Čo vy a kamarátstvo?

jersey87
17. aug 2018

Chcem sa opytat, ako to mat vy u seba zariadene s kamaratstvom. Idete do kamaratskeho vztahu naplno, t.j. ste uprimne, poviete viac menej dotycnej kamaratke vsetko? Alebo mate kvantum kamaratok, s ktorymi sa porozpravate na ulici, pozistujete, co sa deje v okoli, ale uprimnost tomu chyba? Ja som typ 1. Proste ak sa uz s niekym bavim, tak uprimne a nedokazala by som mat kamosku, na ktoru sa usmievam a za jej chrbtom potom o nej rozpravam, co vsetko mi povedala a "smejem" sa, aka je blba, kde byva a co to ma preboha za muza. Ja chcem v kamaratstve verit druhej strane a neznasam opak. Lenze stavat len na kvalite v tejto dobe sa neda. Nie, ziadna z mojich kamaratok ma nepoohovarala, alebo zatial o tom neviem. Zamyslam sa len preto, ze v tejto uponahlanej dobe, ked nikto nevie kde mu hlava stoji, sa niekedy stretnut s tou pravou dusou pri kave je dost problem.
Ako ste na tom vy?

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anela112
17. aug 2018

Mat v dnesnej dobe fakt kamosku je zazrak , ked ju niekto ma moze byt stastny 🙂

17juraj17
17. aug 2018

@jersey87 Hovorit uplne vsetko iba jednej osobe je ako skladovat peniaze iba na jednom mieste. Je skvele vediet a mat vsetko po hromade no ked sa nieco stane je to pruser na hovado 🔥🙂

sissy27
17. aug 2018

@jersey87 mám pred 40, dlhoročné kamarátstva, všetky vznikli tak nejak postupne. U mňa sa vzťahy proste budujú, nie je to že "a budeme kamošky". Takých naozajstných kamošiek mám niekoľko, môžeme sa v pohode pár týždňov nevidieť, veď každá máme svoj život, ale vieme o sebe všetko. Alebo ešte niečo sa dozvieme 😃 Nie je problém baviť sa o čomkoľvek.
A mám aj známych, občas sa stretneme, väčšinou náhodne a pokecáme na nejaké univerzálne témy, ale nie sú dôverné vzťahy. Môžeme sa jeden na druhého obrátiť ak niečo potrebujeme a ten druhý má možnosť pomôcť.
Ak ma niekto ohovára alebo zosmiešňuje, tak to určite nie je kamarátstvo.
Mňa inak celkom prekvapuje, koľko žien nemá žiadnu kamošku, to nemajú žiadnu minulosť, nechodili do školy, nepracovali, nenadväzovali žiadne vzťahy s ľuďmi? Ja mám fakt niektoré kamarátstva od základnej školy, niektoré vznikli vďaka deťom v škôlke (a to už máme puberťákov), niektoré cez spoločné záujmy...

17juraj17
17. aug 2018

@jersey87 A hlavne v tom ponati ako si to napisala tak by som povedal ze kamaratstvo sa nehlada ale kamaratstvo sa vytvara tak ako kazdy iny blizky vytah.

tyelde
17. aug 2018

Ja sa nejak neviem kamarátiť so ženami 😂 akože pár ich mám, ale nič nejak extra osobné. Ale na druhej strane, mám kamaráta s ktorým sa poznáme od 3 triedy na ZŠ a jemu môžem povedať VŠETKO... Ale taký je len jeden, aj keď celkovo mám hlbšie a viac vzťahov s mužmi, ale som človek čo si drží odstup takže nezvyknem nejak rozoberať do detailov

libawet
17. aug 2018

@jersey87 mala som 3 dlhoveké kamarátky, priateľky. Ja som bola tá úprimná a šla do toho so všetkým a naplno. Ako som dopadla? Jedna z nich všetko otočila oproti mne a zvyšné dve sa nezastali. Nie som s nimi už tretím rokom a nechýbajú mi, tak asi tak o kamarátstve až " za hrob ". Môj kamarát, priateľ je manžel a syn.

