Čo všetko musím vybaviť na absolventskú prax?

deniska0704
11. jan 2010

Dobry den!Chcela by som sa opytat, ako je to v sucastnosti s abs.praxou.Co vsetko musim urobit a co vsetkomam vyplnit, aby som ju mohla vykonavat?Co bude z toho mat zamestnavatel?Ma aj on naro na nejaky prispevok?Poradte m iprosim.Dakujem

potvorka88
11. jan 2010

Ahoj Deniska neviem ako je to v súčasnosti, ale aj ja som absolvovala absolvenstkú prax a mne ju ponúkol úrad práce keď som skončila školu a nedarilo sa mi zamestnať. Na úrade som vyplnila nejaké papiere a v dohodnutom termíne som išla do firmy kde som praxovala. Všetko čo sa týkalo papierovačiek si zabezpečoval úrad práce a firma. Ja som musela posielať na úrad iba nejakú dochádzku na predtlačenom papieri. Nie som si istá ale myslím, že tá firma za mňa niečo dostávala. Oplatilo sa mi praxovať, lebo si ma v tej firme nechali a už tu robím vyše 7 rokov 😉

deniska0704
autor
11. jan 2010

Vies pytam sa len preto, lebo aj mne sa nedari zamestnat a urad prace mi nic neponukol, tak preto chdim po firmach a obchodoch a pytam sa sama.V dnesnej dobe je tazke pracovat na HPP, kazdy mi poskytne len dohodu.Pocas tooho, ako vykonavam abs.prax musim nosit potvrdenie po hladani zamestnania ako je to pri paci na dohodu?

danu
4. feb 2010

deniska0704 • Dnes o 15:28
Poprosim dajte mi vediet!

ivana29
31. jan 2011

@potvorka88 Ahojcek chcela som sa ta spytat ze ked si mala take stastie a nechali si ta tam po abs.praxi tak ci je pravda ze nejaku dobu ta platil 80% plat stat a nie dana firma ktora ta zamestnala..myslim ale az ked ti skoncila abs.prax..
dakujem za odpoved 🙂

potvorka88
31. jan 2011

@ivana29 bolo to 8 rokov dozadu a vtedy mi urad prace vyplacal nejakych 1000 Sk a zo socialky som brala nejakych 1000-1500 Sk a zamestnavatel mi z vlastnej iniciativy daval gastrace. Potom som dostavala normalny plat ktory mi cely davala firma. Mozno sa za tie roky nieco zmenilo, to fakt neviem.

rora
1. feb 2011

Ja som mala absolventsku prax koncom roka 2009 a zac.2010.,na 6 mesiacov,4h denne. na urade prace si musis vypytat tlacivo, ziadost o abs.prax,. ja som vtedy mala 185eur za prax. a musela som aj tak nosit tie papiere o hladani si zamestnania. lebo stale si v evidencii a ta prax zamestnanie nie je.

ivana29
14. apr 2011

@rora A keď ti skočila prax, zamestnali ta na TPP?

rora
14. apr 2011

@ivana29 ja som si este pocas praxe, ked som na nej bola piaty mesiac nasla zamestnanie a zamestnala som sa

ivana29
14. apr 2011

@rora tak super 😉
Prosim ta a nevies nahodou taku informaciu ze keby si ta tam nechali po abs.praxi, zamestnali na TPP tak by mali ztoho nejake vyhodu od statu? Nevies nahodou?

rora
14. apr 2011

@ivana29 ak sa nemylim tak zamestnavatel ktory vezme noveho pracovnika ktory je nezamestnany a v evidencii uradu prace (nemusi ist len o absolventa tej praxe) tak moze na upsvar poziadat o prispevok