Čo zaberie na mravce v dome?

sunny8
13. máj 2020

Prosím vás vaše rady. Ocot kypriaci prášok soľ a pod nezaberá. Nechcem nič drastické ale chcem mať od nich pokoj rozliezli sa úplne všade 😧 už lezú aj cez nábytok.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kittyna5
13. máj 2020

Áno domčeky môžem aj ja odporučiť 😉

sunny8
autor
13. máj 2020

@viestta tak to jediné zoženiem až zajtra. Teraz sa ich tu nahromadilo vela tak skúšam či niekto má nejake rýchle riešenie

katkalubkova
13. máj 2020

aj my ich mame

marca12
13. máj 2020

Postriekala som savom a uz sa nevratili. Tiez som nechcela nic drasticke,no nic nepomahalo.

bmuller
13. máj 2020

vraj nemaju radi skoricu... skus posypat, ak mas (vysledok negarantujem)

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kp7333
13. máj 2020

@sunny8 aj nam sa osvedcili domceky Raid. a ani kriedu nemaju mravce radi, staci nakreslit ciaru na zem a uz sa otacaju.

simonka1304
13. máj 2020

@bmuller nefunguje, chodia vedľa škorice 🙈

daisylucky
13. máj 2020

Nastruhana krieda pomôže, teda keď ju nasypes tam, z kade vyliezaju, cez kriedou proste neprejdu.

tanuuulka
13. máj 2020

ahoj, nechceš síce nič drastické, ale keby si si to rozmyslela, ja môžem odporučiť toto: https://www.lacnepostreky.sk/pripravky.proti.li... my to s mužom voláme mravčí holokaust, v bytovke sme mali dlhoročné problémy s mravcami, nikto to tu neriešil, domčeky, kriedy, gély proti mravcom.. nič nepomohlo, vrazili sme do toho 300 eur. až potom muž kúpil túto priemyselnú dymovnicu (treba ale zbaliť potraviny a zobrať ich preč, zvieratá zobrať, potom poumývať riady, zubné kefky, ideálne aj prezliecť periny) a vždy máme celé leto pokoj. jeden deň pustíme holokaust, odídeme na tri hodiny, prídeme, vyvetráme do kríža celý byt a mravce sa nevrátia. ako tak rozmýšľam, už dva roky máme pokoj

bmuller
13. máj 2020

@simonka1304 aha 😅... no ja to tak sporadicky niekedy skoricu nasypem, ked vidim mravce, a mravce tak sporadicky chodia a miznu, ze naozaj neviem, ci ta skorica ma alebo nema ucinky 🙈

adrianapupava
13. máj 2020

@tanuuulka a co potom z gaučom a tak.. Deky operiem, riady umyjem... 🤔Mame 1.5rocneho syna a dosť sa obávam ci by to neuškodilo.. Tiež mame Dlhoročný problém s mravcami nemožno sa ich zbaviť ničím 🤷‍♀️ už sú dosť otravné

tanuuulka
13. máj 2020

@adrianapupava myslím, že gauč atď nie je problém, ono celkovo sa neotráviš, len proste veci, čo sa primárne dostávajú do kontaktu s ústami, máš umyť/zobrať. podľa mňa úplne stačí potom poriadne upratať a teda periny vymeniť. prípadne hoď periny do vreca a daj na balkón, to isté sprav aj s potravinami, prípadne aj s riadmi, pusti dymovnicu, po 2 - 3 h vyvetraj (hneď do kríža poriadne, ten vzduch je veľmi štipľavý potom, to hneď k oknu utekaj a až pri otvorenom sa skús nadýchnuť), umy kuchynský stôl a vybavené.. tam je myslím aj na obale napísané, že človek sa neotrávi, ale teda zbytočne do seba pchať chémiu netreba.

adrianapupava
13. máj 2020

@tanuuulka ďakujem 😊

dzina007
13. máj 2020

nam jedine pomohol deratizator. kupovane domceky z drogerii nepomohli. tie jeho zabrali rychlo. plus som este kriedovala vsetky vstupy kadial chodili dnu

emuska72
14. máj 2020

@sunny8 nám nepomohli ani domčeky.... Mali sme ich po celom dome, vychádzali zo všade, ešte aj zo stropu (drevené trámy) bol to horor.
Jedine čo aspoň trochu pomohlo bolo postriekanie s prípravkom z obchodu všetky škáry kade chodili dnu a potom prelepenie tých škár s hrubou páskou. To ako jediné ako tak pomohlo.

simca06022011
14. máj 2020

Treba prísť na to, kade vchádzajú... U nás domčeky obišli. Vyhodené peniaze. Potom pomohol biolit tam z kade vychádzajú a škáry som utesnila 🤦‍♀️ ale o rok znovu... mne vyliezaLi z takých miest, že som nechápala 😂 prestali ma bio eko spôsoby baviť, keď som niekolkykrat musela riadiť kuchyňu a kopu veci vyhodila... Vonku okolo chodníkov mali mravenisko (keď sme zahradnicili, som na to prišla...) tak som im Nasypala prášok proti mravcov na strategické miesta (pod obrubník, pod kamene a tak... Nemohla som kvôli psovi inde), oni si ho odvlecu do mraveniska... Už druhý rok nemám doma nič ☺️

kocere
Odpoveď bola odstránená
Zobraz