Prosím vás vaše rady. Ocot kypriaci prášok soľ a pod nezaberá. Nechcem nič drastické ale chcem mať od nich pokoj rozliezli sa úplne všade 😧 už lezú aj cez nábytok.
Áno domčeky môžem aj ja odporučiť 😉
aj my ich mame
Postriekala som savom a uz sa nevratili. Tiez som nechcela nic drasticke,no nic nepomahalo.
vraj nemaju radi skoricu... skus posypat, ak mas (vysledok negarantujem)
@bmuller nefunguje, chodia vedľa škorice 🙈
Nastruhana krieda pomôže, teda keď ju nasypes tam, z kade vyliezaju, cez kriedou proste neprejdu.
ahoj, nechceš síce nič drastické, ale keby si si to rozmyslela, ja môžem odporučiť toto: https://www.lacnepostreky.sk/pripravky.proti.li... my to s mužom voláme mravčí holokaust, v bytovke sme mali dlhoročné problémy s mravcami, nikto to tu neriešil, domčeky, kriedy, gély proti mravcom.. nič nepomohlo, vrazili sme do toho 300 eur. až potom muž kúpil túto priemyselnú dymovnicu (treba ale zbaliť potraviny a zobrať ich preč, zvieratá zobrať, potom poumývať riady, zubné kefky, ideálne aj prezliecť periny) a vždy máme celé leto pokoj. jeden deň pustíme holokaust, odídeme na tri hodiny, prídeme, vyvetráme do kríža celý byt a mravce sa nevrátia. ako tak rozmýšľam, už dva roky máme pokoj
@simonka1304 aha 😅... no ja to tak sporadicky niekedy skoricu nasypem, ked vidim mravce, a mravce tak sporadicky chodia a miznu, ze naozaj neviem, ci ta skorica ma alebo nema ucinky 🙈
@tanuuulka a co potom z gaučom a tak.. Deky operiem, riady umyjem... 🤔Mame 1.5rocneho syna a dosť sa obávam ci by to neuškodilo.. Tiež mame Dlhoročný problém s mravcami nemožno sa ich zbaviť ničím 🤷♀️ už sú dosť otravné
@adrianapupava myslím, že gauč atď nie je problém, ono celkovo sa neotráviš, len proste veci, čo sa primárne dostávajú do kontaktu s ústami, máš umyť/zobrať. podľa mňa úplne stačí potom poriadne upratať a teda periny vymeniť. prípadne hoď periny do vreca a daj na balkón, to isté sprav aj s potravinami, prípadne aj s riadmi, pusti dymovnicu, po 2 - 3 h vyvetraj (hneď do kríža poriadne, ten vzduch je veľmi štipľavý potom, to hneď k oknu utekaj a až pri otvorenom sa skús nadýchnuť), umy kuchynský stôl a vybavené.. tam je myslím aj na obale napísané, že človek sa neotrávi, ale teda zbytočne do seba pchať chémiu netreba.
@tanuuulka ďakujem 😊
nam jedine pomohol deratizator. kupovane domceky z drogerii nepomohli. tie jeho zabrali rychlo. plus som este kriedovala vsetky vstupy kadial chodili dnu
@sunny8 nám nepomohli ani domčeky.... Mali sme ich po celom dome, vychádzali zo všade, ešte aj zo stropu (drevené trámy) bol to horor.
Jedine čo aspoň trochu pomohlo bolo postriekanie s prípravkom z obchodu všetky škáry kade chodili dnu a potom prelepenie tých škár s hrubou páskou. To ako jediné ako tak pomohlo.
Treba prísť na to, kade vchádzajú... U nás domčeky obišli. Vyhodené peniaze. Potom pomohol biolit tam z kade vychádzajú a škáry som utesnila 🤦♀️ ale o rok znovu... mne vyliezaLi z takých miest, že som nechápala 😂 prestali ma bio eko spôsoby baviť, keď som niekolkykrat musela riadiť kuchyňu a kopu veci vyhodila... Vonku okolo chodníkov mali mravenisko (keď sme zahradnicili, som na to prišla...) tak som im Nasypala prášok proti mravcov na strategické miesta (pod obrubník, pod kamene a tak... Nemohla som kvôli psovi inde), oni si ho odvlecu do mraveniska... Už druhý rok nemám doma nič ☺️