Čo všetko vám uniká?

monuska112
29. máj 2022
https://www.youtube.com/watch?v=_bnnmWYI0lM

selektivna pozornot rovnako ako v tomto videu funguje zial aj v nasich zivotoch. v zivote sa zameriavame na iste skutocnosti a pri tom vedome alebo casto nevedome ignorujeme tie, co vypovedaju o opaku. na co sa zameriavate vy a co vam pri tom unika?

annamarin
29. máj 2022

Pozrela som si video a stihla som zaznamenať všetko z vymenovaného. Čo je ale pointa? Ja si napríklad často nepamätám tváre a ľudí. Dokonca niekedy neviem ani pohlavie alebo miesto, kde som nejakeho cloveka stretla. Niekedy mi príde, že sa niektore situacie udiali viackrát alebo tie, co sa stali viac krat mi pridu akokeby sa stali len raz. Vsetko mi splýva v jedno. Ale ak niekto naznaci "davaj pozor" tak davam pozor na vsetko a ziadny detail mi neujde.

monuska112
autor
29. máj 2022

@annamarin tak to si dobra, mne uniklo vsetko 🙂

mpg
29. máj 2022

@annamarin Ja si tváre ľudí pamätám dobre, ale nepamätám si mená, napr. pri predstavovaní si niekedy zapamätám len meno alebo len priezvisko a potom si to neskoršie skladám, ako sa tá osoba volá. Keď si pozerám nejakého človeka, tak podľa tváre a celkového vzhľadu sa dá veľa odhadnúť o jeho vlastnostiach.