Čo znamená, keď je vstup voľný do 3 rokov?

19. máj 2023

Hlupa otazka, ale skusim. Vstup volny do 3 rokov znamena, 3 roky alebo 3 roky 364 dni? Dakujem. Podla mna do 3 rokov, ale snazia sa ma presvedcit o opaku, tak som uz aj ja v pomykove.

petamich
19. máj 2023

2 roky a 364 dni 🙂 do dovrsenia troch rokov je to vzdy v zasade

autor
19. máj 2023

@petamich to si myslim aj ja, ide o listky na koncert a niekto mi tvrdi, ze ak je vstup do 3 rokov zdarma tak je to akoby cele trvanie tych 3 rokov do dovrsenia 4.

petamich
19. máj 2023

do dovrsenia styri, zijem uz stvrty rok svojho zivota, takze logicky ak je to do troch, tak do troch rokov zivota, nie 3.25 ani 3.5

kkovacovak
19. máj 2023

Ono je to otázne ako to kto myslí a asi by som sa spýtala na konkrétnom mieste. Napr pri dovolenke som sa stretla s tým že 3 roky znamená že ak už má 3 tak zľava neplatí takže platí do dovŕšenia troch rokov. Ale stretla som sa aj s tým že 3 sú skrátka 3 až kým nemá 4 🤷‍♀️

petamich
19. máj 2023

uz len priklad ak je zakaz predaja tabakovych vyrobkov do 18 rokov = ze ich nepredaju ani 19 rocnemu, resp. 18 a 345 dni? no nie, predaju ich (teda mali by) akonahle uvidia, ze som podla dokladu dovrsila 18 rokov

zuzanka.zuzu
19. máj 2023

závisí ako veľmi striktní budú chcieť byť 😀 ja by som riskla 😀 (ak to nie sú letenky napríklad, kvôli vstupenkám na koncert by som sa iste nešla pretrhnúť od kúpy 😀 )

petamich
19. máj 2023

@zuzanka.zuzu no neviem, ci by som riskovala, ze mi otocia dieta z koncertu vypredaneho Mira Jarosa alebo Fiha Tralala (priklad) 😂 ak by sme sli do aquaparku a vedela by som listok dokupit, lebo ach jaj nepochopili sme, okej ale inak by som si to asi radsej overila alebo kupila 😵‍💫

zuzanka.zuzu
19. máj 2023

@petamich keby si chodila na jaroša alebo fíhu tak by si vedela, že na tieto detské treba vstupenku KAŽDÉMU bez ohľadu na vek (chvalabohu za to, aspoň tam nie sú bábätká 🙏) čiže toto som hneď vylúčila. podľa mňa to je nejaký dospelácky koncert, alebo detské divadielko alebo proste niečo také kde nemajú kapacitu a asi ani záujem kontrolovať a počítať vek každému miničloveku 😉

petamich
19. máj 2023

@zuzanka.zuzu pravda este tam nechodime 🤪 moje dieta vie aktualne udrzat pozornost asi tak dlho ako rybka Dory, to co si pamata, tak by som nerada inym pokazila zazitok (ale tak teraz uz viem!)

prasiatko30
19. máj 2023

Zalezi ako to berie organizator. V muzeach a pod vela krat nechaju vstupit so zlacnenym vstupnym deti ktore uz dovrsili 3 roky/maju 3 roky ale este nie 4

zuzanka.zuzu
19. máj 2023

@petamich ono tie koncerty sú prispôsobené od cca 2r ale už som tam videla aj menšie. 2,5r udrží pozornosť cca 45 min. a koncerty sú na 1h čiže v pohode 😉 ďalšia vec, že ozaj netreba držať pozornosť celý čas, to nie je film, kludne napr.20min a potom ho nechaj pobehať/potancovať, napite sa čajíka (my tam nejeme a mne to aj vadí, ale už som tam videla aj keksíky) a pokračujte v predstavení 😉 ale fakt ti odporúčam, my sme boli už na tej "top 5ke", plánujeme aj mici a mňau a dúhalku, to sú menej známe ale som zvedavá, možno prekvapia

petamich
19. máj 2023

@zuzanka.zuzu no musime teda skusit v dohladnej dobe 🙂 aktualne je celkom fascinovany hudbou ale teda asi kazdych 30 sek. chce prepnut a to by sa asi tomu Jarosovi, Fihe, Spievanke a pod. nepacilo ale pravda je, ze taky koncert by bol asi uplne iny zazitok, tak mozno len skusit a uvidime

ivka225
20. máj 2023

Autori takychto oznamov casto ani sami nevedia, ako to vlastne myslia. Davnejsie som v Tescu pocula oznam, ze na cosi je zlava minus 10 percent. Pytala som sa na informaciach, aky je rozdiel medzi zlavou 10 percent a zlavou minus 10 percent, ale nevedeli.

lilope
20. máj 2023

Nakresli im os, vyznač 3 a 4 roky a ukáž im čo je to do 3. Keď máš termín do 20.05. tak to neznamená, že deň 21. 05. do 00:00 hod. je ešte v termíne, rovnako keď máš prísť niekde do tretej, tak nemôžeš byť na čas keď prídeš po 15tej a to isté platí aj pri počítaní rokov. Podľa mňa do troch rokov je od 0 do 3 vrátane dňa narodenín. Potom to je už nad 3 roky.