jersey87
autor
17. aug 2018

@17juraj17 nemyslim hovorit uplne vsetko. To sa ani neda. Napisala som viac menej. Su veci, do ktorych nikoho nic nie je.

jersey87
autor
17. aug 2018

@sissy27 aj ja mam tri dobre kamosky, ktorym mozem povedat vsetko. Avsak stretnut sa je niekedy fakt problem. Preto som uz zacala uvazovat nad nejakou lahsou formou kamaratstva, ze by clovek porozpraval o pocasi.

zenaajmama
17. aug 2018

Ja už neriešim kamarátky.Asi mám moc šťastné manželstvo,zdravé deti a málo nadvahy aby som mala úprimné kamarátky.Takže zostávam pri variante č 2.
Môj jediný skutočne blizky priateľ je môj manžel.

jersey87
autor
17. aug 2018

@17juraj17 presne o to ide, ze kamaratstvo sa vytvara. Ako ho vsak mozes vytvorit s clovekom, ktory nema rovnake hodnoty ako ty? Toho cloveka musis najst a v tom dave spoznat.

jersey87
autor
17. aug 2018

@zenaajmama aj moj. Ale odkedy som na materskej a on v praci, nejako nemame cas ist na kavu cez den alebo kym dieta spi. 😀

jersey87
autor
17. aug 2018

@zenaajmama kks, teraz budem za blondynu, ale ako si to myslela s tou nadvahou? 😄

eeffka
17. aug 2018

@jersey87 ze zeny sa niekedy kamaratia s tou " skaredsou, tucnejsou a nestastnejsou "aby sa pri nej citili lepsie ako ona

asia83
17. aug 2018

@jersey87 Nájsť osobu, ktorá je úprimná, nezávidí, pomôže a praje, je nemožné. V tejto dobe nemožné. Preto mám veľa známych, no na kávu by som so žiadnou nešla. Neohováram, nezávidím, ja som voči všetkým úprimná, no jednoducho som sa sklamala a už neverím, že existuje "normálna" kamarátka.

asia83
17. aug 2018

@zenaajmama Správne. Podobne.

17juraj17
17. aug 2018

@jersey87 Myslim ze sa velmi mylis ze kamarati by mali mat rovnake hodnoty. Rozdielne hodnoty a myslenie. Prave rozdielnost vytvara priestor pre diskusiu a kto diskutuje nemlci. Takze je stale sa o com bavit 😉 Rovnaky pohlad na veci konci odpovedami ano,ano,ano ...

Mam dobrého kamarata uz viac ako 25 rokov. Ked sme raz za cas na pive vzdy sa dohadame ( v dobrom ) nakoniec ale prideme k nejakému zaveru. Iste ze mame i spolocne veci no pohlad na vec a postup iny. Nikdy sa nenudime 😉🙂

zenaajmama
17. aug 2018

@jersey87 no vieš...mám šťastné manželstvo, zdravé deti..možno keby som bola aspoň tučná, tak by nezavideli 😂

zenaajmama
17. aug 2018

@asia83 už som si všimla že mi dve sa vo viacerých témach zhodneme 👍a ešte aj deti máme rovnako staré 😘

susu29
17. aug 2018

Hmm.. vsetky moje kamaratstva "na zivot a na smrt" sa postupne rozpadli, presne kvoli tomu, ze mne pekne a za chrbtom zle.. je mi to uz jedno. Dokonca aj vo vlastnej rodine som to zazila. Najlepsi kamarat je moj manzel (scasti aj preto, ze ma vobec nepocuva, alebo rychlo zabuda) 😆 Ale mam istotu, ze to nikde nevytara.. ja mam dobry pocit, ze som sa niekomu vyrozpravala a on to naozaj "nespracuvava". Nieco utesujuce mi povie a ja som spokojna 😉

