Čo vravíte na eskaláciu vojnového konfliktu u susedov?

24. nov 2024

Okolité štáty už vydávajú usmernenia pre svojich občanov. Nájdeme aj my nejaké usmernenia? Čo budete robiť ak sa situácia prenesie aj na nás?

dzulli1980
24. nov 2024

Nezamýšľam sa nad tým, ak/keď to príde, budem riešiť ... stať sa môže kedykoľvek čokoľvek ... netreba sa zbytočne dopredu trápiť, nič nezmeníme.

lienka.7
24. nov 2024

Hlavne udržiavať paniku 👌

oblaacik
24. nov 2024

Nesledujem to, ani si to nepripustam.

viestta
24. nov 2024

Neda mi nenapisat: Nasi babraci, co su vo vlade cakaju na instrukciu z Kremla. Ked dojde, dostane aj pospolity lud usmernenie.
Alebo je tu aj druha (ovela pravdepodobnejsia) moznost, prave o takych ako si ty, ktori podliehaju panike, im ide. Strach je najlepsi sposob a to ako ludi ovladat.

gleep1
24. nov 2024

Ja nesledujem správy, o ničom neviem😂

marca12
24. nov 2024

@dzulli1980 Trapit sa nemusime,ale je dobre mat informacie,co robit v pripade,ak nastane taka situacia. Ak to pride,bude velky chaos,vsetko pretazene,nedostatok. Jedine,co mozme robit priebezne,ze si budeme doplnat zasoby potravin. Inak moj znamy uz zvazuje uskladnit benzin. Sme sa mu pred rokom smiali,no uz mi to nepripada smiesne.

autor
24. nov 2024

@lienka.7 absolútne mi nejde o vyvolávanie paniky. Naša rodina žije blízko hraníc a kebyže nemáme malinké deti, tak nepíšem, lebo dospelí sa zariadia už nejako. Vzhľadom na polohu našej krajiny a zapojenie tretích strán do konfliktu je siruácia už dosť vážna na to, aby aj naša krajina vydala aspoň nejaké základné usmernenia pre svojich občanov. Netuším ani kde sú nejaké kryty a koľko ich v meste máme.

mamamasama
24. nov 2024

A už je to tu. Vyčapujte opäť všetok benzín, vykúpte toaletný papier, pobite sa na múke.

lienka.7
24. nov 2024

@autorka kryty nie sú, resp.su v katastrofálnom ci nepouzitelnom stave, takže sa nemusíš snažiť. A pokiaľ sem niečo "svacnu", myslíš, že budeš mať čas utekať do nejakého krytu? Nebuď naivná

autor
24. nov 2024

@marca12 ja som sa síce takto pred rokom - dvoma nesmiala, ale teraz je naozaj na mieste myslieť na zásoby. Nejde mi o žiadne vyvolávanie paniky. Reálne zhodnocujem stav a chcem sa poradiť či máte niekto nejaké rady, usmernenia. Byť ticho ako voš pod chrastou nás asi nezachráni.

autor
24. nov 2024

@lienka.7 dobre, ale aspoň nejaké usmernenia ako prekryť okná, z akých zdrojov plánujú podávať informácie, aké zásoby čoho si treba spraviť by mohli už vydať. Rozumiem, že ľudia zas vykúpia obchody, ale lepšie ako sa tváriť, že sa nič nedeje a nás sa to nemôže dotknúť. To je podľa mňa z extrému do extrému.

maranco
24. nov 2024

Treba urobiť rozumné opatrenia, mať zásoby potravín a vody ak nebude bezpečné vychádzať z domu a mať pripravený evakuačný batoh ak bude potrebné náhle utiecť.
To sa týka aj prírodnej katastrofy.

autor
24. nov 2024

@ivangeline ďakujem za tip.

marca12
24. nov 2024

Nemas sa ako pripravit,jedine tie zasoby v primeranom mnozstve. Ja mam odjakziva zasoby,som tak zvyknuta. Vygoogli si,co sa odporuca. Ja si pamatam len instrukcie ohladne prirodnych katastrof a to je podobne napr mat doklady vsetkych clenov rodiny na jednom mieste,aby si v pripade potreby nelietala po celom dome a nezhanala,lieky mat pripravene.

tilonka
24. nov 2024

Vies, tie usmernenia, ci zasoby su ucinne len ciastocne, zasoby sa minu a clovek nie je uceny prezit v prirode...moja rada - miesto strachu hladaj Boha. V Bibli sa prorokuje co sa bude diat na konci casov...je tam spomenute i Rusko, i dalsia svetova vojna, i kolko populacie zahynie..

mamamasama
24. nov 2024

Ale nie. Teraz vážne. Buďme realisti. To, čo napísala @lienka.7 je pravda. Nebudeš mať šancu. A ak Putin napadne krajinu NATO "len" bombou, tak si to predstavuješ ako? Budeš mať 100l benzínu v zásobe a pôjdeš kam? Ak sa ti pokazí auto? Budeš mať dostatočné zásoby? Dosť peňazí? Je fajn mať doma ten evakuvačný batoh, ale ten by si mala mať vždy. Lebo stačí, že ti do domu udrie blesk a máš požiar. Na to nepotrebuješ vyjadrenie vlády. Kúp si vodu na 3 dni, nejaké konzervy, daj si dokopy osobné dokumenty, poistky, pasy, náhradné oblečenie, laptop, hotovosť.

marca12
24. nov 2024

Slovensky rozhlas by mal vysielat informacie,ak by sa nieco udialo.

viestta
24. nov 2024

@tilonka v Biblii je spominane Rusko? To aku verziu Biblie ty mas?

mamamasama
24. nov 2024

@viestta to bude nejaká nová futuristická edícia. 😅

tilonka
24. nov 2024

@viestta zdravim 😀 Biblia pouziva starodavne nazvy, napriklad aj Iran=Perzia, to ale nema vpyv na vyklad proroctiev, zmena nazvu je len "kozmeticka" zmena

autor
24. nov 2024

@viestta niečo k téme máš? Od teba som čakala triezvy pohľad na situáciu, nie bláboly o ovládaní strachom.

loliki
24. nov 2024

Prosím Ťa, ak si blízko hraníc a niečo sa bude diať, daj nám to hneď vedieť na MK. V 68 Rusi prišli bez boja. Nie som síce pri hraniciach, ale asi je to jedno.

rikarika
24. nov 2024

Autorka - a čo odporúčajú okolité štáty?

viestta
24. nov 2024

Ale ja sa riadim tym, ze neprepadnem ani panike ani strachu. Ja som vzdy skor optimista, takze nejak to dopadne. A ak to dopadne zle, uz mi to bude jedno lebo nebudem ani ja.

viestta
24. nov 2024

@tilonka tak mi povedz aky termon Biblia poziva pre Rusko. Dam si tu robotu a rada si precitam co o nom pise.

autor
24. nov 2024

@viestta tiež nepíšem o panike a strachu, ale o príprave a zodpovednosti voči malým deťom, ktorú ako rodičia a spoločnosť máme.

autor
24. nov 2024

@loliki keď niečo vypukne, možno nepôjde internet a už sa nespýtaš a neporadíš. To ti nenapadlo?

viestta
24. nov 2024

A co chces robit? Napis konkretne co chces robit? Lebo ja neviem co mam robit, iste je, ze dufam v tu lepsiu verziu konca. Atomovy kryt nepostavim, na to aby som zdrhla do Hondurasu nemam. A ostane je mimo mna.

lonely66
24. nov 2024

autor - alebo niekto iný.... a o čo vlastne ide? už roky nepozerám správy....