnes je hokejová extraliga v mojom meste a ja idem na ňu s jedným dobrým kamarátom...
alebo straz deti kamaratkam u teba 🙂
ked budu potrebovat a este si privyrobis
@kim2028 nepisala ake ma Zdravotne problemy.
niekoho boli chbrat cely zivot a aj napriek tomu maka, poznam ludi s remisiou rakoviny a makaju tiez, aj fyzicky.
mentalne chori pracuju, aj ked na polovicnom
pisem o ludoch nad 40-50 rokov, toto dievca ma 21.
ale ako pisem, nenapisala konkretne. to sa tazko radi.
@bublinka1426 Tak logicky keď je doma, tak musí byť to niečo asi vážnejšie. Normálny človek nie je rád doma a chce sa cítiť užitočný. Ja nemôžem pracovať, lebo by som bol viac v nemocnici ako doma. Snažím sa už dlhší čas písať šachové články. Mám z toho videá, tak za 6000 KČ a som s tým spokojný... Od peňazí mám rodičov a ID... Máme dohodu, že keď budem míňať málo a mne stačí 40 eur (z toho 20 eur ide na futbaly do haly), tak prižmúria očí. Nechajú tak...
Neviem ale v 21 byť doma kvôli zdravotným problémom, keď si doma - ,,pokosi", urobí okolo zahradky",... ? Psychické problémy? S tými človek nemôže pracovať? Nerobí psychike ešte horšie ak sa človek cíti nepotrebný?
Nechcem súdiť ale je to zvláštne
Dievča, aspoň studuj! Vzdelávaj sa. Urob si nejaký kurz.
Mňa by takýto život zabil.
Prečo ste išli na dedinu keď očividne nie si spokojná?
@kim2028 by si sa cudoval kolkym mladym sa nechce robit, ( jasne ze to nemusi byt autorkin pripad ved ju nepozname..) ...inac ver ze logika neexistuje 🙂 minimalne to ma naucil MK, ze kolko ludi je daromnych na pracu.
ale ty si tiez asi mladsi rocnik ze? ja som stara kofa :D tak preto sa pytam a nechcem ta samozrejme urazit.
ani z domu daco nemozes?
je inac super ze mas konicky a snazis sa normalne fungovat, urcite to s tvojou diagnozou nie je jednoduche. :/
ja ked som bola zdravotne zle a par mesiacov doma, mna islo hodit, mna to doma ubijalo napriklad.
z coho zijes ?