asia83
17. aug 2018

@zenaajmama To ma teší. Vždy ma poteší, keď nájdem človeka s podobným zmýšľaním. 👍 😉

natasa92
17. aug 2018

@asia83 Súhlasím s tebou úplne 🙂

basska_b
17. aug 2018

Ja mám rôzne typy kamarátok, s jednými sa rozprávame povrchnejsie, len nejaké témy, s niektorými si rozumiem viac, takže viem hovoriť aj o intímnejsich témach. Žiadnu samozrejme neohováram, ak mi nejaká kamarátka prestane sedieť, lebo sa rozídeme v živote inými cestami, tak je to potom také vzájomné, navzájom obmedzime styk, až sa to úplne stratí. A naopak mám pár ľudí, s ktorými si už 15 rokov máme čo povedať.

basska_b
17. aug 2018

@jersey87 inak aj také kamarátky typu počasie celkom potešia. Nevnímam to kamarátstvo ako neúprimné, je to taký druh. Viem, že tá druhá ma nebude ohovárat, rozumieme si fajn, len holt niektoré témy akosi nenačíname 🙂 mne to nevadí, najlepši priateľ je moj manžel 🙂

dharmasanata
17. aug 2018

Ja mám kamarátstva také že nikomu nič nevešiam na nos a odpovediam sa vyhýbam - teda na osobné otázky. Ani nejako nevyzvedám.. proste na kamarátstva neverím. Držím sa mojej rodiny a rodiny môjho priateľa iný ma nejako nezaujímajú

jersey87
autor
17. aug 2018

@17juraj17 viem, ze mam pravdu v tom, ze moj kamarat ma mat rovnaje hodnoty ako ja. Mal by byt uprimny, neklamat a poznat nieco ako tajomstvo. Ze ked nieco poviem dotycnemu, ze to neroznesie po celom meste. Nehovorim o nazoroch na dianie vo svete ani o rovnakom vkuse. Ale o hodnotach. Mojej kamaratke sa nemusi pacit rovnaka kabelka a toboz nie rovnaky chlap...

jersey87
autor
17. aug 2018

@zenaajmama uz chapem. V tom mas uplnu pravdu...

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
whatever1
18. aug 2018

Ja som mala stastie na dobrych ludi okolo seba bez konfliktov, ohovarania, maximalna tolerancia, uprimnost... Atd.... To su kamaratstva na cely zivot, nezalezi na tom ako casto ste v kontakte, mozte sa ozvat aj o rok alebo aj niekolko krat do dna...to je uplne jedno. Ale je ich velmi malo.... No vzdy som obdivovala extrovertnych ludi co s kazdym kamaratia, nemaju problem prekecat hodiny s osobou ktoru prave stretli, vymenit si cislo po par minutach.. Az kym som nezacala pracovat v cisto zenskom kolektive 😂👌to boli kamaratky vsetky. Ale ako ozaj, srdiecka, slzicky, pusinky, objatia,navstevy doma to vam poviem tolko lasky a otvorenosti. Mala som to v priamom prenose. Tak ako sa "lubili" tak sa aj ohovarali. Kazda jedna kazdu, a ked sa niektora s "kamaratkou" povadila tak utekala za tou ktoru akoze naviac nenavidela a zrazu naj kamosky. A vraj je to tak vsade. Konecne som to pochopila a dakujem neprosim, Kamaratstva z nudze na stretnutie nevyhladavam, radsej slusne a s umevom s kazdym aby ma neohovorili, tych par ludi co mam mi staci, a ak sa mi podari postupne vybudovat nove kamaratstvo tak budem len rada.

whatever1
18. aug 2018

Ak by som mohla poradit, tak neist do ziadneho kamaratstva hned na plno, ale postupne a velmi pomaly aby bol dostatok casu na vzajomne spoznavanie. Aby ste potom nelutovali ked zistite ze ste si vlastne nesadli...