Ahojtee, mate niekto skusenosti s predajom cez internet? Nemyslim po bazaroch atd ale normalne viesť nejaku webovu stranku nejaky e-shop a tam to predavať? Čo všetko mi ktomu treba vybaviť? Môžu ma zato nahaňať 😂ak by som nepredavala svoju značku ale veci nakupene v zahraničnej drogerii? Napriklad nakupila by som (odskušane) pleťove vody alebo kremy na tvar, značky ktorú na slovensku ani v okoli nedostať a to by som chcela predávať? A ďalej samozrejme ine odskusane veci líčidla, šampony atd..
V tejto skupine by ti mohli pomôcť https://www.modrykonik.sk/group/6432/
Myslím, že v skupine Ženy v biznise sa toto už pár krát riešilo. V každom prípade potrebuješ na to živnosť alebo sro. Zároveň tovar ktorý predávaš, potrebuješ vedieť zdokladovať jeho pôvod, t.j. ak budeš nakupovať v zahraničí, tak faktúry a pod. Ak budeš nakupovať ako podnikateľ a vo väčšom množstve, treba počítať že sa možno stretneš s nutnosťou platiť clo.
@ivkazba a ak žijem v zahraničí a tovar budem aj posielať zo zahraničia?
A sídlo firmy budeš mať v SR? Len fyzicky budeš posielať tovar zo zahraničia? Tu by som si overila ako to je, to fakt netuším. Skús sa opýtať v skupine Ženy v biznise, ako je to s eshopom so sídlom v SR ale so zasielaním tovaru zo zahraničia. Ak neporadia tam, skús skupinu Právne poradenstvo. Ale skús v oboch prípadoch konkretizovať. T.j. pýtaj sa na to, aké doklady potrebuješ na predaj kozmetiky kupovanej v zahraničí, ako je zo zasielaním tovaru zo zahraničia. Inak ešte by som myslela na to, že ak budeš posielať zo zahraničia, navýšia sa ti náklady na kuriéra, to si treba premyslieť či bude niekto ochotný platiť. Zároveň čo pri reklamácii... budeš hradiť kuriéra naspäť k tebe, ak niekto bude chcieť reklamovať či vrátiť tovar zo SR k tebe do zahraničia?
@ivkazba v takych pripadoch by som dotoho asi zapriahla aj niekoho z rodiny zo SK ze by sa to posielalo naspat na slovensku adresu.. no ale ked toto vsetko vidim a zamyšlam.sa nadtym tak ma aj chuť prechadza😁 ale ďakujem pekne za info💕
No ono podnikanie má kopec povinností, s tým treba počítať. 😉
To by aj mna zaujimalo,ale aj ako obchod-kamenny kozmetika,drogeria a parfemy.Taky mix.