Dobrý deň, viete mi pomôcť čo znamená EDTK alebo LOOP exízia? Niekto, kto má skúsenosti, čo odporúčate? Pridávam foto (ospravedlňujem sa za nekvalitnú foto). Ďakujem za pomoc
@drake122 ďakujem za pomoc, no neviem načo zas okolo zbytočné slová, skade môžte vedieť akú ochotu mal lekár, skade môžte vedieť, či sa vôbec jedná o mňa? Rozum ešte na toľko mám, že by som písala anonymne samozrejme, lebo by mi to bolo trápne. Ste veľmi múdra, vzdelaná a hlavne musíte byť veľmi milá pani alebo pán neviem 🙂
No to sa mi páči... nakoniec je ešte na vine lekár, lebo "nemal ochotu", "nič nám nepovedal". 🙄
@denyskalili Napíšem Ti to po lopate. Tvoj gynekológ pozrel do šušky a vidí, že máš ektropium krčka. No to by ani neriešil, ale furt máš nejaký výtok/špinenie/fluor. Tak, keďže po čase z tých výtokov určite bude Tvoj drahý grimasovať, alebo teda aj gynekológ a dokonca Ty sama budete grimasovať, tak Ťa posiela na malý zákrok, kde to ektrópium vypália. To sa ťažkým slovom povie elektrokauterizácia. A prístroj, ktorý toto vie robiť sa volá v skratke EDTK. Ale dokonca na to sú viaceré metodiky, ktoré majú rôzne komplikované názvy, ale docielia to isté, ako napr. "loop excision" a podobne. A poučenie z toho celého je, že namiesto toho, aby si sa po vyšetrení rovno spýtala toho gynekológa, že o čo ide, Ty si sa rozhodla radšej to napísať sem, aby celý modrý koník vedel, že máš tam dole nepríjemnosti...