Ahojte. Mám mobil so 16 GB pamäťou a ukazuje mi, že mám kriticky málo miesta. Už na mi nedá stiahnuť ani žiadna aplikácia, aj fotky som vymazala. Nemám toho veľa v mobile a väčšinou ich mám na SD karte. Žiadne videá ani filmy nemám. Vedeli by ste mi poradiť, čo mi zaberá skoro celú pamäť? Ďakujem za každú radu 😊
Zmazať tie priebežné súbory. daj si správa telefónu a tam vymaž dočasné súbory. Prípadne ja mám aj také že stiahnuté súbory a tam sa ukladá kadečo.
chod do nastaveni do udrzby telefonu a tam niekde by mala byt info ca zabera kolk pamata.
Napriklad strasne vela zabera FB. Vie zaberat aj 1GB casom
Operacna pamat a hdd su dve rozdielne veci. Autor ma zrejme problemy s uloznym priestorom.
Je celkom mozne, ze s tymto " problemom" nic neurobis pretoze toto byva celkom zasadny problem pri telefonoch s malym uloznym priestorom. 16GB je v dnesnej dobe zalostne malo.
Tvoj telefon si pravidelne robi aktualizacie softwaru. Operacny system ktory si mal pri kupe telefonu uz nie je ten isty pretoze s kontinualnymi aktualizaciami rastie aj objem dat operacneho systemu.
Raz pride den ked ti operacny system bude zaberat skoru celu pamat tvojho telefonu. Uz 32GB zacina byt malo v dnesnej dobe hoci s tymi telefonmi vie clovek este stale relativne v pohode fungovat.
@hopsadobrandejsa tak tak, na tie aktualizacie treba mysliet. Preto som isla na istotu a kupila telefon s 256 GB pamate
@dadika111 tento screen vela toho nepovie, nemas tam niekde len ciste udaj, kolko zabera OS?
Tak vám veľmi pekne ďakujem. A vedeli bt ste mi poradiť nejaký dobrý telefon s dobroy pamäťou a foťákom? 😊
@dadika111 aky mas cenovy strop?
@tyrkysova_kobyla to este neviem.
@dadika111 no tak to je potom tazko radit 😀 mozem ti poradit moj, co stal cez 600 €, len ci to bude relevantne 😀
@tyrkysova_kobyla mozno nejakych 300 eur by som dala. A ty mas aky?
@dadika111 mam Xiaomi Mi Note 10 Pro. Do 300 sa da najst tiez v pohode mobil, napriklad: https://mobilne-telefony.heureka.sk/xiaomi-redm...
Ak mas obmedzeny budget, kup si telefon na splatky alebo ak ti mozem poradit, vezmi si telefon ktory je natrhu aspon 2-3 roky.
Za novinku vzdy zaplatis viac a napr pri iphonoch nie je velmi zasadny rozdiel vo vykone. Iphone 7 ci 8 kupis aj do 400 eur a co sa tyka vykonu tak to ti bude uplne postacovat.
Novinka za 1000 eur je ti realne na nic. Kupovat novinku ma zmysel ak:
- potrebujes sa ukazat, ze na to mas ( nudza ukazovat sa pred druhymi )
- si technologicky manik ( toto ma zmysel pre ludi ktori su co sa tyka techniky ako na vlastnom piesocku )
Ak potrebujes telefon vacsinou len na zakladne ukony ( telefonovanie, internet, decentny fotak, social media atd. ) iphone 7 ci 8 ti bude uplne bohate stacit s 64GB pamati.