Prosím vás, čo presne obnáša núdzový stav v zariadeniach sociálnych služieb, DD? Vďakaaaa
Žiadne navstevy a dezinfikovat to budu pravidelne merat teploty seniorom
@majusikk Ano, som čítala, ale nič viac? To je všetko? To bolo aj doteraz.
@janinka007 Vďaka, len či to niekde nie je podrobnejšie rozpísané. Lebo toto je samozrejmé.
Tak neviem ci to nebude ako v zdravotnictve...ze ziaden strak a mozu ta zavolat a nebudes moct odmietnut sluzbu...(tot len moj nazor)
@amelia000 A nevieš kde to môžem zistiť?
No skusila by som napisat mail na urad, pripadne pozriet ci to nebude v zakone ze co zahrna nudzovy stav.
Včera v tv vraveli, že chcú presadiť to, aby mohli povolať personal z OCR do prace, ale zatiaľ to nie je v platnosti.
Myslím, že Ťa môžu poslať kde budú potrebovať aj na druhý koniec republiky
@eliska13 vo vojne v záujme väčšiny nemôže nadriadených zaujímať kto bude s deťmi,majú iných príbuzných,ak rodičia sú potrební pre krajinu,....samozrejme očr sa bude rušiť aj PN sa budú prešetrovať a ukončovať,ak bude treba...ak si niekto myslí,že sa na očr či PN zašije doma a všetko prečká pri peci,tak sa mýli....
Musia častejšie dezinfikovať priestory, kontrolovať pacientom teploty a podobne, nesmú tam chodiť návštevy
@miriam11 Zachytila som, ze niekde (neviem ci v Kosiciach ci kde) sa na fakulte ponukli medici, ze personalu, ktory musi pracovat postrazia deti. Neviem ci to aj zrealizovali a ak ano, tak akym sposobom aby boli chranene aj deti, aj ti medici, v akych priestoroch a pod.
Ak je ale vyhlaseny nudzovy stav, tak je stav ako vo vojne. Vtedy sa nehladi na jednotlivca, ze ci ma kde dat dieta, ale na vyssie zaujmy - zivoty a zdravie obyvatelov.
Ak by k tomu prislo, tak existuju riesenia - nie prijemne, nie pohodlne, ale existuju - napriklad umiestnenie deti v zariadeniach na styl skola v prirode, kde sa o nich povereni pracovnici postaraju na cas, kym budu rodicia vykonavat nevyhnutne zdravotne a zachranarske prace.
Nudzovy stav si vyzaduje nuzdove riesenia.
a samozrejme za neuposluchnutie pokynov budú potom aj sankcie vrátane basy natvrdo.....
@janinah ktovie k akým príbuzným, keď k starým chorým rodičom sa nedá. Nie každý má príbuzných.
Niekde to spravili tak, že štát platí opatrovateľky neviem v ktorej krajine
Ešte k tomu bude vydané usmernenie, ktoré vydá hlavný hygienik SR, ale v podstate žiadne návštevy, a treba upraviť hygienické opatrenia vo vnútri zariadení.. To je strašné veľa vecí, ale napríklad do toho spadá aj pranie prádla, osobná hygiena a pohyb pracovníkov v zariadení a ich epidemiológie opatrenia
@janka54321 Ďakujem.
my v zariadení už máme ozaj prísne pravidlá, lebo keďže klienti sa už nepohybujú mimo ZSS, nakaziť ich môžme iba my a to bude masaker potom🙄
takže naozaj od dezinfekcie až po dodržiavania vzdialenosti pri stolovaní to je prísne, našťastie....je dosť kolegýň na OČR a PN, ale teda kvôli príbuzným, nie žeby boli choré...ale fungujeme zatiaľ v pohode
neviem, že reálne ak sa tu potvrdí niekto nakazený, môžme potom odísť preč, ak máme kde? mimo rodinu samozrejme....lebo je tu aj názor, že nebudeme 2 týždne môcť odísť, tak si kolegyne nosia do práce spodné prádlo😎
@lucysl Toto ma zaujíma, že ak sa v takom zariadení potvrdí prípad nákazy, tak čo potom s personálom? Či bude tam musieť ostať zavretý alebo ako.
Dnes bolo na Markíze podpísaný podobný prípad. Zamestnanec by mal ísť domov do karantény.
https://www.aktuality.sk/clanok/776089/koronavi...