Ocino ma chronicku lymfaticku leukemiu po 1 chemoterapii, zacal sa velmi zle citit s velkymi bolestami v bruchu. Vcera bol na celkovom sono a vratil sa v hroznom stave, nechcel nam nic povedat. Podarilo sa mi dostat k tym vysledkom "mnohopocetne uzliny v dutine brusne vo velkosti 5 cm na zaklade toho zvacseny pankreas a slezina". Chcela by som vediet ci je to mozne chirurgicky odstranit, aka je tam prognoza. On sa uz luci so svetom, tazko to znasa a my s nim. Ak mate prosim skusenosti poprosim laicky vysvetlit. Co je to vlastne lymfaticka uzlina nieco ako nador alebo cysta? Tlaci to na organy a sposobuje bolesti? ☹
Tu som čítala o chronickej leukémii:
http://www.cas.sk/clanok/181001/nadej-pre-pacie...
Ahoj Annie, síce ti velmi nepomôžem zodpovedať tvoje otázky, ale napadlo ma, či náhodou nemajú tvoje detičky odloženú pupočníkovu krv, ak je to jedna z možnosti liečby, nádej na uzdravenie, stojí za to spomenúť to. Síce neviem aká je pravdepodobnosť že by sadla, ale predsa mainka najdej tu je, ba dokonca neviem, či sa da pupočníková krv použiť len jednorazovo alebo viacnásobne, ale my máme uskladnenú pre potreby do 150kg váhy dieťaťa, čo očividne Adelka nebude mať nikdy, tak ma napadlo, že možno by sa to dalo.
Skus si obvolať ceptru alebo ine spoločnosti, teda ak krvičku máte.
prajem hlavne veľa síl, teba a hlavne tatinovi, držte sa prajem skore uzdravenie.
Ešte ma napadlo, leukemické ochorenia maju pomalší priebeh u starších ludí, čo je vo vyšom prípade výhoda pri liečbe, oproti mlademu organizmu, kde sa poškodené bunky šíria velmi rýchlo, držim palce.
Annie hlavne treba ocina presvedcit, ze treba drzat hlavu hore. Viem, ze je to strasne tazke, mojej maminke pred 7 rokmi diagnostikovali non-hodgkinov lymfom, medzitym sa jej vratil, zase sa dala do poriadku a teraz mozno zase zacina strasit (ja ticho dufam, ze nie), ale vsetko sa da prekonat, len je to velmi tazke... nevzdavajte to, psychika je zaklad, aj jeho, aj Vasa...
nieco o lymfatickych uzlinach
http://www.lymfom.sk/?id=42
odstranenim uzlin by sa vela neporiesilo....